Jump to content

Krole

Medlemmer
 • Content Count

  20
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0
 1. Hei Jeg har snart fullført tre år med grunnskolelærerutdanningen 5-10 og har dermed 60sp Norsk, 60sp Samfunnsfag med globale studier og 60sp pedagogikk (men tilhørende bacheloroppgave). Jeg står dermed ved et veiskille der jeg kan velge et til fag på 60sp og bli adjunkt, eller begynne på en toårig mastergrad i samfunnsfagsdidatikk. Det jeg lurer på er hvordan jobbmulighetene er ved de to ulike utdanningene. Som lektor i samfunnsfag er man kompetent til å undervise i vgs, men finnes det ledige jobber her? Er jobbmarkedet mettet på samfunnsvitere som begynner i skoleverket? Jeg lurer også på om man vil bli "for dyr" å ansette i ungdomsskolen. Vil kanskje adjunkter med mer bredde og lavere lønn være mer attraktive her? Et annet spørsmål som kanskje er vanskeligere å besvare er om all lærerutdanning uansett går mot å være femårig? Vil ikke da en fireårig adjunktutdanning bli utdatert?
 2. Tusen takk for gode svar! Artikkelen din var god lesning, Faaeri. Jeg får undersøke litt hvor langt studiestipendet rekker når det kommer til fotoutstyr. Jeg må si at telelinse frister særlig da jeg har følt en del på begrensningene med det objektivet jeg har nå. Renseutstyr, polariseringsfilter og solblender (blir kanskje mest brukt hjemme på vestlandet) har jeg forstått er forholdsvis billig, så det kommer jeg nok helt sikkert til å kjøpe.
 3. Hei! Jeg skal på en månedslang tur til Tanzania i Februar-Mars og jeg tenkte selvfølgelig at kameraet må med. Det jeg imidlertid er redd for er hvordan kameraet reagerer på et annet klima som både kan være fuktig, varmt og sandfult. Jeg har fått litt skrekken for å ødelegge kameraet etter jeg kastet et billig kompaktkamera på dynga etter en liten ekskursjon i Sahara, og jeg vil ikke dette skal skje med mitt noe dyrere Canon 550D. Er det noen som har erfaring med vedlikehold eller eventuelt beskyttende utstyr i et slikt klima? Jeg lurer også på om jeg bør kjøpe noe ekstra utstyr for å få fine bilder der nede. Er solblender eller filter noe å satse på? Fra før har jeg kun standardutstyret som følger med Canon EOS 550D.
 4. De er smarte for de lærer, og de samarbeider. Liker bedre når zombier er hjernedøde og "lever" kun for å spise. Dette er bare noe jeg foretrekker, men det var jo ikke det eneste som var i veien med den filmen.
 5. Land of the dead Håpløs film. Skal aldri se den igjen. Ikke spennende eller underholdende på noen måte. Jeg liker ikke greia med at zombiene er smarte. 2/10
 6. Helt enig. Det mest fascinerende med filmen er histoien om hvordan den har bltt laget. Peter Jackson er en genial mann, det kommer veldig tydlig frem i denne filmen. Jeg har problemer med å gi filmen en karakter, men Peter Jackson får 10/10
 7. Sett stalingrad? 9614348[/snapback] nei, den skal jeg skjekke ut. Takker
 8. Liker du film i det hele tatt eller lider du deg gjennom alt du ser? Jeg synes du skriver mye bullshit, men jeg må innrømme jeg gleder meg til å se en anmeldelse av en film du liker Jeg synes ikke filmen er noe mesterverk selv, men jeg reagerer på at det er så absolutt viktig å hate alt du anmelder. Jeg vil gi den en 5/10 for det er en helt grei krigsfilm. Jeg har enda til gode å se en krigsfilm like god som Band of Brothers serien.
 9. Kill Buljo var dritbra:D Jeg hadde ikke helt troa i starten, men det tok ikke lang tid før jeg lo meg skakk ihjel.
 10. Takk! Koffeinkanin og athorb har virkelig forstått 300. Dicktator kommer med usaklige påstander. Man skal ikke si at en tolking av en film er feil, men jeg synes Dicktators er helt bak mål
 11. Jeg må si meg veldig uenig i dette. Homoerotisk? denne filmen er pakket med action, og jeg føler den absolutt appelerer til menn nesten på samme måte som en kraftig motor eller en eksplosjon. Dette er mer hetrofilt enn noe annet må jeg mene. En homoerotisk film vil heller spille mer på andre følelser enn dette. Spartanerene gauler og har muskler for de er et krigerfolk. De er krigere og de uttrykker dette for å skremme motstanderen i kamp, bruke det i sin fordel. Det ser man flere ganger i filmen. Jeg skjønner ikke helt hvorfor du kaller filmen rasistisk. I filmen skal vi se alt fra spartanerenes synsvinkel. Vi blir presantert for dem i starten, og vi blir kjent med deres folkeslag. Når de møter perserene som har våpen og dyr som de aldri har sett før (de hadde ikke discovery channel og animal planet som viste dem hvordan et nesehorn ser ut) skal det virke skummelt og absurd ut. Når vi ser perserene blir fremstilt på en helt naturlig måte slik de var, vil ikke vi få denne følelsen av at det er noe fra en annen verden for vi har allerede kunnskap om hvordan de var. Jeg føler heller ikke at den forteller deg at midtøsten er fult av svin og underverdige mennesker. Den bare fremstiller dem fra spartanerenes syn på noen som invaderer dem og de ikke har kunnskap om. 8/10 for den er veldig fin visuelt, har en veldig sterk kraft og har masse gode actionscener. Filmen er fylt med testosteron til randen.
 12. Jeg har kjøpt meg en 30 kg boksesekk, men jeg har ikke kjøpt meg slaghansker ennå. Jeg har kikket litt på sportsbutikker, men det er litt vanskelig å finne noen som duger uten å gi sekken en runde med slag. Er det noen som har god erfaring med noen slaghansker som er verdt å anbefale?
 13. Jeg gjorde noe research nå på reflektorer og refraktorer. Jeg fant ut at reflektorer krevde noe vedlikehold og stilling av speilene. Er dette noe som er vanskelig å gjøre? Ellers er det et tilbud på dette teleskopet(refraktor) på en butikk nær meg til kr 4995: EVOSTAR 120 EQ3-2 Objektivdiameter: 120 mm / Brennvidde: 1000 mm Akromatisk refraktor m/kollimerbart objektiv og 2" fokuser Medfølgende utstyr: - 2"-1,25" okularadapter - 25mm og 10mm okular (1,25") - 90° speildiagonal (1,25") - Direkte SLR kameratilkobling - 2x barlowlinse (1,25") - 9x50 søkekikkert - EQ3-2 montering og alu-stativ Gir følgende forstørrelser med medfølgende utstyr: 40x, 100x. Høyeste anbefalte forstørrelse: 240x. Pris: kr 7999 Er dette et tilbud jeg bør ta?
 14. Jeg vurderer å kjøpe meg teleskop/stjernekikkert, men jeg har ikke peiling. Hvor mye kan man se i et teleskop med 120mm objektiv eller linse eller hva det nå er? Jeg har igrunn lyst å se litt lengre enn til månen. Det er virkelig vanskelig å bedømme om et teleskop er verd 5000 kr når jeg ikke vet hvor mye jeg kan se. Noen som har prøvd eller har et selv som kan hjelpe meg? Gjerne kom med anbefalinger på teleskop også
 15. Godt å høre, men jeg syns å huske det var problemer med square soft/enix. Om du har rett kan jo vi kanskje også håpe på at ff spillene til ps1 kommer til ds. ff7 er ikke tilgjenglig til verken ds eller gba;)
×
×
 • Create New...