Gå til innhold

"Den store TT BigWater threaden"


Har din TT BigWater alltid fungert perfekt?  

363 stemmer

  1. 1. Har din TT BigWater alltid fungert perfekt?

    • Ja, det fungerer glimrende og er i bruk!
      190
    • Ja, men jeg har sluttet å bruke det (f.eks i frykt for at det skal bli ødelagt)
      37
    • Nei, har hatt problemer med pumpa
      58
    • Nei, har hatt problemer med lekkasjer
      59
    • Nei, har hatt andre problemer med det
      19


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
jeg bare lurer på en ting, det er mange av dere som har fått BW som cpuen ligger rundt 40 på så, så jeg en test der de testen BW på en 3.2Ghz P4

 

NB : der det står OC er den klokka fra 3.2Ghz til 3.6Ghz([email protected])

 

kan disse tallene stemme?(bilodet under) den er jo dritkald i forhold til hva mange av dere har erfart

temp over romtemperatur kanskje :hmm:

Lenke til kommentar

Ser ut som om det har gått litt lenger ut over nå? :dontgetit:

 

Hadde komplett vært litt ekstra kule nå hadde de sendt meg ny blokk med engang, så kunne jeg brukt pc'en i mens . :yes: Så hadde jeg sendt denne tilbake etter jeg hadde bytta da. Vil helst ikke begynne å skru fra hverandre hele pc'en igjen. for å bytte til vifte, så bytte til vannkjøling etter det igjen :cry:

post-224-1107209176_thumb.jpg

Lenke til kommentar
Ser ut som om det har gått litt lenger ut over nå? :dontgetit:

 

Hadde komplett vært litt ekstra kule nå hadde de sendt meg ny blokk med engang, så kunne jeg brukt pc'en i mens . :yes: Så hadde jeg sendt denne tilbake etter jeg hadde bytta da. Vil helst ikke begynne å skru fra hverandre hele pc'en igjen. for å bytte til vifte, så bytte til vannkjøling etter det igjen :cry:

Så på min blokk nå, og er det samme der. Tror nesten det blir slik uansett, og det er derfor de har lagt inn en o-ring på blokken slik at det ikke skal bli lekasje.

Lenke til kommentar

Monterte Bigwater for noen dager siden og må si meg meget fornøyd så langt. Satt på en gpu blokk fra D-tek og har nå en idle temp på cpu(p4 2.4) på 31c og gpu(x8oopro vivo)33c.

Etter en times runde med Half Life Deathmatch ligger temperaturen på 36c(cpu)/44c(gpu) .

Tilsvarende temperaturer med luftkjøling(CNPS 7700-CU på cpu og ATI VGA Silencer på gpu) var idle 34/48 og load 54/59.

 

:yes:

esp

Endret av espboot
Lenke til kommentar
Ser ut som om det har gått litt lenger ut over nå?  :dontgetit:

 

Hadde komplett vært litt ekstra kule nå hadde de sendt meg ny blokk med engang, så kunne jeg brukt pc'en i mens . :yes: Så hadde jeg sendt denne tilbake etter jeg hadde bytta da. Vil helst ikke begynne å skru fra hverandre hele pc'en igjen. for å bytte til vifte, så bytte til vannkjøling etter det igjen  :cry:

Så på min blokk nå, og er det samme der. Tror nesten det blir slik uansett, og det er derfor de har lagt inn en o-ring på blokken slik at det ikke skal bli lekasje.

Tror nok neppe det er normalt, men kansje ikke så farlig forløpig, det er nemlig ikke sånn her.

Og den ringen er nok til å forhindre at væska skal gå lengere ut ja, men at væska skal spre seg rundt selveste denne ringen er ikke normalt men kansje noe som kan skje, og det er akkurat derfor TT har plassert ringen der, for "sikkerhetens" skyld.

Endret av ToxicMan
Lenke til kommentar
Postet jo akkurat svaret på det i gpu-posten. :roll:

 

Resistansen er 30kohm.

 

I følge pipefunksjonen på multimeteret leder den ikke strøm.

Sorry, så ikke det, men spørsmålet mitt var jo egentlig feilpostet der, og hører mer hjemme i denne tråden... :blush:

 

Men konklusjonen var jo strålende da, KJØLEVÆSKA LEDER IKKE STRØM! :love:

så vis man søler det vannet inni pcen er det ikke no farlig da eller?

Jeg har ikke tenkt å holde Marius_EV ansvarlig, men målingene hans tyder på at kjølevæska IKKE leder strøm!

 

Vil nok uansett gjort mitt ytterse for ikke å søle, men føler jeg kan sove litt letter enn før(uten våte drømmer)... :p

ok , alt som ikke er rent vann leder strøm...

 

og det blir ødelakt om det treffer komponenter så irrer det på komponentene og de blir ødelakt ;)

Lenke til kommentar

Mitt BW sett ligger stabilt på 52 grader, og det var IKKE det jeg hadde forventet.. her må jeg nok ta ting fra hverandre og sjekke goop etc..

xp2500+ OC til 2,1 GHz.

Har prøvd å få et fint og tynt lag med goop på CPU'n men jeg må kanskje prøve en gang til. Grunnen til at jeg tror problemet ligger ved vannblokka på CPU er at temperaturen ikke varier når jeg øker/senker viftehastighet på radiatoren, ei heller når jeg åpner sidedører etc. i kabinettet.

radiatoren sitter på utsiden av kabinettet, men jeg har skjært hull mellom kabinet og radiator så det skulle være god gjennomlufting der.

Ingen knekker på slangen heller.

Lenke til kommentar

Endelig en som har det samme problemet som meg. Sitter selv på en XP2400+@2,4GHz/1,97 volt med idletemp 40-45 grader, loadtemp ligger på 48-51 grader.

 

Jeg har reseated blokken 4-5 ganger inkludert å bruke festehullene i hovedkorttet som fører til at man må snu blokken 90 grader for at den skal passe. Temperaturene jeg har nå er med klipsfestet.

 

En ting å merke seg er: vanlig installasjonsprosedyre for XP kjølere er at man stiller opp fordypningen på kjøleren til forhøyningen på socketen. Hvis man gjør dette med TT-blokken så er den ikke stor nok til at den "hviler" på dempeputene på CPU, noe som fører til at den antageligvis ikke ligger rett på core. Jeg har nå lagt den på vha. øyemål, sentrert på socket for at den skal få likt trykk på CPU, men er fremdeles litt usikker på om dette er slik det skal være.

 

Annen info er: Romtemp ca 18-20 grader, 2 Titan 80mm vifter 1 inn foran, 1 ut bak. Viften på radiator står nå med 5mm avstandsstykker mellom rad og vifte blåsende på rad. (Jeg har prøvd med sug også, dette utgjør ingen tempforskjell hverken med eller uten avstandsstykkene). Ingen forskjell i temp mellom laveste og høyeste RPM på radvifte.

Lenke til kommentar
Settet mitt ligger i skapet... Noen som har ideer til hvordan jeg kan få montert det på innsiden av dette kabinettet?

Hva med nede i kabbise? Har gjort dette selv...

Her er et bilde..

Det medfører jo en del modding iom at jeg må lage viftehull i bunn, og så får vifta lite luft under kabinettet mitt..

 

Må vel mest sannsynlig bare vente til jeg kjøper nytt kabinett, hehe :)

Jeg ville tatt av de to sorte bling blingsene som du kan ha vifter i, for så motert radiatoren rett over (hvis hovedkortet ligger) usb/tastatur inngangene. Det gjorde jeg og det funker fint. -Minimalt med modding...

Endret av Kong Basse
Lenke til kommentar

Ikke bare meg altså.. godt å høre på en måte hehe.. Jeg har bestilt en temperaturmåler til dette settet, den man kobler til på slangen. Er fryktelig spent på hva den sier når jeg får den, og koblet den på. Ligger tempen i vannet langt under CPU, noe jeg tror det gjør siden vannslangene er relativt kalde, MÅ det være et eller annet på CPU blokken som ikke fungerer 100%. Jeg får følge "hvordan påføre goop" guiden her til punkt og prikke og se hvordan det går.. spørs om jeg ikke skal prøve meg på litt plansliping av blokken også, selv om det forsåvidt har blitt gjort allerede, men ikke med fint nok sandpapir.(finishen ble mye bedre enn originlt uansett)

 

Trøsten i dette må jo være at det er mange der ute som har det samme settet og fått kjempebra temperaturer, så muligheten er der, både for meg, Revenant og andre som eventuelt sliter med det samme.

kommer tilbake med resultater ettar at jeg og Frankenstein har fått jobbet i lab'n litt.

Lenke til kommentar

Hvis du tenker på CPU-temp nå så leses den av en diode i socketen hvor det strengt tatt ikke er så mye luftsirkulasjon.

 

EDIT: Vannslangene mine kjennes ganske "varme" ut. Jeg har satt opp vannføringen ut i fra bruksanvisningen, nemlig (sett mot der slangene kobles til): Høyre rad->Venstre blokk->Høyre blokk->Øvre pumpe->Nedre pumpe->Venstre rad. Er dette slik det skal være?

Endret av Revenant
Lenke til kommentar

tror jeg kanskje må slenge på en ekstern temp måler mellom blokk og cpu.. om jeg finner noe som passer inn og ikke svir av prosessoren da :cry: ,

Godt mulig at sensoren er litt ute og kjøre.. vites ikke.. skal sende Frankenstein avgårde for å hente rompetermometeret sitt så får vi se.. jadda.. trøtt idag alt er morro. :blush:

 

Edit: sitter på jobb nå, så jeg skal sjekke og oppdatere når jeg kommer hjem.

Edit2: problemet fixet. CPU blokken lå ikke plant mot CPU. Det er en et spor som forhøyningen rundt prosessor sokkelen skal inn i, og jeg hadde montert blokka 180 grader feil vei... flaut å innrømme, men kan kanskje hjelpe andre i samme situasjon. :blush:

Endret av BlondGod
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...