Gå til innhold

Mini-anmeldelse av den siste filmen du så


tjalla

Anbefalte innlegg

Frozen

 

Tenk deg følgende: Du og to venner sitter i en skiheis høyt over bakken. Det er pisskaldt, sent på kvelden og slalåmbakken blir stengt. Rn tabbe gjør at ingen vet at dere er der oppe, og bakken åpner ikke igjen før om fem dager. Hva nå?

 

Konseptet minner ganske mye om Open Water, men personlig vil jeg si Frozen er langt bedre. Open Water handlet mest om to idioter som kranglet hele tiden. Karakterene i Frozen er mer troverdige og lettere å like, og det er mye lettere å kjenne seg igjen i situasjonen. Her i Norge har vi kalde vintre, så det er bare å gå ut i femten minus eller mer for å forstå hvor kjipt det føles å fryse ihjel. Hvor langt ville du gått for å holde deg i live?

 

Kameraet og lyden i Frozen er svært bra, og effektene er overraskende bra for en sånn film. Enkelte scener er direkte jævlige, for å så det rett ut. Skuespillerne gjør en meget bra jobb, og historien holder seg interessant og realistisk hele veien. Nå er realismen strukket en del, men i teorien kan handlingen i Frozen skje i virkeligheten. I teorien. Det gjør det bare enda verre, på en bra måte.

 

Vurdering: 9.5/10

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Frozen

 

Tenk deg følgende: Du og to venner sitter i en skiheis høyt over bakken. Det er pisskaldt, sent på kvelden og slalåmbakken blir stengt. Rn tabbe gjør at ingen vet at dere er der oppe, og bakken åpner ikke igjen før om fem dager. Hva nå?

*snip*

Hvor langt ville du gått for å holde deg i live?

*snip*

Personlig ville jeg brukt mobiltelefonen min for å ringe etter hjelp. I følge karakteren du har gitt filmen skulle man ikke tro det var altfor store hull i plottet til filmen, men jeg synes allikevel handlingen høres noe enkel ut. Er dette en film som bare falt deg personlig i smak, eller er det noe du på generelt basis ville anbefalt hvem som helst å se?

Lenke til kommentar

Er enig i at det er litt rart tre tenåringer / folk i tyveårene ikke har mobiltelefon, men bortsett fra det er det ikke så mange logiske brister. En annen ting er at det er flere tilfeldigheter på en gang som gjør at de blir sittende, men på den annen side ble jo Cujo svært populær. ;)

 

Handlingen er helt enkelt. De blir sittende fast i skiheisen uten å komme seg noen vei, og blir de sittende vil de dø. Men det er nettopp derfor den er så genial. Det er en situasjon som i teorien kan skje hvem som helst, og om det skulle skje deg, hvordan ville du oppføre deg når kulde, sult og desperasjon begynner å sette inn for alvor? I Open Water kunne de jo bare svømme hver sin vei for å få fred, men hva gjør man når man er tre stk sittende fast i en skiheis? Det er ingen steder å dra.

 

Jeg tok en raskt titt på imdbcom, og der har den fått 6.9, eller så godt som 7/10. Det skader nok ikke å gi den en sjanse. :)

Lenke til kommentar

Lost Highway

 

Som dagens kids sier: WTF!?

 

Jeg fikk slemme mareritt som en konsekvens av Lost Highway når jeg var yngre og har ikke turt å returnere før nu. Filmen er fortsatt mer creepy enn 90 % av søppelet som blir kategorisert som "horror" og den første halvtimen er grøsserversjonen av Cache med videokameraer som invaderer privatlivets ro og orden. Deretter bestemmer David Lynch seg for å lage en helt annen film og det som følger virker like logisk som mye av det mentalsjukehuspasienter og pastorer spytter ut daglig.

 

Jeg er vanligvis ingen stor fan av surrealt viss-vass, men av Lynch får man så mye stil med på lasteplanet at det blir en opplevelse. Til opplysning består stilen denne gangen av den frekke komboen film-noir, mareritt, Rammstein og store posjoner naken Patricia Arquette. Lost Highway er, uansett hvor mye håndfast substans man higer etter, minneverdig, og det er nok til å få en solid pavetommel opp.

 

post-216175-1284057851,6911_thumb.gif

Endret av KjemikerJon
  • Liker 5
Lenke til kommentar

Religulous (2008)

Ganske interessant dokumentar om religionens terrorisering, om noe "ensidig". Men det er jo min side uansett, så hvem bryr seg? :ph34r:8/10

 

Encounters at the End of the World (2007) (Blu-ray)

En utrolig vakker dokumentar signert Werner Herzog. Ikke bare handler den om de interessante menneskene som lever og arbeider på Sørpolen, men også meningen med livet, det ekstensielle, og alt det der. Er du ikke interessert i temaet fra før, så blir du det når du ser den. (…merkelig nok min første film av Herzog - er vel ikke mange som starter her. Skal få sett Aguirre, jada jada…) 9/10

Lenke til kommentar

Splice

 

En forsker og kona jobber med genforsking og sånne greier og lager en ny skapning med DNA fra en rekke forskjellige arter. Tanken er at skapningen vil være immu mot en rekke sykdommer, så om de studerer den kan de utvikle en kur mot mye rart. Men hva om de bruker DNa fra et menneske til å lage en skapning?

 

Idéen er interessant, og i våre dager er det ikke så sci-fi som mange tror. Veldig mange forskere er enige i at det eneste problemer med å klone et menneske er det moralske og etiske, og forskere har satt sammen nye skapninger av f.eks geit og sau. I teorien skulle det ikke være noe i veien for å lage en skapning som er delvis menneske, delvis et dyr.

 

Problemet med Splice er at det blir ganske kjedelig etterhvert. Det er vanskelig å føle med de toforskerne, og selv skapningen de lager er for ustabil til å få sympati. Den er for slem til å få medfølelse, men for snill til å være et ondt monster. Det gjør at det blir for rotete, og strengt tatt var det ikke noen særlig overraskelser her heller. Alt er svært forutsigbart. Skuffende.

 

Vurdering: 5/10

 

 

Humanoids from the deep

 

Tja, hva skal man si? Noen menneskelignende monstre dukker opp fra havet, dreper mennene og voldtar kvinnfolka. Og det er stort sett hele handlingen. Ikke dårlig, men ikke direkte bra heller. Litt vel mye action på slutten, men det er jo ikke negativt. :)

 

Vurdering: 6/10

Lenke til kommentar

Lost Highway

...

Jeg gleder meg så sykt til å se denne filmen! Satser på at det blir min neste Lynch-film.

 

I kveld har jeg sett det jeg kanskje tror er min favoritt hittils av den geniale regissøren, nemlig:

 

 

Jeg liker David Lynch mer og mer jo mer jeg ser av han, jeg tror kanskje han begynner å bli min yndlingsregissør.

 

Jeg vet nesten ikke hvor jeg skal begynne med å oppsummere Wild At Heart. Jeg tror jeg først må bruke stikkord: vold, sex, røyk og alkohol, bil, roadtrip, leiemordere, hallusinasjoner, voldtekt, elvis presley, heavy metal, new orleans, voodoo, texas og midt oppi alt dette: ROMANTIKK!

 

Wild At Heart handler om det hedonistiske paret Sailor (Nicolas Cage) og Lula (Laura Dern) som begir seg ut på roadtrip mot California fra østkysten av USA med en gang Sailor slipper ut på prøve fra fengselsdommen han soner for uforsettlig drap. Moren til Lula er mildt sagt lite begeistret for Sailor og da hun oppdager at de har forsvunnet hyrer hun en skummel type for å "ordne opp".

 

Underveis til California treffer det forelskede paret en del rare folk, inkludert bl.a. "Bobby Peru" som spilles aldeles brilliant av Willem Dafoe. Rollen hans i denne filmen overgår for meg på mange måter den legendariske rollen til Dennis Hopper i Blue Velvet.

 

Denne filmen fikk meg til å le, den fikk meg til å bli redd, den fikk meg til å føle meg kvalm og friket ut, den fikk meg til å bli en smule kåt, den fikk meg til å smile med klump i halsen og den gav meg til slutt en skikkelig tankevekker av typen som endrer hvordan man ser på livet.

 

Filmen har uendelig mange uforglemmelige sitater og masse god musikk, både gode gamle klassikere og skreddersydd materiale fra David Lynch's faste komponist Angelo Badalamenti.

 

Jeg vurderte å gi filmen 10/10, noe jeg ekstremt sjeldent gjør, men inntil den har fått et gjensyn gir jeg den en 9.5/10

 

Hva har jeg lært av denne filmen?

 

1. David Lynch er et geni (det visste jeg fra før av, men fikk det ytterligere bekreftet nå)

 

2. Nicolas Cage har jo hatt mange kjempegode roller, hva faen har skjedd med han i det siste?

 

3. Willem Dafoe er en av mine yndlingsskuespillere.

 

4. Love Me Tender er kanskje den mest romantiske sangen noensinne.

 

Til slutt en spoiler som jeg ikke synes noen burde lese med mindre de har sett filmen fra før:

Er det mulig å få en så perfekt slutt? Snakker om å bli lurt trill rundt, jeg var sikker på at alt skulle gå strake veien til HELVETE! En fornøyelse å bli lurt av David Lynch på denne måten.

 

Lenke til kommentar

3. Willem Dafoe er en av mine yndlingsskuespillere.

 

Scenen da han trakkasserer Lula seksuelt på hotellrommet er en av filmens aller beste. Høyt nivå!

 

Helt enig! Sinnsykt drøyt å se på, og igjen ble jeg lurt av Lycnh, som Lula ble lurt av Bobby. Jeg var helt sikker på at det skulle ende med rape eller en skikkelig runde kvinnejuling, men neida, Bobby var bare i det fleipete hjørnet!

 

Lenke til kommentar

Big (1988)

 

Big er en skikkelig god klassiker jeg så når jeg var mindre og ble glad i. Den handler om gutten Josh på 13 år som har en helt normal og vanlig oppvekst med lek, skole og jenter. Men han føler seg liten og litt puslete siden han ikke er høy nok til å ta en spesiell karusell med en jente han prøver å imponere. Han oppdager så en slags mystisk spåmaskin hvor ønsket hans er å bli stor. Neste morgen har han fått ønsket sitt oppfylt og han er nå en 30 år gammel mann, spilt av Tom Hanks. Dette utspiller seg til å bli et kaotisk, komisk og tårefylt ønske der han prøver så godt han kan å leve som en 30-åring.

 

Big er regissert av Penny Marshall som inneholder skuespillerne Tom Hanks, Elizabeth Perkins, Robert Loggia og John Heard. Filmen har vunnet en rekke priser samt blitt nominert til to Oscar-priser for beste mannlige hovedrolle og beste manus. En god komedie hvor Tom Hanks fikk sitt gjennombrudd som skuespiller og Penny Marshall fikk sitt gjennombrudd som regissør. Big er en komedie der barndom, kjærlighet, lek, glede og prioritering om hva som viktig spiller sammen i en storslått klassiker fra 1988 som gjorde Tom Hanks til den dyktige skuespilleren han er. 08/10

post-123100-1284072371,0403_thumb.jpg

post-123100-1284072376,5631_thumb.jpg

post-123100-1284072384,351_thumb.jpg

Endret av .........
Lenke til kommentar

Waterworld (1995)

 

Vi følger en ikke navngitt helt (Kevin Costner) i en verden bestående av kun vann flere hundre år etter at polene har smeltet.

 

Filmen er mer eller mindre identisk med Mad Max 2 - The Road Warrior. Sanden er byttet med vann, oljen med jord og alt er ellers ganske så kjipt i en verden uten land. Den klassiske deformerte skurken er ute etter «Dry Land», et sted legenden sier kan finnes via en liten pike. Costner blir viklet inn i det hele og må ta valget mellom å fortsette livet som en nomade eller å bli noe større enn seg selv.

 

Etter å ha sett filmen 10-15 ganger innser jeg at det ikke er en fantastisk film. Den har en utrolig setting og en fin visjon, men mange gode elementer, plot og karakterer er ikke benyttet til sitt fulle. Det er lite karakterutvikling, flate dialogener og middelmådige ordspill. Det overrasker at Kevin Costner ikke spiler bedre i en film han selv har regisserer, spesielt etter den gode jobben i «Danser med ulver» fra 1990.

 

Elsker du postapokalypse og dystopiske settinger er dette en film du absolutt burde se. Er du bare nysgjerrig på sjangeren burde du heller se Mad Max 2 - The Road Warrior

 

Waterworld-3259190304895-01.jpg

Endret av cbastus
Lenke til kommentar

Varg Veum - Skriften på veggen [2010]

 

Ble tvunget med på kino for å se denne, og gud så dårlig den var.

Det er et eller annet emd Varg Veum-filmene som ikke stemmer. Det er noe rart, noe som får meg til å føle at jeg ikke henger på greip med filmen.

Dårlige karakterer, og et ganske tynt plot. Plottet er sikkert greit i utgangspunktet, men regissøren får plottet til å virke uinteressant.

3/10

 

Cidade De Deus [2002]

 

Knallfilm fra start til slutt. Utrolig sterk, utrolig givende, og utrolig spennende!

Elsker rollene i denne filmen, og deres skiftende forhold til hverande. Elsker måten filmen skildrer slum og gjengliv på, samt narkotikavirksomhet; utrolig interessant tema, og man lever seg utrolig inn i dette ved å se denne filmen. Utrolig mange bra kameraelementer og lydelementer, skaper en helt spesiell atmosfære til denne filmen, som er fantastisk.

9/10

 

Memento [2000]

 

Jeg begynte å se denne filmen i all uvitenhet om at filmen faktisk går baklengs. Jeg var utrolig mindfucka i starten, skjønte ikke en dritt, men etterhvert kom det seg, og da ble det utrolig spennende. Elsker filmer der vi ikke skjønner en dritt, og hovedpersonen skjønner like lite.

Eneste minuset denne får, er at den faktisk kjeder eg litt til tider. Noen dødpunkter..

9/10

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Waterworld (1995)

 

Vi følger en ikke navngitt helt (Kevin Costner) i en verden bestående av kun vann flere hundre år etter at polene har smeltet.

 

*snip*

Jeg synes Waterworld er en undervurdert film. Det er ikke en fantastisk film, men syns ikke den fortjener alt hatet den har fått. Men kanskje det er nostalgien som snakker :p

Jeg gir Waterworld en 7/10.

Lenke til kommentar

Sherlock Holmes (2009) Blu Ray

 

Downey, Jr er en slik skuespiller som gjør at man kan kose seg med en film, selv om filmen ikke er så spesiel, nesten alle hans roller er festlige å følge med på, han er rå god på alt, selve filmen er ganske uintresang, men jeg følte med på hele filmen uten å gå på sjekke nettet, så det sier jo litt, men filmen har ikke så mye å by på annet enn Downey, Jr.

Det er altid nok Downey, Jr i rollene han spiller at han altid er intersang å se på, enten det er Iron man, kiss kiss bang bang eller Sherlock holmes, på en måte er rollene like, men på en annen ikke, men altid fornøylig.

 

Downey, Jr 8.5/10

Film 3/10

Tilsammen tja la oss si 6/10

Lenke til kommentar

Haha, den så bra ut. Apropos, en annen film av samme kaliber.

 

Troll 2

Egentlig like dårlig som jeg forventet, men jeg klarer ikke å synes sånne filmer er tidenes dårligste. Filmer som virkelig forsøker seg på noe mer enn en ren sjangerrunk, som tar seg selv seriøst og feiler totalt, synes jeg stort sett er dårligere enn filmer som dette. Norske Lønsj er et slikt eksempel. Det skal dog sies at Troll 2 er veldig mange ganger mer morsomt-dårlig enn Lønsj, men det blir aldri provoserende dårlig.

 

- And you can't piss on hospitality! I WON'T ALLOW IT!

Endret av tjalla
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...