Gå til innhold

Hva leser du nå og hvordan går det liksom


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
Holder på med Nights Dawn-trilogien , må si jeg er utrolig imponert så langt, er ganske utrolig hvor sannsynlig universet i bøkene er. Er midt i "The Neutron Alchemist" nå. Heldigvis er bøkene tykke så de varer en uke eller to.

Driver også med denne serien, og er også ca halvveis i samme bok. Enig, veldig bra serie! Men en uke etter to pr bok? :-O Jøss...bruker dritland tid jeg. Leser seint da, liker å få med meg alt :)

Lenke til kommentar
Holder på med "Jakten på Bismarck - Kampen om Atlanterhavet" av Michael Tamelander og Niklas Zetterling.Boken er en studie av den tyske siden av andre verdenskrigs Kriegsmarine, fra dens midler og målsetninger, hvilke tokt som ble gjennomført, og hvilke taktiske valg som ble tatt og hvorfor. Boken er basert på studier av loggbøker, intervjuer av overlevende og offisielle arkiver fra den tiden. Selv om dette er en objektiv og svært fagmessig skildring av historiske hendelser, er boken på ingen måte "skolelitteratur", den er spennende og engasjerende, ikke tørr og kjedelig. Har bare kommet til side 111 av 300, men plukker frem boka i ethvert ledig øyeblikk. Anbefales, men bare til dem som har en spesiell fasinasjon for 2. verdenskrig/ maritim krigføring.

 

Har lest denne boken, og må si at dette er den mest spennende boken om bismarck jeg noen gang har lest. Har lest 3 andre bøker om dette skipet og dette er den beste boken.

Har alltid likt historien om dette enormet slagskipet og skjønner faktisk ikke hvorfor det er laget en film om den.

klart finnes det gamle filmer om det... f.eks "Sink the Bismarck"... Men en ny film, for dette er virkelig er en historie som er gripende, spennende og verd å fortelle. Noen andre som har lest boken, hørt fortellingen om bismarck som er enige med meg her?

 

Selv om jeg vet utfallet i historien, så satt jeg likevel og håpet at skipet skulle komme seg unna :p

Endret av dask
Lenke til kommentar

Nettopp ferdig med Twilight. Synes de brukte plagsomt lang tid på å komme til poenget, og ble litt for lite handling iblant iforhold til hva jeg vanligvis foretrekker. Men når det er sagt må jeg understreke at det ikke var kjedelig på noen måte, heller vanskelig å legge fra seg. Og liker slutten.

Lenke til kommentar

Jeg holder for tiden på med Wonderboy av Henrik Langeland, og det er en spennende bok.

Litt deilig å lese norsk for en gangs skyld, og Langeland har skrevet en god bok som er spennende og gripende, samtidig som den er virkelighetsnær.

Den kan sammenlignes som en norsk John Grisham-bok, og hittil er jeg fornøyd med den.

Lenke til kommentar

har begynt på Battle of leipzig av Digby Smith

 

så langt har jeg lest inledingen til slaget med forfyttinger av hærer og slikt.

 

ganske tøft å lese om hvor massive disse hærene ble de allierte hadde 750 000 soldater i felten mens Napoleon hadde 450 000. disse var så klart oppdelt i mindre hærer men det var fremdeles 3-4 allierte hærer på 120 000 + soldater

 

har også lest om de forskjellige hærene fra de forskjellige landene, Russland, Østrike, prøysen og svergie på alliert side, og såklart frankrike

 

selve slaget var jo massivt med 550 000 soldater på siste dagen og over 2500 kannoner

 

 

gleder meg til å komme igang med selve slaget

Lenke til kommentar

Har begynt såvidt på The Bronce Canticles trilogien av Tracy og Laura Hickman, men blir bestandig distrahert når jeg plukker opp bøkene av en eller annen grunn. Aner ikke så mye om hva de handler om da jeg bare har begynt å lese dem, men etter hva jeg har forstått så langt:

 

* Fantasy, så klart. (Tracy Hickman og Margareth Weis skrev de første Dragonlance bøkene).

* Det er tre forskjellige verdener som eksisterer i forskjellige dimensjoner.

* Hovedpersonen blir mobbet av forskjellige gjenstander. Akkurat nå (i begynnelsen) krangler han med et dragehode av metall som henger på veggen. Eller noe sånt. :dontgetit: Det høres logisk ut i boken av en eller annen grunn.

* Gobliner bor i en vreden og sloss mot maskiner, roboter eller noe sånt (ikke helt sikker), mennesker bor i en annen og alver i den tredje.

* Drager styrer hele verden eller alle verdenene, antar jeg.

* Noen maktmennesker (prester, politikere eller noe sånt) liker ikke rare folk, så det er ikke så bra om de finner ut at hovedpersonen har samtaler med en vase eller stein.

 

Men som sagt har jeg bare så vidt begynt å lese den, og foreløpig liker jeg den. Er en stor fan av Dragonlance og Tracy Hickman, så det burde bli bra. Det var også meningen det skulle bli en ny trilogi kalt The Iron Canticles eller The Steel Canticles, men så vidt jeg vet ble det med denne trilogien foreløpig. Har hørt veldig mye positivit om denne, så det lover bra. Men på den annen side har jeg hørt mye positivt om Wheel Of Time også, så jeg tar ting med en klype salt. :)

Lenke til kommentar
snip

 

Dragonlance vettu :thumbup:

Wheel of time er veldig bra, synd serien blir veldig treig uti sjette boka, for der slutta jeg å lese.

 

Har du lest warcraft bøkene? De er svinbra, tar for seg historien om Thrall, Medivh, Illidan, burning legion osv. Konge bra!

 

Holder på med Icewind dale trilogien nå, er på andre boka. Salvatore skriver som en helt, håhå, nå har jeg mange bøker å lese framover :)

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

har lest mer av Leipzig boka, er utrolig mange navn å holde styr på, franske navn, MASSE styske, og en del russiske, alle er baroner, keisere, dukes, osv. alle har LANGE titler.

 

men ellers er boka god, mye action, og mye blod og gørr, her er et typisk eksempel

 

"My Voltigeur Heinen, who hailed from Bonn, had an apple; he cut it in two and gave me half, saying: "Here ny dear Sergeant Major, lets's eat this together_who knows if we'll be here tonight" The apple was not eaten when a cannonball came dowb the valley and took of the heads of five voltigeurs in the third rank on the left wing, including my good Heinen. As I was standing behind him, I was so covered with hi's blood abd brains that I could scarcely see."

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...