Gå til innhold

Den frie kafeen


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
Jeg fikk fiksa lyden :) gikk i legg til og fjern programvare og installerte et program som heter ALSA mixer.. vet ikke om det er det samme som kommer når jeg skrev alsamixer i terminalen. Men interfacen var ivertfall ikke den samme, og jeg fikk ikke de samme kanalene opp...

Den ene kanalen var ivertfall på 50%... så den fyrte jeg opp til 100%

nå spiller netbooken fletta i spotify ivertfall :)

Den samme kanalen dukket nok opp i alsamixer, ja, den viser alle som default. ;) Men bra det løste seg.
Lenke til kommentar
Du kan kjøre hvilken som helt distro fra en ekstern usb enhet. Trenger nok litt flere hint.

 

Ja, men det skal være en hvor alle modfikasjonene som trengs for å ikke drepe penna er der fra før. Mener den bruker debian som grunnlag (men hvem gjør ikke det?).

Den ble nevnt et par ganger på forumet, men fant den ikke etter en del bruk av søk funksjonen.

 

Damn Small Linux kan kjøres på 50 MB.

 

Utdatert kjerne :( Dog den er den nærmeste på alteranativ lista da(frykter at puppy mangler litt i pakkebrønnen). Tror ikke det er store jobben å opdatere kjernen da når jeg opdaterer den til Debian(vis jeg forsto DSL riktig).

Lenke til kommentar
Damn Small Linux kan kjøres på 50 MB.

Utdatert kjerne :( Dog den er den nærmeste på alteranativ lista da(frykter at puppy mangler litt i pakkebrønnen). Tror ikke det er store jobben å opdatere kjernen da når jeg opdaterer den til Debian(vis jeg forsto DSL riktig).

2.4 utvikles faktisk fremdeles, og det har ingen hensikt å oppgradere kjernen til 2.6 på DSL. Hele poenget med DSL er at den kjører en liten og kjapp kjerne, og hvis du vil ha mer funksjonalitet og bredere hardware-støtte må du rett og slett velge en annen distro som tar utgangspunkt i 2.6.

 

Så det kommer helt an på hva distroen skal brukes til. Hvis den skal brukes på en moderne og kraftig PC fra en stor USB-stick (større enn 700 MB), vil det nok lønne seg å gå for en mer moderne distro enn DSL. Som sagt, så kan de fleste distroer kjøres fra minnepinne.

Lenke til kommentar

Jeg prøvde nettopp Puppy. Må si jeg er skuffet, den typen (live)distro bør jo ha en del hw-støtte innbakt, men den fant ikke trådløskortet (selv om den hadde .30-kjerne, og den fant ikke en gang ethernet-kortet, som har blitt funnet av alle kjerner siden i hvert fall hva nå enn Gutsy Gibbon brukte.

 

Når jeg prøver å laste ned ath5k-modulen, påstår den sågar at den ikke finnes.... Nei, jeg kunne tenkt meg en liten linux-distro på minnepinnen til når jeg er borte, men det blir nok ikke den. Noen som har et bedre forslag? HHar vurdert om det beste kanskje er å ha et image man kan laste med qemu.Da kan man jo ha med winversjonen av de, og kjøre linuxen sin på pc-er som allerede har startet win. Det har jo de fleste offentlige pc-er. Hvis man i tillegg syncer utvalgte konfigurasjoner og filer mellom pc-en man bruker til daglig, og linux-on-a-stick-en, så er det jo en ganske genial reserveløsning.

 

Noen som vet om qemu krever admintilgang i win? Ser for meg at det er uaktuelt på jobb og universiteter. :p

Lenke til kommentar

Og der var endelig strømforbruket på plass på eeeen! :)

post-30930-1253796743_thumb.png

5,3W med alt deaktivert (bortsett fra skjerm), og 6,7W ved vanlig surfing.

Vanligvis har den lagt og vaket på 9W+, men etter at jeg la inn eee-control (det søte eee-ikonet oppe i hjørnet av skrivebordet) ble strømforbruket et helt annet. Også funker de fire hurtigtastene under skjermen også.

Ubuntu 9.04 Netbook Remix.

Lenke til kommentar

Når jeg monterer mapper i tmpfs og utelater noe arguement for størrelse, så vil den automatisk bruke opp til halvparten av minne, om jeg har forstått det riktig. Betyr dette disse "mappene" (vet ikke hva de kalles) ikke tar opp noe av minnet før noe faktisk blir plassert i dem? Og er umount/remount eneste måten å frigi minnet etterpå?

 

Har forstått det slik at det kan være fordelaktig å montere diverse tmp-mapper i tmpfs ved bruk av SSD. :p

Lenke til kommentar

Når du monterer noe i tmpfs eller ramfs så går dette automatisk over til rammen, husk å ha en backup om du skal ha det(reboot = tomme mapper)!

Å montere /tmp i tmpfs vil gi en merkbar ytelsens økning(den blir skrevet til hele tida uansett), og anbefalingen om å bruke tmpfs for SSD er for å redusere skriving.

 

Edit: RAM er minimum 300x raskere en en vanelig hardisk, husker ikke hvor mye raskere en SSD'r de er.

Endret av del_diablo
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...