Gå til innhold

Ditt første skjermkort posten!


Jaffe

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Hehe.

Min første PC hadde hverken grafikk eller farger...

Men det var vel i øhh 1985? Begynner å bli lenge siden gitt...

 

Skjermbildet var iallefall gult og svart og spillene bestod stort sett i små smileys og punktum som hoppet rundt på skjermen... Jeg var skuffa fordi Pappa ikke kjøpte Comodore, til gjengjeld lærte jeg å programmere på PC istedet for å spille... Det var jo noe... ;)

Lenke til kommentar

Det må ha vært et ISA skjermkort som sto i 8088'en min. Tror det var EGA oppløsning (320x240 punkter og 4 "farger"). Koblet til en 12" sort/gul-skjerm. Jeg brukte basic til å programmere mye rart på den. Bla. noe 3D. Gjett om det gikk tregt :p

 

Ellers så var nok det første skjermkortet jeg kjøpte separat et Diamond X70 8MB 2xAGP (litt usikker på modellnavnet). Koblet til en (den gangen imponerende stor) 17" CRT som kjørte hele 1152x864 i 85Hz.

Endret av Simen1
Lenke til kommentar

Det første skjermkortet jeg kjøpte utenom det som har fulgt med ferdig PC'ene, var et Cirus Logic 1MB ISA kort, ettersom det gamle som fulgte med PC'en (en Tulip sak) røk, husker det var kult å kunne kjøre høyere oppløsning og mere farger! (Var vel 1024x768 i 16bit farger som var maks hvis jeg husker riktig) i hvert fall en oppgradering, kosta vel en 900kr på Halden dataservice på den tiden.

Lenke til kommentar

Husker det første skjmkortet (for 3D) jeg kjøpte var av merket "flash". Jeg hadde vel tidligere kort enn dette også, men før 3D var kortene omtrent identiske, slik som nettverkskort er i dag, ås det husker jeg ikke.

 

Jeg tror det var en variasjon av et tidlig (første?) voodoo-kort med 4Mb minne. Det brukte passthrough og var kun for 3D. Det var veldig stort å se 3D-rendering i realtime for første gang husker jeg hehe... Tror fremdeles jeg har det liggende et sted, sammen med Voodoo2 SLI komboen min =P

 

-Stigma

Endret av Stigma
Lenke til kommentar

Det første skjermkortet var et "onboard" på en Sharp MZ-721

 

Det første "løse" skjermkortet var et Advanced Graphics Array CGA/EGA-kort på en Commodore PC20-II, med 9-pins skjermutgang, koblet til en 12" monokrom/grønnskjerm. :love:

 

Skjermkortet kunne vise 4 eller 16 forskjellige grønnfarger avhengig av oppløsning. 320x200x16 eller 320x400x4 farger f.eks. Ganske heftig.

 

Skjermoppdateringen og/eller PC'en i seg selv var forøvrig noe treg, det gikk an å skrive fullt tastaturbufferet i Word Perfect 4.1 mens PC'en forsøkte å oppdatere skjermen med nye bokstaver. Flyspillet Sopwith hadde rundt 5 FPS, og Ford Simulator raste avgårde med enda høyere hastighet. Sikkert litt dårlig score i 3Dmark1986.. :/

 

Videre ble det et Trident ISA-kort med 256kb minne, kunne kjøre Wolfenstein og DOOM i low-detail modus, med ca 5-10 FPS. Ble mye bedre med et VESA localbus skjermkort med 512kb minne, da kunne jeg kjøre DOOM2 i high-detail modus i fullskjerm 320x240 og hadde antakelig i overkant av 15-20 FPS. WarCraft II gikk også an å spille med VESA-skjermkort - dette på en 486 DX/33 overklokket til 40 MHz.

 

Med et Hercules Terminator 3D PCI med 4 MB grafikkminne begynte det virkelig å ta av - dette kortet kunne kjøre så godt som alle spill i 640x480 med god FPS. Ble markedsført som verdens første skjermkort med innebygd 3D-akselerator. Hadde nok gjort det bra i 3Dmark1996!

 

:love:

 

- Jørn

Endret av jornt
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...