Gå til innhold

Skifte av batteri til iPod.


Anbefalte innlegg

Flott Playmofetish, kjempeguide! Tenker på å kjøpe meg en iPod selv; da kan denne tråden komme godt med :).

Jeg fatter ikke at du faktisk vurderer å kjøpe en IPod når du leser denne tråden. 6-7 timers batteritid er helt tragisk, og det er med et tredjepartbatteri, som du bryter garantien på spilleren ved å sette inn. :no:

 

Creative Zen Touch er littegrann større enn en IPod, ser bedre ut, har ikke den samme plastikkfølelsen, har bedre lydkvalitet og batteriet mitt varer i over 16 timer. Noe kortere når den blir slått av og på mye... Tar jeg ikke helt feil er den billigere også (For lat til å sjekke)

 

Just my 2 cents :thumbup:

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Jeg har hatt 3 ipods og også skiftet batteri til ipod.

 

Seriøst, ipod er helt ræva på batteri, men jeg synes ikke konkurrentene har kommet med et produkt som har vært intressangt nok til å¨skifte fra ipod.

 

Nå ser det ut som SONY tar opp kampen, og de kommer med en 20 gigger som er MYE mindre enn ipod med 40 timer batteri. Batteriet kan også skiftes som et mobil batteri og ekstra batteri koster ca 300 kroner.

 

NÅ SNAKKER VI!!

 

Mitt advice er VENT, ikke kast deg på ipod!

Dette kommer fra en som har hatt 3 ipodder, som har utviklet ipod software (www.eupod.com) og som mener apple har en latterlig dårlig KS, dyre produkter og dyrt ekstra utstyr. Batterilevetiden på ipods er også helt latterlig.

Lenke til kommentar
Creative Zen Touch er littegrann større enn en IPod, ser bedre ut, har ikke den samme plastikkfølelsen, har bedre lydkvalitet og batteriet mitt varer i over 16 timer. Noe kortere når den blir slått av og på mye... Tar jeg ikke helt feil er den billigere også (For lat til å sjekke)

 

Problemet er at Zen er stygg! Kjøp deg heller en Hd3 fra Sony (den har 30 t batteri, ser bra ut, veien mindre) eneste minus er skjermen og Sonicstage (overføringsprogrammet)

 

Men vil man ha det peneste! kjøp en brukt Ipod 3gen..

Lenke til kommentar

Jeg er enig i batteritiden, at den er altfor dårlig. På de nyere iPod-modellene, iPod mini, vanlig iPod og SHuffle er denne derimot en del forbedret.

 

Men at Creative Zen Touch skulle være et bedre valg på kvalitetsbasis, kan jeg ikke si meg enig i. Da har du ikke sett hvor mye Creative som kommer i retur pga. generelt ødelagte spillere, som bare kutter ut helt. En Zen Micro f.eks, ville jeg ikke anbefalt til min verste fiende, da jeg ser hvor mye som kommer i retur.

 

Plastikkfølelsen på iPod syns jeg er veldig fin, men den generelle lavkvalitetsfølelsen på Creative sine produkter har jeg ikke noe til overs for. Der er jeg nok skikkelig Creative-rasist.

 

Sony-spilleren ser derimot ut som en lovende sak, hvis den faktisk har 40 timer batteritid.

Lenke til kommentar

Nå tror jeg egentlig ikke bryting av garanti er det største problemet, da jeg regner med at de fleste som har byttet batteri her (gjelder ihvertfall meg) allerede har utgått garanti. Hvis ikke synes jeg det ville vært rart hvis ikke de hadde tatt kontakt med Apple, og ordnet opp den veien (da man trossalt har garanti).

Lenke til kommentar

I dag ble jeg dritt lei av mitt nye batteri, etter en full dags lading så holdt det kun litt under 2 timer, så da var det bare å bytte til det gamle igjen.

 

Playmofetish, tipper ikke alle leser alle innleggene her, så kunne du lagt inn en advarsel på i først post om å ikke kjøpe i fra Eurobatteries.com, slik som jeg gjorde, så slipper kanskje andre å oppleve det samme som meg.

 

 

Da blir det Sony's siste MP3 spiller til meg når ferie pengene kommer. Driter i om programmet er dårlig å brukde da jeg skjelden overfører, tar heller mye om gangen. Bare synd at Sony Norge har sakt fra seg sitt lager, eller ville jeg fått den billigere.

 

Så hvis noen er villige til å gi meg en god pris på min 3G Ipod, som er greit bruk, med dårlig batteri, så kanskje jeg slår til, ellers blir det stue jukebox.

Lenke til kommentar
Kunne tenkt meg et batteri fra den nye iPod mini til min gamle iPod mini.

Ønsk i vei, men du får ikke noe bedre batterikapasitet av den grunn, batteriet er nemlig akkurat det samme! Grunnen til at 2G iPod mini har så mye lengre batterilevetid er at den bruker en ny type prosessor som bare bruker 1/3 av strømmen den gamle prosessoren som satt i 1G brukte. Har selv en 1G og hadde håpet at jeg bare kunne sette i et nytt batteri, men den gang ei. :no:

Endret av Paragrafrytteren
Lenke til kommentar
  • 4 måneder senere...

Den eneste norske leverandøren jeg har sett som fører iPod-batteri, EET, opererer med forskjellige batterier til 1. 2. 3. og 4. generasjon.

 

iPod Photo tilhører 4. generasjon, så dette skal vel teoretisk passe. Men det virker uansett som om batteriene i iPod Photo og de nyeste iPod med fargeskjerm er bedre enn den "gamle" 4. generasjon.

 

Ved et eventuelt senere batteriskifte vil du nok ikke kunne få bedre enn original kapasitet, men sannsynligvis som en helt ny iPod Photo. Jeg syns uansett det er anbefalt når garantien har gått og man ennå ikke er lei iPoden sin. (hvem kan vel bli det?)

 

 

Så spørs det om Apple kommer til å sette en stopper for disse uoriginale batteriene, eller om de ikke bryr seg/overser det helt. Du får jo på samme måte uoriginale batterier til mobiltelefoner.

Lenke til kommentar
  • 5 uker senere...

Hei dere. Jeg har nå startet med bytte av batteri i ipod for frustrerte brukere.. Sidene mine er å finne her.

http://ipodbatteri.no/

I utgangspunktet selger jeg batteri med jobben med å skifte til 500,- Men jeg går ut ifra dere på dette forumet er ganske så teksniske av dere. Så hvis dere ønsker å bare kjøpe batteri å gjøre jobben selv så kan jeg sikkert ordne en bra pris.

 

eirik

Lenke til kommentar

Batterier til 3. og 4. generasjon iPod er IKKE like!

De kan ikke brukes om hverandre!

Ser også at en her har skaffet disse batteriene til 3 G med større kapasitet:

De holder i 7-8 måneder, så er de like dårlige som de originale som ble skiftet ut opprinnelig.

Det finnes nå andre produsenter av batterier, som faktisk lover 2 års garanti. I USA!

Har kjøpt ett par av disse, så vil vel tiden vise om dette er bedre batterier.

Og grunnen til at de nye iPod'ene har bedre brukstid på batteriene er ikke større batterier, men mindre strømforbruk.

Selv med farveskjerm.

Forresten så er Apple's metode for å måle brukstid på batteriene, kun å kjøre en melodi i loop!

Dermed brukes harddisken ikke underveis! Filene spilles fra minnet!

Og da blir det nærmest umulig å vise til at batteriet er blitt defekt innen vanlig garanti-tid!

Det blir kanskje noe annerledes dersom man har kjøpt i Norge, da blir det butikken som må svare mot kunden, og i Norge har kundene veldig god beskyttelse etter kjøpsloven.

Så kjøp på Internet er ikke bare positivt!

Lenke til kommentar
  • 4 uker senere...
  • 5 måneder senere...

Vil også opplyse om at det er mulig å få tak i batteri til ipod på ebay.co.uk og siden dei fleste er billigere er det mulig å slippe unna tollen.

Søk på "ipod battery 3G"

 

Har ikkje kjøpt batteri der enda, men har kjøpt eit par andre ting på ebay uten problem.

Lenke til kommentar

Det verste med iPoden er ikke batteriet, men at man ikke har muligheten til å slå den helt av, vel å holde Pause inne, så settes den kun i ventemodus og bruker opp batteriet, kan like så gått la spilleren stå å gå.

3830632[/snapback]

 

 

Ja, det er det på de fleste Mp3 spillere, iallefall Zen Micro.

 

batteri levetiden er minimal. Og overflaten blir kjapt slipt bort. Overflaten på Zen Microen min er egentlig svart, min er grå/hvit, og den er ikke mindre enn 6-8mnd gammel, og blir sjeldent brukt. Når den blir brukt , blir den brukt småling pent.

 

 

for 1700kr ( ! ) Så burde den funke, det burde øre proppene også.

Lenke til kommentar

Jeg skjønner ikke helt vitsen med å skifte batteri på nyere spillere. Produkter som iPod har 3-5 års reklamasjonsrett i Norge. Min 4g iPod skulle ha 12 timers batterilevetid, men virket alltid som den gikk tom mye tidligere. Etter ca. ett år ble jeg lei, og tok tiden. Den holdt i 6-7 timer. Jeg reklamerte og fikk en ny iPod etter to-tre uker.

 

Etter at du får en ny vare som erstatning for den gamle, starter reklamasjonstiden på nytt igjen. Garantitid spiller ingen rolle her. Hvis de selger et produkt som ikke holder det de lover, må de reparere det, gi deg et nytt eller pengene tilbake.

 

Når du skal ta tiden må du ikke ha på lys, equalisere, miks sanger, etc. Du må tømme den fullstendig og bare la en sang kjøre om igjen til batteriet går tomt.

 

Dette har vært en kjempesak i Sverige, med mange misfornøyde kunder som har klaget til Apple.

Lenke til kommentar
Jeg skjønner ikke helt vitsen med å skifte batteri på nyere spillere.

5942454[/snapback]

 

Mine grunner:

Fordi jeg liker å fikse sånne ting selv.et batteri som er naturlig slitt.

Fordi man får bedre batteritid enn originalbatteriet (i hvert fall i mitt tilfelle)

Fordi det går mye raskere å fikse selv enn å vente på saksgang i en reklamasjonssak.

Fordi jeg har så få prinsipper at jeg ikke gidder reklamere på en slik sak selv om jeg kanskje hadde hatt reklamasjonsrett.

Fordi jeg har sympati for butikker som blir belastet av folk som har pugget forbrukerkjøpsloven, og presser den for det den er godt for. Batterier er forbruksvarer, punktum. Apple gjør det riktignok vanskelig for seg selv da forbrukere ikke uten videre kan bytte ut batteriene.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...