Gå til innhold

Raptor S-ATA og IDE, hvor bør vekslefil ligge?


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
Ikke kjør raptorene i raid!

 

Sjekk http://www.storagereview.com og les "Stop the RAID0 Insanity!" et stykke ned på siden.

Som andre sier, du vinner kanskje i benchmarks, men i praksis merker man ikke forskjell - man bare øker sjansen for å miste alt som ligger på begge diskene..

Det er jo noe i det denne karen sier. Det er jo ikke aplikasjonsytelsen som skal gå opp, men lese og skriveytelsene. Som en tidligere sa her: når du sitter og koser deg med timeglasset så er det helt fett med ett par raptorer i raid.

Og det med att du mister alt som er på begge diskene er jo egentlig ikke noe å si, i og med det er like stor sjangs for at en raptor går i stykker den 15/07 enten den er i raid0 eller ei.

 

Quote:Yeah, I still prefer the drive performance beneifts of RAID 0. I buy better processors and more memory for application performance. Still amazes me that people test application performance to benchmark RAID. Ok, so let see how many people we can cram into that new Corvette and still drive it. If we can get more poeple in there, it's a better faster car. lol

Endret av 8-Ball
Lenke til kommentar

Ang størrelse på swappen, Windows anbefaler f. eks hvis du har 512 ram, at den skal være på 768, men i dagens spill (tenker spess på doom 3) så er det viktig med ekstra stor swap, ettersom mye blir lakt inn i den i dagens spill... Det finnes

 

ingenting som heter "for stor swap" men man bør sette den på det man har bruk for...

 

Hvis man spiller, er en fin tankemåte å sette swappen på den doble størrelsen av rammen. :thumbup: Spiller du Doom 3, har jeg lest at det kan være greit å sette den så høyt som (utifra at du har 512 ram) 1500, ettersom det egentlig er for lite med 512 ram til dette spillet, så blir ekstra mye lagret i swappen...

 

Men dere andre med 1024 eller mer, bør bare doble den! Det er ihvertfall det jeg har tenkt å gjør når jeg får meg 1024 ram... :yes:

 

Edit: Legger bare til som tidligere nevnt, så bør swap ligge på samme størrelse både initial size, og maximum size... I mitt tilfelle ligger den på initial: 1500,

og maximum: 1500 :w00t:

Endret av Deuz
Lenke til kommentar
Ang størrelse på swappen, Windows anbefaler f. eks hvis du har 512 ram, at den skal være på 768, men i dagens spill (tenker spess på doom 3) så er det viktig med ekstra stor swap, ettersom mye blir lakt inn i den i dagens spill... Det finnes

 

 

 

Minimum - Ram * 1,5

 

Maximum - Ram * 3 (eller mer)

Lenke til kommentar

Sitter med en Raptor 74 med W2Kpro SP4. Prøvde meg litt frem og tilbake med partisjonstørrelse og plassering på disken (brukte Seagate Discwizard til å kopiere OS partisjon fra en HDD til den andre for å teste forskjellig partisjonering).

 

Kom frem til at det lønner seg å lage en mindre partisjon på 2 x 2.5x fysisk minne (jeg har 512MB fysisk og partisjonen ble da (2.5x512)x2 = 2560MB) som en partisjonerer først på disken, deretter kommer OS partisjon og eventuelle andre partisjoner (jeg har 2560 - 19GB (OS) - 48GB "lager" / 2-prioritet programmer).

 

Samme partisjonstabell brukte jeg før med IDE basert RAID0, så det er nok ingen forskjell på RAID og ikke RAID her.

 

Ang RAID eller ikke RAID så har jeg bare en ting å si, om du verdsetter dine data, så bør du være forsiktig med overklokking og bruk av RAID0 da partisjonene fortere ender opp korrupte om en kjører RAID0 og overklokker uavhengig av PCI-lås eller ikke. Dette er desverre ærfart gang på gang med IDE RAID løsningene jeg har kjørt her. Den ene Raptoren jeg har nå, har bedre ytelse på det som virkelig betyr noe (søketid og lese-skrive hastighet) enn de IDE Baserte RAID0 løsningene jeg har kjørt tideligere, og stabeliteten er det ingenting å si på. Og ytelsen er jevnere selv når disken blir "full" (opp mot 90% brukt).

 

Ang Swap størrelse, jeg har alltid kjørt med 2.5 ganger fysisk minne (max på 2.5x fysisk minne, og min på halvparten av max).

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...