Jump to content
Sign in to follow this  
Gega

viften går ofte på Cl56

Recommended Posts

Heisan godtfolk..

 

Jeg har 2 stk Whitebox CL56. den ene går viften hyppigere på.

Eneste forskjell på de er at den som viften går mest på har 2x512= 1024mb ram (2 forskjellige brikker)

 

Jeg har nå tatt ut den ene av rambrikkene og nå har ikke viften gått mer enn på den andre...

 

Hmmm..er det jeg som tøver eller kan den brikken ha påvirket maskinen...er det en mulighet for det?

Kom gjerne med andre tips om hva det kan være

 

 

Mvh

Gega

Edited by Gega

Share this post


Link to post
Guest Slettet+9817234daf

Har selv CL 56 med 1 GB ram. Vet ikke hvor ofte viften går på en med halvparten med ram, men min går svært sjeldent. Mulig det er noe feil med maskinen din. Du kan jo ringe Whitebox?

Share this post


Link to post

Kan det være at den brikken du fjernet er DDR400? Vi forholder oss mye til Kingston som ikke anbefaler bruk av DDR400 SO-DIMM i bærbare som ikke er spesielt beregnet for det, noe hovedkortet i CL56 modellen ikke er. Dette vil i så fall medføre bl.a. merkbart høyere strømforbruk og høyere temperatur (som nok igjen slår ut i viftegang) uten at ytelsen økes.

 

Spør meg ikke om detaljene her, vi har kun fått en spesifikk advarsel fra Kingston på akkurat dette med DDR400 SO-DIMM.

 

Det kan derfor godt være at dersom det benyttes tredjeparts (OEM) minne som ikke er testet spesielt for dette hovedkortet og spesielt to forskjellige brikker så slår dette ut på samme måten. Vi anbefaler å kun bruke originalt Kingston minne på CL56 modellen. Ut fra egen erfaring gir dette en så mye lavere feilrate i forhold til ram problemer og stabilitet at det nesten er skummelt.

Share this post


Link to post
Guest Slettet+9817234daf
Vi anbefaler å kun bruke originalt Kingston minne på CL56 modellen. Ut fra egen erfaring gir dette en så mye lavere feilrate i forhold til ram problemer og stabilitet at det nesten er skummelt.

Har 2x Siemens-brikker (PC2700) og har ikke hatt noen som helst form for krasj eller ustabile tendenser på de to maskinene jeg har hatt med disse brikkene. Forestiller meg at trådstarter også har disse brikkene, ettersom han har kjøpt fra Whitebox, han også.

 

Kan sjekkes lett med Everest.

Share this post


Link to post
Kan sjekkes lett med Everest.

Kjenner ikke dette programmet, men du er sikker på at det ikke bare leser ut en produsentkode fra selve mikrobrikkene?

 

En minnebrikke er jo langt mer enn bare navnet på hvem som etset ut chip'ene. De færreste merkevareprodusenter av minne produserer selv de enkelte fysiske lagringsenhetene, men benytter noen få store underprodusenter til denne jobben. Sluttproduktet kan derimot sprike kraftig i kvalitet ut fra hvilken kvalitetssortering de er basert på, hvordan de er testet mot hverandre osv. Selv OEM minne har normalt et respektabelt navn som produsent av selve lagringsenhetene, men er som regel noen hakk lavere kvalitetssortering på enn de dyrere merkene samt at de er montert mer eller mindre uspesifisert sammen på brikker.

 

For mer info om kvalitetsforskjeller på minne, ta kontakt på support@multicom.no. Teknisk sjef hos oss var nylig en tur på Kingston fabrikken i USA og lærte da bl.a. mye nytt om nettopp dette.

Share this post


Link to post

det ser ut som at det kom tilbake at viften gå ofte og lenge med 2 like brikker i..

Merker meg nå sist at det oppsto etter at maskinen kom ut av dvalemodus. men det kan også være rent tilfeldig.

 

Hva kan det ellers være? den andre maskinen går viften så å si aldri på..

 

Kan det være at kjøleren ikke sitter ordentlig på eller finnes det noen innstillinger i bios?

Edited by Gega

Share this post


Link to post

Nå har jeg prøvd bytte om harddiskene og det virker som at den maskinen som får den harddisken som støyer litt får problemer med avkjøling..

 

Kan det ligge noe i det?

Share this post


Link to post

I prinsippet ja, vil jeg anta. HD har varmesensor og melder fra om behov for kjøling på et eller annet systemnivå. Hvis den ene disken sender ut uleselige eller feil instrukser, kan du få et problem som det du beskriver. Jeg slet lenge med noe lignende for noen år siden. Hos meg var det bare den IBM disken som ble levert med maskinen som fungerte, alle andre forstyrret kjøleregimet, slik at viften ikke slo seg av igjen. Selv om jeg fikk tak i en HD som så helt identisk ut med den originale, hjalp det ikke. Jeg konkluderte med at den (HD) krevde noen form for eprom flashing for å virke optimalt med denne bærbare, men lenger kom jeg ikke.

Er det enkelt å bytte HD mellom de to maskinene du har? Det er en eller annen slags skuff eller ramme, antar jeg, som bare dras ut? I ditt sted ville jeg ha byttet frem og tilbake til jeg var helt sikker på at problemet fulgte disken og ikke lå i selve maskinen. Når evt all tvil var ryddet av veien, vill jeg skaffet en ny HD, evt via reklamasjon.

Share this post


Link to post

Ok.. så det kan være en sammenheng der ja..

Skal prøve meg litt frem.

Det er enkelt å bytte hd frem og tilbake siden det er 2 like maskiner. En liten skrue og bare dra den rett ut.

Share this post


Link to post

Jeg har en cl56 kjøpt på Digital impuls.

Den er helt ny men jeg synes viften går for ofte. Jeg har lagt merke til at det ikke er noen åpning for luft under maskinen.

Skal det være slik. Ser nemlig ut som om det er tettet til rett under prosessoren..

Share this post


Link to post

jeg aner ikke. Jeg har ikke oppdatert bios´en.

 

Det kan godt hende det er noen instillinger, har du sjekka om den underklokker hvis du ikke har noen programmer oppe?

Share this post


Link to post

jeg sjekket nettop med everest programmet.

 

og der stod det at l2 cachen på prosessoren ikke var i bruk...Hmm den skal jo være på 2mb så der er sikkert problemet.

Men hvordan løse det???

Share this post


Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...