Gå til innhold

parabol! går det an å koble på flere brukere?


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

ja, det er bare å kjøpe noen T-plugger og noen meter antennekabel.

Og hvis bildet blir brusete, som det gjerne kan bli med noen T-Plugger. Så kan man kjøpe en Antenneforsterker. Slik får du vel overalt de selger de. for x. Biltema, mekonomen, elkjøp, osv osv.

 

Det er bare sånn til å sette inn i stikk kontakta, så antenna på den igjen.. ja.. bleh.. Du skjønner det når du ser det.

Lenke til kommentar

Hvis man bare forgrener signalet videre, så må alle se på samme kanal og det er vel kanskje ikke det optimale. Har man to forskjellige brukere, kan man bruke en twin-lnb (to separate utganger) og to dekodere. Da må man igjen ha to separate kort-abbonement og det kan bli dyrt. Alternativet (som også koster penger) er å bruke en f.eks Spaun/Arcodan Multiswitch hvor man lager et slags "kabel-TV system" hjemme. En boks koblet til en dekoder og utganger videre til TV apparatene. Alle kan se på forskjellige kanaler, man har kun en dekoder og et abbonement.

 

Edit: Triax Districom 2 pos/8 brukere er kanskje rimeligere enn Arcodan og Spaun.. Du må uansett forhøre deg med en litt oppegående parabol/sat monteringsfirma..

Endret av TomasK
Lenke til kommentar

hvis man har parabol og skal bruke flere tv apparater må man ha en tuner\motaker ved hver Tv, i tillegg må man ha parabolhoder med flere utganger..dvs såkalte duo-hoder eller quadro hoder.

Dette fordi kanalene du skal se på ligger i forskjellige frekvenser og viktigst forskellige polariseringer. ( Horisontal og vertikal polarisasjon)

Dersom man bruker kun t-stykker vil de forskellige motakerene "krangle" om hvem som skal få velge polarisasjon i hodet.

Lenke til kommentar

Skal du ha tvilling-lnb på 1 grad vest og 5 grader øst trenger du 2 diseqc-switcher (2-veis) og 2 coax-ledninger inn.

 

Det finnes muligens noen filtre du kan kjøpe for å kun bruke 1 coax, men en 4-veis diseqc vil ikke fungere (ettersom den bare sender signalet fra 1 av inngangene videre, ikke 2).

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...