Gå til innhold

Flommen i Asia - Problem med HW import?


Anbefalte innlegg

Det er jo i Asia og rundt om kring der dei har billig arbeidskraft og mekker masse hardware.

Dødstalla er jo oppe i over 20.000 mennesker no, og det vil sikkert stige meir.

Det er jo så mange at vi ikkje skjønner det heilt.

På dei filmene som kom inn, så såg jo bølga ikkje så stor, men alt er jo rasert der.

 

 

Trur dere det vil bli problemer med leveranser til Europa og Ameria pga flomen?

Er det noken store hardware produsenter som er lokalisert der flommen har herja?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Omfanget av skadene der nede er ikke kjent enda.. Men det er klart at fokusen i østen vil bli flyttet.

Skal jeg tippe noe så VIL det få ringvirkninger på det asiatiske markedet. Så store naturkatastrofer gjør det. Men jeg tror ikke det vil bli noe fordobling av minnepriser eller hardware generelt. Sri lanka , India , og thailand eksporterer ikke noe voldsomme mengder elektronikk. Indonesia er ganske små men har klart noe.. Det er ikke godt å si. Taiwan, Kina og japan kom seg greit ut av det.. Så... jeg vet ikke :dontgetit:

Lenke til kommentar

Fabrikken trenger jo nødvendigvis ikke å vere knust for å bli påvirket av dette. Thailand fikk jo seg en kraftig smell og de har jo en betydelig del av produksjonen av kort ol. Er ikke så utenkeligt at de blir påvirket av dette. For hva vi vet kan den thailandske børsen kræsje pga dette og dra mange elekronikk selskaper med seg (den er evig søkt:hrm:, men igjenn bare et eksempel)

Lenke til kommentar
ja...alle HW produsentene har fabrikklokaler på starnda i asia

sorry for dobbelt her men..

 

Så store ødeleggelser får ringvirkninger. Tenk om alle sjefene på fabrikkene har hus på stranda.. Eller lokale fraktfirma som tar seg av frakten av tingene. Eller havna hvor frakten blir videresendt fra... etc etc etc.. for å ikke snakke om den generelle økonomien til et land som må betale for gjenoppbygning. Svikt i aksjemarkedet pga manglende tro om at turister returnerer. Men alt dette er for tidlig å si noe om enda.. Så jeg vil ikke gå til spekulasjoner foreløpig.

Kjip hendelse, naturen er i konstant nedbrytning og oppbygning. Dette er bare et eksempel på hvor ubetydelig mennesker er i den store sammenhengen. Moder jord kan riste vekk menneskers eksistens som en bikkje rister bort lopper ;)

Lenke til kommentar

det mest idiotiske jeg har lest...

 

har selv donert 3000 til røde kors, og vet av folk som har problemer med å komme seg hjem.

 

å bekymre seg om it og diverse utviklinger og leveranser er smakløst.

 

selvfølgelig er det et stort logistisk mareritt nå, og igjen selvfølgelig vil økonomene i de diverse selskapene tenke på profitt og ikke med hjertet.

 

men å bekymre seg om du får en dvd brenner eller plater og ram til like lave priser er motbydelig som din post fremstår.

 

nå er det å få frem vann,mat ,medisiner og telt til de rammede som er viktigst.

 

jeg tror ikke du er en stor aksjeholder i noen rammede selskaper. Så du bør ikke bekymre deg om du får kjøpt en ekstra hd til den mengden av porno du nødvengivis trenger, kan ikke forestille meg at noen vil finne deg attraktiv.

Lenke til kommentar
Folk dør, og det du tenker på er om hardware import blir forsinket? Smakløst

Folk dør kvar dag i verden.

Klart eg tenker på dei som er blitt ramma, og det er synd i dei, men livet må gå vidare. Kan ikkje sette oss ned og gråte over det som har skjedd.

Det var eit spørsmål, om det var mange hardware produsenter som var berørt av flommen.

 

Er litt intresert i IT og data og slikt, så liker og følge med litt.

Enkelte tok det litt feil opp trur eg.

Lenke til kommentar

Synd folk dør i Asia, men hans spørsmål er fremdeles gydlig, folk dør som tidligere nevnt hver dag, selv om dette er en evig stor tragedie, så må livet gå videre, satt faktisk og tenke det samme spørsmålet selv.

 

Før noen kaller meg smakløs, så har jeg hatt folk som var savna der nede selv, er ikke morro, men man kan ikke bukke under fordi andre gjør det.

Lenke til kommentar

Herregud da!

 

Han spurte bare om det kom til å få konsekvenser for oss. Jeg kan ikke se at han skrev "OMG2k l0l d3t 3r fl0m v1l pr1zene st1ge 0g v4ren3 f0rzinket??!?!?!?!".

 

Greit nok at det er en tragisk hendelse, men det er ikke noe man kan gjøre med annet enn å donere penger til f.eks Røde Kors. Og på den andre siden så ville det ha blitt et ganske så tragisk liv hvis man skulle bry seg om hver eneste store "happening" i verden.

 

Men ontopic... jeg tror det er godt mulig at det blir en del varer som blir forsinket. Jeg tipper det er spesielt minne som blir rammet og kommer til å stige i pris.

Lenke til kommentar

Utdrag fra retningslinjene:

 

#1: Brukere av forumet bes om å holde en høflig tone. Poster kan bli delvis eller fullstendig sensurert av moderatorer hvis de inneholder upassende språk som blant annet banning, flaming og/eller innlegg ment for å skape dårlig stemning. Tråder/poster åpenbart ment for å provosere eller støte andre stenges/slettes med begrunnelse. Dette gjelder også i private meldinger.

#2: Vær saklig og høflig når du argumenterer for noe. Dette gjør at andre oppfatter deg mer seriøst. Du får lov å mene hva du vil om en sak, men dersom dine meninger er svært kontroversielle bør du holde dem for deg selv for ikke å skape krangel.

#4: Hold dere til temaet i tråden. Ønsker du å diskutere en bestemt sak som ikke er direkte relatert til tråden, oppretter du en egen tråd i korrekt kategori. Privat småprat skal skje andre steder.

 

 

M.a.o: Vær høflig, hold deg til saken (står helt øverst) og hold moralprekenen i andre fora (f.eks. søppel).

 

Beklager at jeg selv bryter #4, men jeg hadde lyst å minne enkelte på retningslinjene...

Lenke til kommentar
Gjest
Dette emnet er stengt for flere svar.
×
×
  • Opprett ny...