Gå til innhold
Trenger du hjelp med internett og nettverk? Still spørsmål her ×

ADSL2+ - raskere og billigere


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
Kommunene pålegger aktørene å leie de ut...

Nei, de er ikke pålagt og leie ut noe som helst

Voldsomt så kverrulerende folk var da.

 

Tror de er pålagt, ihvertfall mange kommuner som gjør det, å leie ut rør.

 

Jeg vet ikke omfanget men det er noen kommuner som pålegger aktørene å leie ut rør-kapasiteten sin. Andre kommuner pålegger operatørene å melde i fra når de skal grave rør slik at andre aktører kan legge ned sine rør samtidig. Poenget er da å unngå "Oslo-syken" slik det var her for noen år siden da de gravde opp samme strekk med en måned i mellom, samt øke konkuransen.

Melde ifra og leie ut kapasitet i egne rør er 2 helt forskjellige ting.

 

 

EDIT: Så vidt jeg vet må så faktisk bedrifter som ønsker å grave, søke kommunen om lov.

Endret av CrZy_T
Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...
Hvis en senere skulle selge huset igjen, så kunne en legge de utgiftene som fiberen kostet inn i salgsprisen, tenk, det at et hus har fibertilknyttning vil gjøre huset mer attraktivt.

Er du så sikker på det? Jeg kan ikke si jeg har lagt merke til at folk bruker dette som salgs eller kjøpsargument på Oslos østkant, hvor flere har 10mbit full duplex rett i veggen.

Jeg bor ikke i de områdene, og leser ikke salgsanonsene for det området. Mulig så er tilfelle som du sier, men jeg, og jeg snakker sikkert ikke bare for meg selv, ville synes det var et pluss om leiligheten jeg skulle kjøpe hadde 10 mbit/s. Det er i allefall en del folk i norge som ville synes det var et stort pluss, kansje kari og ola ikke ville være særlig interresert, å nøyd seg med Telenor 704 kbit/s, men, det er en betydelig minioritet i allefall som er interresert, de vil kunne bli tiltrukket.

Lenke til kommentar

Det er eet par ting som faktisk er til hinder for at Telenor skal tilby ADSL2. For det første er Telenor idag markedsleder og ligger helt opp mot grensen av hva de "får lov til" mht markedsandel. Tar de større del av kaka vil konkurransetilsynet komme med pålegg som vikrer dempende.

Det eneste konkurransefortrinnet småaktørene har er pris/hastighet. Skulle Telenor finne på å presse ned prisen og samtidig levere like mye innhold (antivirus, brannmur, spamfilter, leksikon, iCanal, spill mm) ville det fullstendig tatt knekken på småaktørene.

Selvom de fleste på dette forumet higer etter maks kB for å laste ned spill/filmer er faktisk det største markedet i Norge familier, voksne, amatørbrukere som surfer litt og sender mail osv. De velger Telenor fordi de tilbyr den klart beste totalpakka, er en kjent merkevare og det er faktisk ikke allverdens dyrt når man får med lovlige lisenser på ganske mye nyttig software.

 

Telenor kommer ALDRI til å bli ledende på pris/hastighet, det er ikke noe ønske hverken fra aksjonærene eller oss som kunder. Så for de av dere som "hater Telenor" eller ønsker maks hastighet per krone, velg for pokker en annen leverandør! Markedet tilbyr det som etterspørres og idag er ikke betalingsvilligheten til de få "nerdene" iblant oss som må ha ned en film på 30min stor nok til at det lønner seg å bygge ut.

Lenke til kommentar

det mozze sier er nok sånn det alltid kommer til å bli.. telenor er for standar mannen i gata. mens spesielt intresserte vil velge andre leverandører.

 

og i svergie så har folk tilgang på 100mbit linjer osv men de aller fleste sitter med 0,5mbit linjer som telia leverer. er nok endel med 10mbit også.

Endret av staf
Lenke til kommentar
Så for de av dere som "hater Telenor" eller ønsker maks hastighet per krone, velg for pokker en annen leverandør!

Enig her asså.... Forbløffende mange som må klage... men fremdeles bruker telenor og bytter sannsynligvis ikke til noen andre heller...

 

(jada-- noen av dere bytter...)

Lenke til kommentar

hmmmm, er det sant?

 

edit: Nextgentel er jo allerede ute med Adsl2+ som dere sikker hvet, og til og med jeg som bor på bondelandet kan få 25 mbits internett levert.

Jeg har snakket litt med pappa og han er kanskje med på å gå inn for 12000/1500 linja til ngt.

Men hvis telenor kommer med noe lignede (kanskje bedre) til en rimelig pris ville jo dette vere en kjempe tabbe.

Endret av [SK]Eagle
Lenke til kommentar
Eagle' date='08/03/2005 : 15:10'] Men hvis telenor kommer med noe lignede (kanskje bedre) til en rimelig pris ville jo dette vere en kjempe tabbe.

Å binde seg for ett år eller lenger til en bestemt pris på ADSL 2(+), uansett hastighet og leverandør, er uansett en tabbe nå når det nettopp har kommet. Dataguard, NGT, Catch, Telenor etc vil alle prøve å dra inn flest mulig kunder som binder seg til en unaturlig høy pris.

Lenke til kommentar

Fikk mail for noe dager siden fra sdsl.no, de installerer adsl2+ hos meg den 23. mars.. De skal prøve med 25 mbit, men regner med at det blir "bare" 15.. Gleder meg!! Er adsl på plass da har sdsl/dataguard gjort en god jobb, for etter de fortløpende oppdateringene jeg har fått virker det som om telenor har sinket prosessen, noen andre med adsl2+ her inne?

Lenke til kommentar
Er adsl på plass da har sdsl/dataguard gjort en god jobb, for etter de fortløpende oppdateringene jeg har fått virker det som om telenor har sinket prosessen, noen andre med adsl2+ her inne?

Kan du utdype hvordan Telenor har sinket prosessen?

Lenke til kommentar

Kommer av en eller annen grunn ikke inn på gmailen min på jobben idag, men tror det var siden jeg ikke har telefonlinje inn i leiligheten min, noe telenor må ordne, og ikke har vært effektive med, men er altså ikke sikker. Nå blir det først fjellet på meg i helga og hardcore surfing utover uka:)

Lenke til kommentar
Kommer av en eller annen grunn ikke inn på gmailen min på jobben idag, men tror det var siden jeg ikke har telefonlinje inn i leiligheten min, noe telenor må ordne, og ikke har vært effektive med, men er altså ikke sikker. Nå blir det først fjellet på meg i helga og hardcore surfing utover uka:)

At du ikke har linjeføring til bostedet ditt er jo egentlig ingen andre enn ditt eget ansvar da ;) Og Telenor har en viss leveringstid på telefon. Dersom det ikke er linjeføring i det hele tatt, og heller ikke ledig kobber til leiligheten/huset, så vil det nødvendigvis ta litt lenger tid.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...