Gå til innhold

Leter etter et bra grafikksystem


Anbefalte innlegg

Hei. Jeg leter etter et eller annet som er litt mer avansert enn å flytte rundt på images, det blir litt sløvt. Da vil jeg ha muligheten til å rotere bilder i f.eks 37 graders vinkel, og det hadde vært greit om bakgrunnen ble transparent, slik at jeg kan se gjennom den. Håper noen skjønte hva jeg mente :)

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Hvorfor bare ikke bruke det mest opplagte: DirectX. Dette grafikksystemet fungerer ypperlig til de fleste programmer, og kommunikasjonen mellom applikasjonen og systemet er også meget bra, ettersom det går via COM+ objekter. I tillegg er informasjonen rundt bruken av DirectX svært utfyllende og nøyaktig på mange nettsteder. Ett eksempel er msdn.microsoft.com, men man kan også bruke noen mer VB-relaterte kilder:

 

http://www.planet-source-code.com/

http://www.chez.com/scribe/en/directx.htm

http://www.rookscape.com/vbgaming/tutG.php

 

Ett av problemene med DirectX er mangelen på støtte av andre filformater enn BMP, og det faktum at det skal ganske mye kode til for å i det hele tatt initialisere motoren. Derfor kan det i enkelte tilfeller være like så greit å bruke GDI+ - en oppgradering av det gamle GDI. Der kan du gjøre det meste av 2D manipulering og endel 3D-grafikk.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...