Gå til innhold

PC i fremtiden!


Anbefalte innlegg

Overføre strøm trådløst har vært prøvd før,

Mannen som gjorde det døde , det sier vel alt.

Den elektriske tannbørsten min overfører strøm trådløst allerede.. Så det er nok ikke noen utenkelig fremtid. Både transformatorprinsippet og kondensatorprinsippet kan brukes til slik overføring.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Har et prosjekt på skolen om hvordan dataen kommer til å bli om 15-20 år...

Hvordan tror dere at den kommer til å utvikle seg de neste årene?

Skriv deres meninger her :mrgreen:

 

Under IDF i vår ble det løftet litt på sløret rundt Intels framtidige planer. Det ble uttalt at man ser for seg hundresvis av kjerner på CPUen allerede i et tiårsperspektiv (Extremetech).

 

Dersom man ser på Cell eller en moderne CPU+GPU maskin er det vel også nærliggende og anta at man vil ha en antall vektorprosseseringskjerne i tillegg til de generelle kjernene.

 

Samtidig, til alle dere som tror det vil være voldsomt store endringer på 15 år; husk at Pentium M (og dens etterfølgere som havne på desktopen) er etterkommere etter Pentium Pro som kom i 1995. Det er ikke utenkelig at denne arkitekturen vil være med oss i enda 10 år.

 

I et 15 års perspektiv er det mer natulig å tenke evolusjon en revolusjon. Selv har jeg brukt personlige datamaskiner siden 1984, og kan ikke peke på en enkel revelusjonerende ny teknologi, snarere har man forfinet det som til enhver tid er der.

 

Internett var selvsagt en revolusjon, men det var ingen ny teknologi som gjorde at det tok av på den måten det gjorde, snarere bedre bruk av eksisterende teknologi.

 

Jeg vil tro at det framover blir stadig viktigere med integrering og konvergens av teknologien, og mindre fokus på hva slags konkret hardware som ligger i bunn.

Lenke til kommentar

har en Donald pocket her fra 72, der reiser donald i tid frem til 97, der er alle fortau automatiske, biler flyr, folk lever evig osv

 

en liten tankevekker.

 

synes forresten ikke datan har utvikla seg så mye på alle disse åra, pcen veier et tonn, filmer tar en natt å laste ned, du skal bruke månedslønna di på hw for at vanlige spill ikke skal hakke. var MYE mer fasinert av data da jeg fikk fatt i min første pirat av wolfenstein 3d etter å ha runna sharewaren uendelige ganger

Lenke til kommentar
Overføre strøm trådløst har vært prøvd før,

Mannen som gjorde det døde , det sier vel alt.

Den elektriske tannbørsten min overfører strøm trådløst allerede.. Så det er nok ikke noen utenkelig fremtid. Både transformatorprinsippet og kondensatorprinsippet kan brukes til slik overføring.

åpne den så ser du en spole , overføres magnetisk gjennom plasten når den lader.

Lenke til kommentar
15-20 år frem i tid er sinnsykt lenge. Jeg tror det kommer til å skje utrolig mye på den tiden. Dagens PC blir ikke til å kjenne igjen. (Akkurat som om du ville kjent igjen dagens PC'er i 1985).

Man ville vel strengt tatt kjent igjen dagens pc i 1985. Dagens pc består jo fremdeles av skjerm, en boks, og qwerty-tastis. En laptop ville vel kanskje ikke vært så lett å kjenne igjen, men tastaturet ville vel avslørt tingesten som en pc...?

 

Jeg tror egentlig at mye kommer til å forbli det samme. Vi kommer fremdeles til å bruke hver vår maskin med tastatur og mus. Ting som stemmegjenkjenning og slikt vil vel ha kommet langt, og man vil kunne snakke til pcen, og pcen kan svare, men det kan jo ikke erstatte tastatur siden alle kan høre hva du sier til maskinen.

 

Ytelsen fortsetter oppover og størrelsen nedover. Laptopen er blitt syltynn, og har batteritid på et døgn! :dribble:

 

Bredbånd har man trådløst, og det har like bra dekning som mobiltelefonnettet i dag. Mobilene går på det trådløse bredbåndsnettet og bruker VOIP (eller tilsvarende. uansett bruker det sikkert samme kommunikasjonsprotokoller som datamaskiner).

 

Alt er blitt knyttet tettere sammen av høyhastighetsnettverk, og bruker (forhåpentligvis!) samme standarder.

 

Det er min spådom ihvertfall!

Lenke til kommentar

Slik jeg tenker det blir etterhvert, kanskje kortere tid enn 10 år og.

 

-----Tenke---------

 

Det meste av kabler er da forsvunnet, kanskje det eneste blir strøm.

Det meste av Norge er dekt med trådløst nettverk så du har internett overalt, uansett om du sitter på bussen e.l. Det Det vil kanskje og bli mer som Apple's iMac, der pc'en er inne i skjermen.

 

Alt vil vel bli en del bedre og, men jeg forventer ingen revolusjon.

Lenke til kommentar

mus og tastatur kommer til å få strøm fra en trådløs sender, så man slipper batterier.

evt kan skjermen og tastaturet være byttet ut med 3d-briller, musa vil nok bli værende

 

hehe. hørt om tesla coil eller?? (Red Alert)

Geniet Nicola Tesla som dreiv og sysla med energi.. TRÅDLAUS energi.....

 

Litt of topic, men du verden kor spennande det er å lese om han......

 

Ellers så trur eg vi om 15 år er komt mykje lenger når det gjeld holografiske skjermar og slik til datamaskinene...

Endret av Fatboy
Lenke til kommentar

stikkord vil være: nanoteknologi, kvantecomputere, verdensomfattende trådløst høyhastighetsnett (for både telefoni og data) til en rimelig fastpris og sist men ikke minst; en form for "grid computing" hvor man låner datakraft etter behov fra dette nevnte nettet. rør alt dette sammen og du har en heftig fremtidsvisjon hvor ordene "gigabyte" og "terrabyte" blir nærmest uvesentlige.

 

mulig jeg tar litt hardt i her, men det er lov å håpe! :)

Lenke til kommentar
Overføre strøm trådløst har vært prøvd før,

Mannen som gjorde det døde , det sier vel alt.

mye har vært prøvd mange ganger, som å fly, var MANGE som prøvde det og døde for de klarte det, i dag er det ingen kunst å fly...

 

trådløs strøm er noe de fortsatt forsker på, ikke si at det er umulig...

 

om 20 år fra nå av er det mye som er mulig som ikke er mulig nå...

Ha ha, dagens latter!

 

Den eneste trådløse overføringen av strøm du kommer til å se om 20 år kan du se allerede nå...nemlig lyn. Mulig du har sett hvordan dette kan gjøres på amerikansk film ("Tilbake til fremtiden"), men det funker nok litt dårlig til å lade mobilen.

 

Hvem er "de" som forsker på dette?

 

-Baq

Lenke til kommentar
åpne den så ser du en spole , overføres magnetisk gjennom plasten når den lader.

Det var det jeg skulle frem til.. Trådløs overføring av ladestrøm gjennom plasten og luftgapet.

Blir litt off-topic dette også da men...

 

Det er riktignok et "luftgap" mellom spolen og tannbørsten din, MEN tannbørsten må plasseres inni spolen for at det skal fungere. Det nytter altså ikke å bruke dette til 'trådløs overføring' i den forstand at en sender strøm fra et punkt til et annet (f.eks. to meter unna).

 

Det er vel ikke rent få luringer som har tenkt på å sette opp solpanel på månen og sende strøm ned på jorda. :D

 

<on topic>

En utfordring jeg ser for fremtiden er å redusere strømforbruket, slik at en f.eks. kan få bedre batterilevetid/mindre varmeutvikling osv.

 

 

-Baq

Lenke til kommentar

Jeg tror at PC´er fremdeles vil komme i metallbokser, selv om boksene blir stadig mindre. Tastaturet og musen vil bestå, selv om ta-på-skjermer sikkert kommer til å supplere disse.

 

Den viktigste utviklingen tror jeg kommer i form av flere grensesnitt, og programmer til å benytte seg av disse. Følere for temperatur i huset, i komfyren og i garasjen. Kameraer for overvåking av tomme hus, med alarm over internett. Alt dette kan man vel installere nå, men det vil bli allemannseie. Lenger inn i framtiden: følere som registrerer hvor menneskene er i huset, for aktiv strømstyring.

 

Alt dette har vel de fleste sett på film, i en eller annen form, men det er fremdeles fremmed, og dyrt. Om 20 år så er det ikke lenger så fremmed, eller dyrt. Og ikke minst: det må en PC til for å styre dette, selv om HW-kravene ikke er så store.

 

Jeg tror også at det vil bli langt mer utbredt med å la forskning (f.eks. medisinsk forskning) ha tilgang til PC´en når den er ledig, slik at alle kan bidra med PC-kraft for forskjellige typer beregninger (det gjøres i dag, jeg husker bare ikke hva det kalles :blush: )

Lenke til kommentar

Syns det er mange overdrivelser her. Hvordan var PC'en for 15-20 år siden (dvs. 1990 og 5 år tilbake i tid)? Jo, det bestod av et tastatur, en mus, en skjerm, og man kunne spille, drive på med tekstbehandling etc. Man kunne også koble seg opp med modem, og jeg vet at man var igang med å etablere (eller var det etablert?) metoder for å f.eks. bestille flyreiser over nett (modem). Man drev også med lyd og bilderedigering, samt små filmer.

 

Så hva har skjedd de siste 15-20 årene. Datamaskinen har ikke endret seg prinsipielt så mye; det har ikke skjedd noen revolusjon, men heller en evolusjon med forbedring av hastighet og lagringskapasitet f.eks-. Selve oppbyggingen av datamaskinen har heller såvidt meg beskjent ikke forandret seg prinsipielt. Man hadde seperate grafikk-enheter i maskinene, og seperate lydenheter og en CPU som man har nå.

 

Så hvordan kan man spå fremtiden? Det er umulig å spå om det kommer en revolusjon, og hvordan denne revolusjonen vil bli. Kanskje det utvikler seg nye metoder å kommunisere med datamaskinen, kanskje ikke. Det som kommer garantert til å skje, er en videre evolusjon, med høyere oppløsning på skjermene, bedre bildekvalitet på skjermene, og man kan ekstrapolere hastighet og størrelse på HD, minne og CPU. Samme vil vel skje med ekstern lagring.

 

Så hva vil man bruke de forbedrede maskinene til? Som jeg prøvde å si lenger oppe, så kan jeg ikke se at det har skjedd noen fundamental endring i bruk av datamaskinen, men en gradvis "sentralisering av funksjoner". Datamaskinen er for meg den sentrale enheten i stuen f.eks., som jeg bruker til film, musikk, tv, etc. Dette vil kanskje utvide seg til husholdningsmaskiner (f.eks. hvis alle får en egen kanal hvor man kan få tilsendt mat, eller det blir laget maskiner som lager mat, så kan man bare sette sammen menyen på datamaskinen, og vips er maten klar). Her gjelder det å bruke fantasien, men ikke for mye, det finnes utallige eksempler på fremtidsromaner, hvor forfatteren har alt for stor tro på hastigheten utviklingen foregår. F.eks. kjører vi ikke rundt i flygende biler enda :p Dessuten tar det lang tid fra ting er på tegnebordet til det kommer på marked for fullt. Et eksempel er hvordan LCD-skjermene har blitt større og større og først i det senere sitter på bordet til vanlige folk som en dataskjerm og hvordan fargelasere først nå er billige nok til at vanlige folk kan kjøpe dem.

Lenke til kommentar
masse tull

Ha ha' date=' dagens latter!

 

Den eneste trådløse overføringen av strøm du kommer til å se om 20 år kan du se allerede nå...nemlig lyn. Mulig du har sett hvordan dette kan gjøres på amerikansk film ("Tilbake til fremtiden"), men det funker nok litt dårlig til å lade mobilen.

 

Hvem er "de" som forsker på dette?

 

-Baq [/quote']

fint at jeg morer deg ;)

tesla coil er riktignok trådløs, men ikke nøyaktig.

du har rett, det er umulig å overføre strøm trådløst, for 20 år siden viste de jo alt som var mulig nå, derfor vet vi jo nå hva som er mulig om 20 år...

 

de viste jo at ved hjelp av mico-bølger så kunne de varme opp mat, de orket bare ikke utvikle det(eller viste de det?)

 

kanskje vi(du) faktisk ikke vet alt som er mulig og ikke mulig....

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...