Jump to content

jornt

Medlemmer
 • Content Count

  212
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Godt sagt! Hvis reklame på forsiden av hw.no er det største problemet man har, da har man det litt for godt spør du meg. Hva slags samfunn er det vi lever i? Klaging og syting og stort oppstyr for den minste ting.. ser mange innlegg i andre tråder her på forumet, hvor folk svartmaler produsenter eller butikker for øøøørsmå detaljer. "Ååååå, strømforsyningen min har bare tre skruehull, det skulle vært fire!! Jævla drittfirma! Jeg vil ha tilbake pengene mine!" "Ååååååååååå, Komplett.no har en flash-reklame med bilder som flimrer over skjermen! Jeg blir sjøsyk! Skal aldri handle fra Komplett igjen!!!!!!!!! Og aldri lese på hardware.no igjen!!!!!!!!!!!!!!!!!!11112"
 2. Syns den var fin jeg Hardware.no sine medarbeidere får jo lønn fra arbeidet de gjør, og pengene må komme fra et sted - for vi brukere betaler jo ingenting for å bruke websiden. Ville dere heller betalt en abonnementsavgift for å lese artikler på hardware.no, reklamefritt?
 3. En liten digresjon: Island er vel kanskje det landet i Skandinavia som er [i]mest [/i]opptatt av å bevare språket sitt. De finner på egne varianter av utenlandske ord og uttrykk, i langt større grad enn vi gjør her i Norge. De som husker ord som "hardplatelager" og "diskettlefse" som ble brukt tidlig i dataalderen her i Norge, vil nok kjenne seg igjen når de leser islandske tekster. Men de tukler IKKE med produktnavn eller firmanavn. Noen eksempler nedenfor: (jeg holder informasjon på Wikipedia for å være rimelig fri for skrivefeil og representativ for det islandske språket) [url="http://is.wikipedia.org/wiki/PlayStation"]PlayStation[/url] [url="http://is.wikipedia.org/wiki/IPod"]iPod[/url] "PlayStation leikjatölvan og stýripinnarnir" "iPod er lína stafrænna tónlistarspilara, sem hannaðir eru og markaðssettir af Apple."
 4. Da bør jeg vel boikotte disse svina som velger å bruke CamelCasing for å markersføre/fremheve sin egen teknologi, og istedet velge Adobe RGB. Eller blir det Adobe Rgb? Jeg tror kanskje det er hardware.no sine skribenter som får det største problemet med å følge den nye standarden med å skrive produktnavn feil. "Hmmm, skal jeg skrive sRGB eller Srgb? Eller blir det srgb? Må høre med sjefen, han vet det sikkert! Ah, RGB er en forkortelse, da blir det SRGB da? Men så har jo dette kameraet en DIGIC II brikke.. er DIGIC et ord eller en forkortelse? Jaja, jeg skriver Digic, det høres ut som et ord. Og det lagrer Raw-bilder. Eller er det RAW? Må høre med sjefen igjen.. EOS 450..? hmm.. jeg prøver med Eos 450." Nettopp! Akkurat dette slår beina under det ekstreeeeeeemt tynne argumentet deres, "vi gjør det for å bedre lesbarheten".
 5. Nydelig! Det var omtrent slik jeg husker fargene da jeg tok bildet. Da jeg begynte å prøve ut EOS400-kameraet trodde jeg jo at jeg skulle få enda skarpere bilder, enda klarere farger osv - sammenlignet med den gamle Ixus 400'en. Men skjønner at det blir endel jobbing med bildene i etterkant før man printer ut og henger blinkskuddet på veggen.
 6. Nettopp, spesielt når jeg skyter i JPEG, så liker jeg ikke å gjøre så mye med bildene i etterkant, man mister fort detaljer om man åpner/lagrer bildene mange ganger. Har fortsatt ikke funnet grunnen til at alle bildene heller 1.5 grader, men det må nesten være noe med måten jeg holder kameraet på, eller kanskje jeg har skjeve hornhinner? Når det gjelder kjedelige farger osv, har jeg lekt meg litt med innstillingene og fått mye bedre resultater. Jeg liker glorete farger Takker for tipsene!
 7. Hehe, de begynner virkelig å gå tom for argumenter når de fjerner/sensurerer kritiske innlegg. Kanskje de begynner å slette brukere snart :-P Syns det er på tide at de innrømmer at de har gjort et lite feilgrep. "Vend i tide, det er ingen skam å snu". Fjellvettregel nr. 8
 8. [quote name='atomtissetasen' post='11115229' date='08/05-2008 : 10:03']Det blir mye kluss fordi det er umulig å være konsekvent når det er så mange kombinasjoner og måter å skrive navn på. Den enkleste måten å være konsekvent på, er å skrive navnet slik det er. Altså iPod.[/quote] Enig! Hvordan har hardware.no tenkt at man skal skrive MySQL f.eks? Mysql? Det uttales jo my-s-q-l. iPod uttales i-pod. Skriver man Ipod blir det et helt annet ord med en annen uttale. Hardware-redaksjonen kunne jo vurdere å sende ut et skriv til alle internasjonale bedrifter der det oppfordres til produktnavngiving i henhold til Norsk språkråds anbefaling. ..and now to something completely different: Jeg og noen kompiser har akkurat bestemt oss for å skrive de norske tegnene æ, ø, å som x, y, z. Fra og med NÅ! NZ!. Dette fordi vi syns det er rotete med sxrnorske tegn, og tegnene forsypler det internasjonale sprzket. Regner med at forslaget blir tatt godt i mot, og hzper at redaktyren (Hzvard Ryste) og hardware-nettverket retter seg etter dette, fordi vi mener det er riktig internasjonal rettskriving. Vennlig hilsen Jyrn! Edit: skrivefeil!
 9. Hehehehe! Mailen - unnskyld, e-posten - fra språkrådet oppsummerer vel egentlig hele denne meningsløse diskusjonen. Det neste blir vel at hardware.no beskylder språkrådet for å være inkompetente, og at de sletter alle poster fra brukere som er uenige i hardware.no sitt standpunkt :!:
 10. Dette er skivebom fra hardware.no. Går ut fra at det er en forsinket aprilspøk, eller at artikkelen er ment for å få fram en diskusjon rundt temaet. Jeg er selv tilhenger av å holde fast på norsk rettskriving, men å endre på skrivemåten til utenlandske produkter, produsenter osv synes jeg er å dra det alt for langt. Ta eksemplene nedenfor: Dere foreslår følgende: ZyXEL --> Zyxel NorthQ --> Northq NextGenTel --> Nextgentel REMA 1000 --> Rema tusen ? Hvorfor i alle dager mener dere at det er riktigere å skrive disse navnene på en annen måte? Det må da være opp til hvert enkelt selskap å avgjøre skrivemåten for sitt selskapsnavn og sine produkter? Istedet for at en redaktør bestemmer skrivemåten ut fra sin egen subjektive mening? Kanskje en annen webredaktør mener at "NEXTGENTEL" blir riktig skrivemåte, en tredje vil heller ha "nextgentel"? Selv om eksempelvis navnet NextGenTel definitivt ikke hører hjemme i norsk rettskriving, var det DET navnet de bestemte seg for, uansett hvor uenige vi er i skrivemåten. Jeg heller liker ikke at norske selskaper gjør slike feil; "SpareBank 1", "Tine SjokoladeMelk", "Gilde Wiener Pølser" osv. Men har de bestemt seg for at de skal hete SpareBank 1, så skrives det sånn, og ikke "sparebank 1" eller "sparebanken" eller noe annet en tilfeldig journalist finner for godt å skrive. Hva blir det neste? Samsung SpinPoint --> samsung snurrepunkt Western Digital External Hard Drive --> vestdigital eksternhardplate Det dere i hardware.no/HardWare.no/Hardware.no/HARDWARE.no/whatever burde fokusere mer på, er å rette opp dårlige oversettelser og skrivefeil som f.eks dette: Engelsk: Typisk feiloversettelse: Riktig: Dual Core Processor --> Dobbelt Kjerne Prosessor --> dobbeltkjerneprosessor
 11. Det ble stilig det bildet du lagde til venstre, det ser jo fortsatt ut som det kunne vært ekte. Prøvde meg fram litt med å legge kameraet på et bord, bildene ser ut til å bli rette, og om jeg legger godviljen til, ser det også rett ut når jeg ser i søkeren. Må vel trene på skyteteknikken da, men skjønner ikke hva jeg gjør galt Alle bildene ovenfor, kanskje med unntak av Notre Dame, heller ca 1.5 grader til høyre.. Bildet av Notre Dame tok jeg med fordi det ble langt kjedeligere farger enn jeg syns det var da jeg tok bildet. De rødrosa rosebuskene f.eks, ble jo nesten grå. Den knallblå himmelen ble lys blågrå.. Men som flere påpeker her, det er vel bare å skyte i raw og justere i etterkant, samt kanskje slå på litt ekstra fargemetning og kontrast på kameraet. Skal skaffe meg et polariseringsfilter og prøve meg litt fram med det også Takk for hjelpen alle sammen!
 12. Har prøvd meg litt fram med picture styles, Landscape mode gir litt bedre resultat. Men full auto og normalinnstilling gir ganske triste bilder. Noen flere eksempler nedenfor, tatt både i overskyet vær og med strålende solskinn. Det første tatt i motlys: Forskjellen mellom det øynene oppfattet, og det kameraet leverte ble ganske stor.. Og det samme gjelder for resten av bildene:
 13. Hehe! Skal prøve litt mer, god idé å se gjennom søkeren når kameraet ligger på et bord, hadde vært greit å fått bekreftet at det ikke er noe i veien med kameraet. Det er nok store muligheter for at teknikken min er feil - akkurat som i bowling, kula havner alltid til venstre og jeg skjønner ingenting Ellers, noen kommentarer angående problemet med grå/blasse bilder? Jeg bruker ikke filter, kanskje et UV-filter eller polarisasjonsfilter ville gjort susen? Og solblender i motlys? Det er så kjedelig når bildet ser helt nydelig ut i søkeren, med knallblå himmel, grønne trær osv.. men når jeg kommer hjem og ser på bildene, er resultatet ofte skuffende.
 14. Det er jo en mulighet, men jeg mener jeg holder kameraet ganske stødig, samt at jeg bruker stativ innimellom. Det er jo ikke akkurat ei hagle jeg skyter med - går ikke så ofte i bakken av rekylen fra speilet Har tatt bilder med kameraet stående på et bord, og de blir rette. Tenkte kanskje at "rammen" til den optiske søkeren kunne være skjev, eller noe sånt?
 15. Hei! Er ganske fersk når det gjelder speilrefleks, har hatt et EOS400d med kitobjektiv i snart et år, og tatt 6-7000 bilder med det nå. Det jeg lurer på, er noe som har irritert meg helt siden jeg kjøpte kameraet - så godt som alle bildene blir skjeve. Når jeg tar bilder av f.eks bygninger eller landskap, prøver jeg å være ganske nøyaktig for å få bildet i vater, og bruker oftest nedre kant i den optiske søkeren som referanse mot f.eks horisonten, vannoverflate, bygningsdetaljer etc. MEN, like fullt, bildene heller alltid 1-2 grader, eller for å være mer nøyaktig, 1.5 grader mot høyre. Har blitt mer oppmerksom på problemet etterhvert, og hvis jeg bruker to av fokuspunktene som referanse blir resultatet bra, eller ihvertfall bedre. Noen som har vært borti samme problem? Eller kanskje jeg har skjeve hornhinner? Med det samme - en annen ting jeg er litt frustrert over, bilder tatt med full auto eller standard/nøytral innstillinger blir veldig grå, blasse og triste etter min mening. Syns jeg får mye bedre farger på mitt gamle Ixus-kamera. Er det noe jeg gjør feil, eller er det meningen at jeg skal skru på mer kontrast, mer farge osv i innstillingene? Evt justere i etterkant? Både det med skjeve bilder, samt fargene kan jo justeres digitalt, men det er litt kjedelig å gjøre det på hvert eneste bilde Eksempler på litt grå, blasse og skjeve bilder: [attachment=224676:IMG_0589.jpg] [attachment=224677:IMG_0984.jpg] [attachment=224678:IMG_5758.jpg] [attachment=224683:IMG_1522.jpg] - Jørn
×
×
 • Create New...