Gå til innhold

Videoredigering på bærbar


B_A_R_T

Anbefalte innlegg

Har en bærbar maskin ECS Green 732

 

Spørsmålet er om denne vil holde til videoredigering med fortrinnsvis Pinnacle studio. Får ikke mulighet til å teste rendring osv. da den ikke har dvd brenner. Dersom den vil holde til dette bruket planlegger jeg å kjøpe ekstern DVD-brenner

 

Nå tenker jeg spesielt åp om det er nok minne og om hardisken er for treg. Er det gunstig/ugunstig å bruke ekstern disk til videoredigering gjennom f.eks. USB2.0

 

Fint om noen har erfaringer med videoredigering på bærbar

---SPECS-------------

CPU: 2.5 Ghz P4

Minne: 512, 333

HD: 40GB, 5400 rpm

------------------------

 

Merk at maskinen ikke skal kjøpes. Har en maskine men vil bare gjerne ha tilbakemeldinger før jeg evt. skal kjøpe ekstra utstyr. Investering i ny maskine er ikke aktuellt på nåværende tidspunkt :)

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Vurder å skaffe deg Adobe After Effects pro 6.5 , mye bedre enn Pinnacle og Adobe Premiere.

 

Bærbare du beskriver vil kunne klare videoredigering, men video-opptak i sanntid i D1 PAL 720x576 f,eks kan hende du sliter litt med pga hardisken hvis du skal ta opp ukomprimert eller i et lossless format. MPEG2 recording vil gå bra, det sliter ikke så mye på HD, går mer intenst på CPU, som 2.4GHz burde klare fint.

 

DV-opptak og redigering burde også gå fint på den maskina, sett at du har Firewire inngang.

 

Maskina har jo USB2.0, som vil si at du kan kople til en rask DVD-brenner eller raskere harddisk enn den som sitter internt.

pluss at det er somregel ikke store jobben å skifte intern HD på de fleste maskiner.

 

 

Karma

Lenke til kommentar

Maskinen er mer enn grei å jobbe på, nesten. Man trenger ingen monstermaskin for å jobbe med video som mange tror. Harddisken er derimot et problem. Som regel er 5400RPM disker for treige til opptak og gir heller ikke spesielt god ytelse. Uansett er det best å ha mediefiler og prosjekt på en annen harddisk enn OS. Derfor anbefaler jeg deg å skaffe deg en ekstern 7200RPM. Bygg gjerne en selv.

USB2 er OK, men det beste er firewire da det er raskere og mer stabilt i praksis(!) (bruker mindre prosessorkraft).

 

DV-opptak er, i motsetning til hva mange tror, komprimerte opptak og en videre komprimering til f.eks mpeg ikke ønskelig før prosjektet eventuelt skal videre til f.eks DVD.

 

Når det gjelder kommentaren om at after effects er mye bedre enn premiere og pinnacle så er den ganske på jordet. After effects er et effekt- og kompositeringsprogram og egner seg absolutt IKKE til redigering. Man bruker det i TILLEGG til redigerings-software. Karmacom beviser egentlig at han egentlig ikke vet helt hva han snakker om. (Jeg jobber med dette og kan det). Hvis jeg skulle anbefale et program blir det Sony Vegas 5. Dette er den rimeligste proffe NLE softwaren på markedet og er etter min mening den beste. Den har utvilsomt den mest intuitive interface'en (har jobbet med avid, ulead, final cut og premiere), kommer med mange bra effekter, har rask rendering, med både realtime preview, RAM-preview og selvfølgelig vanlig selective rendering og har dessuten markedets desidert beste DV-codec. Lyd-delen er så kraftig at eksterne lyd-suiter (eks. pro tools) blir overflødig. Likevel: Liker du Premiere, så fortsett med det. Er du imidlertid i begynnerfasen vil jeg råde deg tilå prøve Sony Veags 5. Tenker du imidlertid mer i baner av ferievideoer og lignende er Pinnacle eller Sony Vegas Movie Studio 4 (lillebroren til Vegas 5) mer enn bra nok (til en brøkdel av prisen).

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...