Gå til innhold

Mini-anmeldelse av den siste filmen du så


tjalla

Anbefalte innlegg

Gjest Slettet+9817234daf

Superman Returns

 

Superman er tilbake og for min del sterkere enn noen gang før. Brandon Routh er så perfekt for rollen at jeg ikke kan få sagt det nok. Jeg har utsatt å se denne filmen ganske lenge ettersom jeg var sikker på å bli skuffet. Det ble jeg ikke. CGIen trakk litt ned sammen med noen logiske brister, men Routh er Supermann.

 

8/10

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Routh får mye pes fordi han anklages for å spille Christopher Reeve som igjen spiller Supes/Clark. Syntes det er litt urettferdig overfor mannen. Syntes han gjorde det veldig godt, spesielt scenen i flyet hvor han forteller om flysikkerhet (et herlig vink til Superman: The Movie (etter helikopterscenen)). Historien er filmens svakhet. I tillegg til at det kan stilles litt spørsmålstegn ved at mannen av stål lusker i buskene og spionerer på en småbarnsfamilie.

 

Styrken er jo karakteren og at man til dels får følelsen av at det faktisk er temmelig tøft å prøve å være så "perfekt" som Supermann prøver å være. Synd scenene fra Krypton og de som var i Smallville (spesielt Clark som må takle at mor har fått en ny kjæreste) ble kuttet. Kjemien mellom Brandon og Kate var også ikke helt patent og jeg kjøpte ikke henne som Lois Lane. Spacey gjorde en god Luthor og Marsden sin rolle var ganske bra også.

 

Om det blir noe av The Man of Steel så har den også lagt opp til en enorm utfordring for Supermann, om ryktene er sanne (STOR spoiler)

 

Klikk for å se/fjerne innholdet nedenfor
Supermanns sønn blir drept av bad-guys, ifølge ubekreftede rykter. Mye mer action skal spyttes inn.

 

Det er et intervju der ute et sted med Singer som virkelig gjør Superman Returns litt bedre, etter å ha lest. Finner det ikke igjen, men her er et annet kortere (for de som er interesserte):

http://www.superherohype.com/news/featuresnews.php?id=4381

Lenke til kommentar

Karakteringen av Lois virket mer som karakteriseringen av Lana. Lois Lane er ikke så dum som i den filmen

 

Klikk for å se/fjerne innholdet nedenfor
Dra med seg ungen sin inn i åpenbar fare, her går det en grense selv for henne

 

Ei heller er hun en sutrende kvinne. Hun så ut som hun var 20, når hun i den historien ville vært nærmere 35-40 år. Bare en av mange plot-hull. (men det er mer åpenbare for fanboys, så det skader ikke filmopplevelsen for folk flest). Men er vant til at kvinner blir portrettert dårlig i slike filmer, spesielt når det er en mann som regisserer. Singer bommet jo også med Storm i X-Men og selv Nolan fikk det ikke til med Katie Holmes (som man, klok av skade, bytter ut i oppfølgeren).

 

Kvinnene blir litt for stereotypiske. Men det er vel slikk mange menn ser på kvinner, så det er vel ikke mer å forvente. Skulle likt å sett Lois fra originalfilmene, eller fra tegneseriene, fremfor det vi ble presentert i SR.

Lenke til kommentar
Gjest Slettet+9817234daf
Men er vant til at kvinner blir portrettert dårlig i slike filmer, spesielt når det er en mann som regisserer.

 

Singer er jo skeiv da, så kanskje fremstillingen er preget av hans forkjærlighet for bulken til Routh?

Lenke til kommentar
Men er vant til at kvinner blir portrettert dårlig i slike filmer, spesielt når det er en mann som regisserer.

 

Singer er jo skeiv da, så kanskje fremstillingen er preget av hans forkjærlighet for bulken til Routh?

9663153[/snapback]

 

Han ble jo anklaget for å presentere en for feminin Supermann. Hans svar var at Superman Returns var den mest maskuline filmen han noensinne har laget. Merkelig kritikk egentlig.

 

Greit nok, Reeve ser mer mandig ut (han ser merkelig nok eldre ut, selv om Reeve kun var 25 i Superman: The Movie), men Routh spiller jo en Supermann mer lik det "moderne" mannsidolet.

 

Reeve>Reeves>Routh>Welling>Alyn>Cain>Haymes Newton

Lenke til kommentar
Land of the dead

 

Håpløs film. Skal aldri se den igjen. Ikke spennende eller underholdende på noen måte. Jeg liker ikke greia med at zombiene er smarte.

 

2/10

9664101[/snapback]

 

Nåja, så veldig smarte er de ikke. Blander du med haiene i Deep Blue Sea?

Filmen er forøvrig særdeles underholdende.

Lenke til kommentar

Bloodrayne:

 

Da var det på tide at jeg så denne filmen, og jeg må si.. den er jo faktisk så dårlig som folk skal ha det til.

 

Nå er det den eneste Uwe Boll filmen jeg har sett, men ifølge ratings på de andre filmene han har lagd, er de like dårlig/dårligere.

 

Tross en god skuespiller (Ben Kingsley), to middelmådige skuespillere (Loken & Rodriguez), er filmen elendig.

 

Hvorfor? Manuset, i likhet med regien, er helt horribel, og skuespillet er heller ikke noe å skryte av.

 

Det virker rett og slett som om de kjeder seg, at de tok rollen kun for pengenes skyld. (noe som sikkert stemmer)

 

Å jo.. det var noe som er positivt i denne filmen, Kristanna Loken.

 

1/10 - Katastrofalt

Lenke til kommentar

La Vita È Bella

 

Dramakomedien som omhandler slutten av 2. verdenskrig. Alle jøder blir bortvist fra Italia, og sendt til konsentrasjonsleire. Guido brukte humor for å vinne sin store kjærlighet, men nå må han bruke både humor og fantasi, for å skjule den forferdelige sannheten fra sin sønn, om hvor de egentlig befinner seg.

 

Dette er vel første gang det lages en film i denne sjangeren om dette temaet(vil jeg tro). Det skildres godt hvordan Guido bruker humor for å skåne sin sønn om hva som egentlig vil skje dem, og i mine øyne passer skildringen veldig godt til det som er tilfelle: han en desperat mann som vil gjøre hva som helst for sin sønn.

Dette er en vanskelig sjanger mht. til tema, men det er originalt, velspilt og godt gjennomført.

Selve filmen kunne vært gjennomført med samme historie, men kun som drama, men da ville den blitt som en helt vanlig film om lidelsene under andre verdenskrig. Man kunne vel også prøvd å skildre tiden som en ren komedie, men det hadde nok blitt en flopp, samtidig som man hadde hisset på seg store folkemengder.

 

Det er en sterk film, hvor man enkelte steder ler høyt, men mest av alt; man føler sympati for Guido, som holder motet og humøret opp, for sin sønns skyld.

 

8/10

Endret av Bob_3
Lenke til kommentar

En fin film, men hva mener du med "Dette er vel første gang det lages en film i denne sjangeren om dette temaet"? Chaplin var først ute med komisk vinkling med The Great Dictator (1940). I ettertid sa han at han aldri ville laget den filmen om han visste hvor "spot on" han faktisk traff.

 

Men litt over 20 år senere var det igjen noen som "turde" å bruke komikk om et så alvorlig tema (The Producers (1968)) :)

 

La Vita È Bella er virkelig en flott film og er enig med det meste i anmeldelsen din :)

Lenke til kommentar

Skrev jeg fin film? :p Mulig jeg er blind, men jeg ser ikke hvor. Jeg mente i tilfelle sterk.

 

Angående 'første film i denne sjangeren', var jeg nok litt raskt ute der. Skrev den så fort jeg hadde sett den ferdig, og siden jeg verken har sett The Great Dictator eller The Producers(litt skammelig, egentlig :blush: ), ble det konklusjonen min.

 

Edit: Glem førstelinja, leste feil i posten til Dotten.

Endret av Bob_3
Lenke til kommentar

Zodiac

 

Som stor fan av Fincher var jeg spent på denne, og den skuffet ikke. Hadde på forhånd fått med meg hva slags type film dette er, altså veldig mye dialog og ikke så altfor mye action, så jeg stilte på den måten forberedt. En god film var det absolutt. Ingen klar dødtid i filmen, dog jeg synes godt den kunne vært kuttet ned litt likevel, samt at dialogen gikk litt vel raskt av og til.

 

7.5/10 (den "dårligste" filmen fra Fincher hittil, dog det sier jo mer om hvilken standard han har satt med tidligere verker)

Lenke til kommentar
Alien filmene er ykt bra til å være såpass gamle

9666756[/snapback]

Gamle? Alien 3 er fra 1992 og Resurrection fra 1997.

 

Edit:

 

The Game hadde vært Finchers beste film, om det ikke var for at han laget to av 90-tallets beste. Han er 90-tallets Scorsese, og The Game er hans undervurderte Casino. ^^

9666795[/snapback]

Still; Fight Club = Se7en > Zodiac > The Game > Panic Room = Alien 3.

Endret av Synthem
Lenke til kommentar

House of sand and fog

 

Fra tid til annen kjøper jeg DVD filmer på tilbud. finner en haug som ligger i en eske elns, og stuer dem i hylla eller skapet. Skulle rydde i går, og fant denne perlen av en film, med plastikken på..

 

Vanligvis popper jeg innom imdb for å få en viss peiling hva jeg har i vente, men jeg lot være. Hadde derfor ingen forventninger.

 

Det var en sann fornøyelse å se denne filmen. Nerven i filmen, og skuespiller prestasjonene var for meg denne månedens høydepunkt innen film. (er klar over at det er en gammel film, men jeg har aldri sett den før)

 

Jennifer Connelly er en behagelig skuespiller, og ikke så rent lite flott å se på.

Har jo sett henne i flere filmer, men føler likevel at hun er anonym. Synd, for hun er virkelig en god skuespiller.

 

Kingsley er også fantastisk i denne perlen av en film som jeg velger å gi 10\10

 

:)

Endret av vetle
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...