Gå til innhold

Veldig med tilfeldigheter som får meg til å lure..


Anbefalte innlegg

Hei,

 

Har nesten begynt å tvile litt på mitt eget standpunkt om at jeg ikke tror det eksisterer noen Gud. Eller rettere sagt, jeg har ikke noe bevis hverken for eller imot, så jeg har ikke noe særlig fast standpunkt. Men bibel tror jeg ikke på, hvis det skulle finnes noen Gud så tviler jeg på at han var av typen som "forlangte" tilbedelse. En så oppblåst og selvdiggende type er da bare å overse ;)

 

Men, tilbake til saken. I Norge er det 12 av 100.000 menn som får diagnosen testikkelkreft . Dette er veldig få, og er en av de mest sjeldne krefttypene (ca 1% av alle kreft som menn blir rammet av). Og de fleste som får denne kreften har enten en tilstand hvor ene testikkelen ikke er "falt ned" etter fødselen, eller er bror eller sønn av en som har hatt samme kreften.

 

Jeg hadde en klump på ene testikkelen. Legene ga meg beskjed om at det var 95% sikkert at det var kreft. Jeg faller ikke inn i gruppen av de som er mest rammet av kreft (som nevnt ovenfor). Testikkelen måtte fjernes for å finne ut helt sikkert, svar ville ta et par uker maks.

 

Lille julaften bad jeg for første gang på årevis til Gud, nesten som for sikkerhets skyld (og nei, jeg husket ikke hele fader vår lenger.... :blush: ). På julaften, av alle dager, får legen beskjed om at det mest sannsynlig ikke var kreft allikevel. Dette var nesten 1 uke etter siste frist de lovet meg at jeg skulle få beskjed, pga rot med testing. Noe som sjeldent skjer.

 

Så det er derfor jeg lurer litt. Jeg er blandt 12 av 100.000 menn, igjen er jeg 5% av de som allikevel ikke har kreft, og får svar julaften, 1/2 uke forsinket pga rot ved testing, dagen etter jeg ber for første gang på årevis. Det er bare et par mennesker i Norge årlig, som får kontrabeksjed på en testikkelkreft diagnose. På den ene av de 357 dagene i året som er julaften... Sannsynligheten er vanvittig liten (er så lenge siden jeg drev med sannsynlighetsregning at jeg ikke prøver å regne ut nøyaktig sannsynlighet ;) ).

 

Derfor igjen: Jeg begynner sanktens å lure litt her, kan nesten tolkes som et tegn..... Eller bare en vanvittig tilfeldighet ;)

 

Men for alt jeg vet, kan jeg være så uheldig å få kontrabeskjed senere denne uken, når de endelige resultatene er klare :roll:

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Har du sittet å tenkt gjennom dette lenge eller?

 

Jeg er selv ikke kristen, men de som er kristen kan kanskje ta dette som et tegn på at Gud finnes.

 

Jeg vil påstå at det slettes ikke har noe med Gud å gjøre, men heller noe med å tro på ting og tang.

 

Hvor ofte skjer det ikke at ting går din vei bare fordi du trodde på det, og hvor ofte skjer det ikke at du går mot strømmen når du ikke har troen på det?

 

Jaja, uansett så var du veldig heldig da.

 

Foresten, hva hadde skjedd om du hadde kreft, hadde det vært 100% sannsynlig at du hadde blitt seril elns?

 

Ha et godt nytt år.

 

Mvh. Morten.

Lenke til kommentar
Har du sittet å tenkt gjennom dette lenge eller?

 

Jeg er selv ikke kristen, men de som er kristen kan kanskje ta dette som et tegn på at Gud finnes.

 

Jeg vil påstå at det slettes ikke har noe med Gud å gjøre, men heller noe med å tro på ting og tang.

 

Hvor ofte skjer det ikke at ting går din vei bare fordi du trodde på det, og hvor ofte skjer det ikke at du går mot strømmen når du ikke har troen på det?

 

Jaja, uansett så var du veldig heldig da.

 

Foresten, hva hadde skjedd om du hadde kreft, hadde det vært 100% sannsynlig at du hadde blitt seril elns?

 

Ha et godt nytt år.

 

Mvh. Morten.

Nei, ikke steril. Da måtte begge stenene ha blitt fjernet.

 

Du får ha et godt nytt år du og :)

Lenke til kommentar

Jeg for min del, er helt overbevist om at dette bare er tilfeldigheter. synes det er litt merkelig at alle som har opplevd noe ekstraordinært skummelt og fått gode nyheter etterpå skal vende seg til gud.

bare for å vise en usannsynlig sammenheng som ikke er så veldig usannsynlig alikevel, her er en egenkomponert historie:

 

Jeg dauer, alene i huset mitt i en alder av 75 år. i godstolen min. Hjemmehjelpen kommer inn i stua, ser at jeg ligger der dau, får litt noia, løper huset rundt og skriker litt (ja, dette er en vikar innleid fra manpower) og ringer deretter snuten.

Snuten, som hører noe om at det er en død mann i en kåk, kjører seff ut med heftig utrykning. På vei til åstedet, mens de kjører E6-en, frontkolliderer de i en stasjonsvogn med 4 barn og 1 voksen i. Alle dør, fordi det er en feil på det elektriske systemet i stasjonsvognen, så alle barna brenner inne i vraket, og den ene snuten glemte jo belte, så han ble kastet igjennom frontruta og 200 meter bort, rett i frontruta på en trailer full av giftige kjemikaler, som kjører av veien og tar fyr.

Masse giftig gass sprer seg utover landsbygda, og sørger for å gjøre mannsdelen av befolkningen sterile.

 

når politiet, ambulansen og falken har vært der og snakket med folk, ryddet veien og sjekket at de faktisk ikke kan redde noen, kommer de på at de hadde en annen utrykning på gang.

Så, de drar bort til kåken min. den ene politimannen slår huet i en taklampe jeg har hengende over inngangsdøra mi. ingen skade skjedd.

de tusler inn, finner meg dau, og hjemmehjelpen er borte. De skjønner med en gang at jeg har dødd av mer eller mindre naturlige årsaker, og ringer til en likvogn.

 

likvogna kommer, de 2 som sitter i den spretter ut av bilen. De snakker litt med politimennene, går inn og ser, tusler ut igjen.

den ene mannen åpner bakdøra på kjerra, og tar ut en båre de kan bære mitt sørgelig døde lik på, mens den andre tar seg to trekk av en røyk. Han kaster sneipen i blomsterbeddet.

De tusler inn, plukker opp meg, og merker plutselig at det lukter skummelt brent fra døra. de kaster båren med mitt fortsatt døde lik på gulvet, og løper ut av huset.

Hele dritten av en kåk brenner ned, og mitt stakkars lik i samma slengen.

Det viste seg senere at jeg, osm den senile gamle tullingen jeg var, hadde helt masse bensin i beddet i et forsøk på å gro større roser senest 3 timer før jeg daua.

 

så, konklusjonen av denne historien: Var jeg egentlig en inkarnasjon av satan, som sørget for å gjøre mest mulig faen som et siste pek på min vei til gehenna? eller var det bare en hel rekke tilfeldigheter...?

Lenke til kommentar

1. ParaNode. Skjønte ikke historien din.

 

2. Gratulerer med at du ikke hadde kreft.

 

3. Tror du på tilfeldigheter?

 

4. Hvordan kan du si at det finens en gud i disse stunder? Hva skal alle de som er rammet av en svær Tsunami nede i Asia si? "Å jo da, det finnes nok en Gud, bare se på han gutten i Norge som ikke hadde kreft alikevell, så heldig han var" (ikke for å være sarkastisk, men setter ting litt i perspektiv her)

Lenke til kommentar

Definitivt tifleldigheter, slik jeg ser det. ParaNode illustrerer dette på en, om ikke så fantastisk god måte, så særdeles fantasifult og betegnede.

 

Er enig at vi ikke skal utelukker bønn, Placeboeffekten kan slå til hvis man tror hardt nok. For min del som ikke har noen som helst tro på bønn i det hele tatt tror jeg effekten er minimal.

 

Healing er faen meg slumt.

 

På den ene av de 357 dagene i året som er julaften...

 

Finn en feil. :D

 

Hva med determinisme?

Lenke til kommentar
Hvordan kan du si at det finens en gud i disse stunder? Hva skal alle de som er rammet av en svær Tsunami nede i Asia si? "Å jo da, det finnes nok en Gud, bare se på han gutten i Norge som ikke hadde kreft alikevell, så heldig han var" (ikke for å være sarkastisk, men setter ting litt i perspektiv her)

Når jeg hørte om flomkatastrofen så tenkte jeg faktisk litt på "Noah's Ark"

Gud sendte en flodbølge for å utrydde menneskene, fordi de oppførte seg dårlig.

Og nå, så sendes også en flodbølge, som dreper mange, mange mennesker. Rart at ingen har dratt frem historien om Noah's Ark enda egentlig. Var flomkatastrofen egentlig et tegn, et varsel om at hvis vi ikke snart skjerper oss, så kommer vi alle til å måtte bukke under for naturens vrede ganske snart?

 

Bare rart at katastrofen skjedde akkurat i Asia. Hvorfor ikke USA, når det hele først var i gang? Eller er det virkelig sånn som de sier, at Amerikanerne er Guds utvalgte folk?

Nei uff...dette blir bare spekulasjoner. ;)

Lenke til kommentar

vel, hvis du ikke forsto historien min, nitroplex: Poenget var å illustrere at tilfedligheter skjer, og at jeg ikke tror at selv en veldig suspekt rekke med tilfeldigheter er et tegn på at gud eksisterer. Men, hvis folk tror at gud har helbredet dem, så er det bare flott. Folk må få lov til å tro på nøyaktig hva de vil, så lenge det ikke går utover andre mennesker i en negativ forstand. :)

 

Edit: Til trådstarter: får håpe legen har rota og at du ikke har kreft. :)

Endret av ParaNode
Lenke til kommentar

Ikke for å være slem, men jeg blir litt skremt over den mangelen på evne til å tenke logisk som hersker. Ikke bare i denne tråden, men generelt i mange tråder.

 

I statistikk så sier loven om store tall at i store nok utvalg, så vil selv ting med liten sansynlighet skje med en ugjevne mellomrom. Det er en statitstik nødvendighet. Det er ikke garantert at det skjer med deg, men det er garantert at slike tilfeldigheter vil oppstå nå og da.

 

La meg eksemplifisere. La oss si at slike tilfeldigheter skjer med en av en million mennesker. På jorden er det vel omlag 5000 millioner mennesker. Det vil si at 5000 av dagens nålevende mennesker vil kunne oppleve dette 'mirakelet'. Helt uten Guds inngripen. (Jeg ser bort fra manglende legedekning, fattigdom og slikt, for å holde det enkelt.)

 

Å tro at dette er bevis for, eller indikasjon på Gud, det er bare manglende evner til å tenke logisk.

Lenke til kommentar
Ikke for å være slem, men jeg blir litt skremt over den mangelen på evne til å tenke logisk som hersker. Ikke bare i denne tråden, men generelt i mange tråder.

 

I statistikk så sier loven om store tall at i store nok utvalg, så vil selv ting med liten sansynlighet skje med en ugjevne mellomrom. Det er en statitstik nødvendighet. Det er ikke garantert at det skjer med deg, men det er garantert at slike tilfeldigheter vil oppstå nå og da.

 

La meg eksemplifisere. La oss si at slike tilfeldigheter skjer med en av en million mennesker. På jorden er det vel omlag 5000 millioner mennesker. Det vil si at 5000 av dagens nålevende mennesker vil kunne oppleve dette 'mirakelet'. Helt uten Guds inngripen. (Jeg ser bort fra manglende legedekning, fattigdom og slikt, for å holde det enkelt.)

 

Å tro at dette er bevis for, eller indikasjon på Gud, det er bare manglende evner til å tenke logisk.

Og det er jo så utrolig morsomt når absolutt alt skal ha en logisk forklaring hele tiden.

Argh, jeg irriterer meg over sånne bedrevitere som deg, som alltid skal komme opp med fakta som beviser at det og det har en naturlig forklaring :mad:

Lenke til kommentar
Og det er jo så utrolig morsomt når absolutt alt skal ha en logisk forklaring hele tiden.

Argh, jeg irriterer meg over sånne bedrevitere som deg, som alltid skal komme opp med fakta som beviser at det og det har en naturlig forklaring :mad:

Jeg blir personlig mer irritert på folk som ikke greier å innse realiteter og alltid prøver å finne på en eller annen fantastisk forklaring på noe helt "dagligdags". Det er nok en haug med personer hver dag som får tilbakevist en kreftdom.

 

Er du virkelig så redd for at "alt" kan ha en naturlig forklaring? Hadde det vært så grusomt? Ville da hele "din" verden falt sammen?

Lenke til kommentar
Og det er jo så utrolig morsomt når absolutt alt skal ha en logisk forklaring hele tiden.

Argh, jeg irriterer meg over sånne bedrevitere som deg, som alltid skal komme opp med fakta som beviser at det og det har en naturlig forklaring :mad:

Jeg blir personlig mer irritert på folk som ikke greier å innse realiteter og alltid prøver å finne på en eller annen fantastisk forklaring på noe helt "dagligdags". Det er nok en haug med personer hver dag som får tilbakevist en kreftdom.

 

Er du virkelig så redd for at "alt" kan ha en naturlig forklaring? Hadde det vært så grusomt? Ville da hele "din" verden falt sammen?

Jeg er ikke redd for at alt skal ha en naturlig forklaring. Jeg synes bare at verden ville vært veldig ensformig om vi visste forklaringen på alt som skjer her.

Jeg prøver ikke å finne på forklaringer på helt dagligdagse ting. Jeg mener bare at det er irriterende når noen forteller om en "artig" episode med mange tilfeldige hendelser som passer sammen, og så kommer det en eller annen bedreviter og gjør narr av det hele ved å forklare at det og det skjer fordi sånn er sånn osv.

BLA BLA BLA sier jeg bare :nei:

Lenke til kommentar
Gjest medlem-23990
Bare rart at katastrofen skjedde akkurat i Asia. Hvorfor ikke USA, når det hele først var i gang? Eller er det virkelig sånn som de sier, at Amerikanerne er Guds utvalgte folk?

Tja, har vel kanskje med de tektoniske platene i jordoverflaten a gjore. ;)

Lenke til kommentar
Bare rart at katastrofen skjedde akkurat i Asia. Hvorfor ikke USA, når det hele først var i gang? Eller er det virkelig sånn som de sier, at Amerikanerne er Guds utvalgte folk?

Tja, har vel kanskje med de tektoniske platene i jordoverflaten a gjore. ;)

Nå var det hele bare en skrudd teori fra min side da, som bygger på den oppfatningen mange spesielt religiøse kanskje ville hatt.

Jeg vet jo også hva som er egentlige fakta ;)

Lenke til kommentar
Jeg mener bare at det er irriterende når noen forteller om en "artig" episode med mange tilfeldige hendelser som passer sammen, og så kommer det en eller annen bedreviter og gjør narr av det hele ved å forklare at det og det skjer fordi sånn er sånn osv.

BLA BLA BLA sier jeg bare :nei:

Det er forskjell på å gjøre narr av, og å forklare og oppklare ting. Og kommentaren om manglende logikk var ikke spesilt retta mot trådstarter.

 

Og hvis du synes virkeligheten er så ensformig at du må ty til eventyr og overtro, da anbefaler jeg deg å åpne øynene litt. For virkeligheten er både utrolig og fantastisk. Både den vi kan forklare, og alle de mysteriene som vi ennå ikke har forklart.

 

Personlig synes jeg å oppdage nye ting, forklaringer og få ny kunnskap og forståelse for det hittil ukjente, er noe av det som gjør virkeligheten spennende.

Lenke til kommentar
Bare rart at katastrofen skjedde akkurat i Asia. Hvorfor ikke USA, når det hele først var i gang? Eller er det virkelig sånn som de sier, at Amerikanerne er Guds utvalgte folk?

Tja, har vel kanskje med de tektoniske platene i jordoverflaten a gjore. ;)

Der jordskjelvet skjedde ligger to plater mot hverandre. Helt utrolig at innbyggerne på sumatra ikke hadde noe som helst vern.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...