Gå til innhold
Trenger du hjelp med internett og nettverk? Still spørsmål her ×

Hva er fiber?


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
fiber

 

  lysledere, dvs. at elektriske signaler transformeres til lys, der sendes igennem kablet.

Benyttes til LAN og telefoni.

Udmærker sig ved, at der ikke er nogen ind- og udtråling.

 

Der findes 2 hovedtyper af fiberkabler:

- Singlemode fiber (SM) er beregnet til lange afstande og høje hastigheder. Singlemode har en indre glaskerne på ca. 9 mikrometer (my meter = 0,000001 m) og en ydre glaskerne på 125 mikrometer, dette skrives som 9 / 125.

- Multimode fiber (MM) anvendes til lokalnetværk over kortere afstande. MM findes i to typer 50 / 125 og 62,5 / 125 som er den type som standarderne foretrækker. MM kabler kan anvendes til 10 og 100 Mbps Ethernet op til 2000 meter og 1 Gbps Ethernet op til 275-550 meter afhængigt af typen og kvaliteten.

Fra it-leksikon.dk
Lenke til kommentar

fiber (av lat. fibra), trevl, tråd, især i organisk vev, f.eks. muskel-f., nerve-f., plante-f.; syntetisk tråd. — fibrøs, med mye fiber.

 

fiberoptikk. Tynne, bøyelige glasstråder leder lys praktisk talt uten lekkasje gjennom sideveggene, fordi lyset her blir totalreflektert og fortsetter i sikksakk på langs gjennom tråden, og går flere km før lysstyrken er halvert. Trådtykkelsen er omkring 0,1 mm. Brukes i medisinen for å fotografere i kroppens indre organer, og i telekommunikasjon for å sende telefon- el. datasignaler. Det første telefonsambandet i Norge basert på f. ble opprettet i 1983.

 

;)

 

Edit: Litt i seineste laget, men men. Litt andre ting, ikke minst på norsk :p

Endret av Sasuke-kun
Lenke til kommentar

Fiberoptiske kabler kan transportere data av alle typer,ikke bare et digitalt lydsignal. Når du sier optisk er det fiberoptisk du mener,altså fiber,som du spurte om i utgangspunktet. Og fiberoptikk har i utgangspunktet ingen ting med internett å gjøre,det er kun et transportmiddel for data,men brukes ofte mellom 2 knutepunkt som har behov for svært høy båndbredde.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...