Gå til innhold

Kabinetet støver ned


Anbefalte innlegg

Har et lite støvproblem... det støver ned inni pcen... åpnet her om dagen, og fant ut at samtlige kjøleribber så ut som filteret på en tørketrummel etter en 5-6 runder, og kortene som før var røde, er nå grå.

Lært såppas at man ikke stikker støvsugeren inn i kabinetet uten å ha lyst til å ødelegge det man eier, men ville gjerne hatt noe tips om hvordan man kan hindre at det støver ned. Har bare prosessor- og PSUvifte.

 

Tenkte kanskje jeg kunne lage ett filter å sette over viftekanalene, men liker ikke helt tanken på å tette igjen luftingen. Kunne jo satt inn en vifte til sammen med filteret, men vet ikke om filteret vil ha noen virkning da :ermm:

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
hmm...sier noe der P-in-P... det hadde sikkert hjulpet om jeg fikk den opp fra gulvet også, men det er det ikke plass til :cry: Men tenkte også litt på at støvet tiltrekkes av komponentene pga av magnetismen og sånt.

 

Er det mye slit å montere nye vifter?

Neh..

 

De fleste kabinett har plasser til vifter som du bare dytter dem inn i og plugger dem til 12V fra strømforsyninga!

Lenke til kommentar
Men tenkte også litt på at støvet tiltrekkes av komponentene pga av magnetismen og sånt.

Det er ikke noen sterke magnetfelt inni PC-en som tiltrekker støv ...

 

Men for å forhindre at støvet kommer inn, kan du bruke nylonstrømpebukser som filter.

Bare klipp til en passe stor firkant til hvert innsug og finn en måte å feste den på. Du kan ikke montere den helt inntil vifta, for da kommer viftebladene borti. Og for all del, montér den på sugesida til vifta.

Koster ~20 kr for en pakke svarte, sexy LaMote-longs. :)

Lenke til kommentar

Hvis du sørger for overtrykk i kabinettet, altså mer luft inn enn ut, og bruker støvfilter ved inn-viftene unngår du mye av støvproblemet.

 

Du blir nødt til å dra ut noen heftige hybelkaniner fra filteret ganske ofte for å ikke tette for lufta hvis du pc'n er utsatt for mye støv.

 

Har selv pc'n i klem mellom skrivebordet og rammemadrassen...

Lenke til kommentar
Jeg har prøvd det. Til viftene altså. Det ga veldig store utslag på temperaturen, de egner seg tydeligvis ikke så veldig godt til dette formålet.

selv om man har en vifte som suger igjennom?

Det blir nok varmt uansett ja! Leggg munnen din inntil ermet på t-skjorta e.l og blås! Da kjenner du at det oppstår varme på grunn av friksjonen!

Lenke til kommentar

Som sagt tidligere i tråden, støvfilter fungerer fint dersom man renser det en gang i blant.

 

Nylonstrømer demper luftstrømmen en del mer enn de filtrene som microplex selger, men dette blir jo selvfølgelig en vurderingssak hver enkelt får ta. Nylonstrømer er billig og fungerer ypperlig. Microplex sine filtre kostere mer og gir bedre temperaturer, men slipper gjennom litt mer støv.

 

 

For å fjerne støv fra vifter og ribber kan man med fordel bruke trykkluft på boks fra biltema. En boks til 98,- holder til mange rengjøringer (og funker på mye annet også)

 

DrE

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...