Gå til innhold

Den Store Treningstråden! | Nybegynner? Se førstepost for kort innføring.


Anbefalte innlegg

Hadde du sittet på skolebenken hadde du klart det helt fint. 15 timer trening i uka høres bare ut som tidssløseri om du i tillegg har en fysisk krevende jobb. Hva jobber du som?

 

Jupp! Går fint det! Nå pleier ikke JEG å spise så spesielt lite, tar som regel med ekstra matpakke før jeg vralter på trening etter skolen, men ikke i dag :( Og det straffet seg.

 

Tenkte på det, Gainere er jo fulle av karbohydrater og proteiner, hadde det ikke funket fett å bruke det som måltidserstatter også?

Selv inntar jeg 10g bcaa før trening, altså trener jeg på så godt som tom mage (~15 timers faste før dette) - og stortrives med dette.

 

 

Spiser heller skikkelig mat enn å ta meg en gainer jeg...

 

 

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Tullball.

Skal ikkje erstatte kostholdet, men er ein fullgod måltidserstattar her og der. Veldig greit å ta rett etter trening òg.

http://myrevolution.no/nettbutikk/gainer-maltid/lean-mass-meal-4kg

 

Tullball? Hva da, at det er lite næring i gainer? Siste jeg sjekket var det ikke mye vitaminer, mineraler, antioksidanter osv osv i slike produkter.

 

Funnet PF-protokollen for meg, skal bli interessant å teste. Noe uvant og spise det største måltidet så sent men tror det skal gå fint!

 

4. To måltid etter trening

Standardprotokollen for deg med normal arbeidstid

 

Eksempel:

12.00 - 13.00: Dagens første måltid (20-25 % av totalt energiinntak)

16.00 - 17.00: Måltid før trening (omtrent samme størrelse som første måltid)

20.00 - 21.00: Måltid etter trening (50 % av totalt energiinntak)

Lenke til kommentar

Mtp. kvaliteten i proteinet, karbohydratet og feittet som er i ein god gainer, blir det alikavel eit like så godt måltid som eit anna. Det spørst jo sjølvsagt korleis det andre måltidet er. Til sitt formål, er gainer supert. Kan absolutt erstatte eit måltid rett etter skule/før trening (spørst korleis du har ete før på dagen). Ville alikavel spart den til etter trening, og ta med noko enkelt som mager kesam, ei banan, litago før trening og gainer etter.

Lenke til kommentar

Det blir jo ikke et "like godt måltid" som du sier, det metter deg og gir kroppen påfyll av proteiner, fett og karbo ja. Men du får jo ikke i deg noe næring utover dette.

 

Så ja det funker helt greit som måltidserstatter engang i blant men det er jo ikke noe jeg vil anbefale folk å gjøre på fast basis.

Lenke til kommentar
Gjest Slettet-oVjeg2q2Tk

Nei.

 

Skjønner ikke at dere er så redde jeg, navnet er jo bare på grunna v antagelser, prøv å løft litt på den måten selv, så merker dere fort at det ikke er noe mindre trygt enn den vanlige. Teknikken er ganske utbredt blant folk som løfter mye, f.eks gode bodybuildere, og man får et helt annet skyv etter min mening. Men det er vel en smakssak som med alt annet. ;)

 

Samme for meg uansett, jeg er ikke her for å misjonere, jeg prøver bare å gi fyren tips om hvordan han kan forandre løfteteknikken sin for å kjenne det bedre i brystet.

Her diskuteres det

Endret av Slettet-oVjeg2q2Tk
Lenke til kommentar

Tenkte eg skulle begynne med stronglifts 5x5 i dag, men lurar på oppsettet.

 

StrongLifts 5x5 Workout A

Squat 5x5

Bench Press 5x5

Barbell Rows 5x5

 

StrongLifts 5x5 Workout B

Squat 5x5

Overhead Press 5x5

Deadlift 1x5

 

Skal trene Måndag, Onsdag og Fredag.

Men sidan det kunn er 3 øvingar per "Workout", så lurar eg på om det er OK å putte inn meir spesifikke øvingar for foreksempel Biceps, triceps, skuldre, rygg etc? I tillegg til desse kjerneøvingane?

Lurar også på kor lange pause som er anbefalt mellom kvart sett for desse kjerneøvingane.

 

Kjelde: http://stronglifts.com/stronglifts-5x5-beginner-strength-training-program/

Endret av Ondskap
Lenke til kommentar

Slik jeg ser det, er gainer noe man tar i tillegg til maten man spiser eller mellom måltidene for å klare å få i seg nok kcal. Funker også i tiden rundt trening, da den inneholder karbs og protein.

 

Måltidserstatter ligger i navnet, noe man kan bytte ut ett og annet måltid med. Kan fint brukes som et lite måltid før trening i steden for å spise et måltid da. Den har jo mer nøye fordeling av næringsstoffene og inneholder vitaminer og mineraler og gjerne fiber i tillegg.

Lenke til kommentar

Gainer er kun et supplement for å nå kcal behovet per dag, det er ikke laget for å erstatte noe måltid. Men det er selvsagt mulig å bruke det som erstatting en sjeldent gang (samme som protein shake også kan erstatte et måltid)

 

Men hvis man kun vil bruke det som erstatter er måltids-erstatter (meal replacment) det man trenger!

 

On another note, grusomt å starte opp treningen igjen. Har vondt i hele kroppen! :w00t:

Lenke til kommentar

Skal selv på trening for første gang på omtrentlig 2 uker selv, sier til meg selv at jeg skal kjøre moderat intensitet - men det blir vel til at jeg kjører alt for hardt og får ei helvettes til gangsperre i morra :p

 

Har slitt med døgnrytmen etter jula, virkelig ødeleggende for kosthold og trening =/

 

 

Lenke til kommentar

No shit! Jeg var på skitrening i går for første gang etter 2 uker i mekka. Og jeg har aldri vært så sliten på så kort trening evar... :cry: Nesten som om alt er resatt... jæ jæ, får trene som en hest fremover :w00t:

 

Er jo bare de første treningene, kommer fort tilbake ;) Jeg løfter ganske det samme som før ser jeg, er bare dagen der på som er problemet :w00t:

Lenke til kommentar

Ja det er vel straffa mi ... Den andre straffa er at jeg må gå på ski siden batteriet på bilen er litt mongo for tia. Blir litt hardt å gå 5 kilometer til trening, jogge ei mil og gå 5 kilometer tilbake. Prøvd det en gang før og da var jeg så død når jeg kom hjem at jeg ikke kjente beina mine :lol:. Men, blir fiksa batteriet nå på fredag så da kan jeg kjøre styrketrening igjen.

Lenke til kommentar

Når jeg trener bryst, føler jeg at jeg bare "kjenner det" i del #1 på bildet.

Hva gjør jeg feil? Er det ikke i del #2 jeg skal kjenne det?

Er villig til å omformulere om noen ber meg om det.

 

Bildet er ikke av meg.

 

La ved en markering og en "orginal" med sensur.

(bilde i spoiler)

 

post-209260-0-07068100-1294237924_thumb.jpg

 

Endret av Diskutant
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...