Gå til innhold

Ditt første GPU - Retro


Pirka

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

GeForce 4MX460, betalte i dyre dommer for det fra Multicom... Kjøpte komplett PC derfra, så la jeg i 1000.- ekstra for et "mye bedre enn standard skjermkort", så endte jeg da altså opp med GF4 MX460.

Kortet funket i og for seg greit, men det hadde jo betydelig lavere ytelse enn storebroren, GF4 TI4200\4400\4600. Enden på visa ble at jeg solgte kortet og kjøpte meg Club3D R9500, og siden har jeg holdt meg til ATI.

Lenke til kommentar

Det første skjermkortet jeg hadde satt følgelig i den første PC'en: Tror det var noe med Trident tvga med 512kbyte minne. Dette var parret med en slapp 486SX og 4mb RAM.

 

Angående den første "GPUen" er det vel NVIDIA som skrøt på seg den tittelen. Geforce 256 var revolusjonerende i sin tid, kanskje like revolusjonerende som de første 3d-kortene fra 3dfx. T&L gjorte ganske stort utslag i benchmarks...

Lenke til kommentar

Hmm, satt i et S3 kort med 2mb en gang i '95 men det var ikke 3D da.

Første 3D-kort jeg har satt i var et Geforce 256 DDR, var skikkelig kickass ja, har det fortsatt i servern, bare for moro skyld, har en haug med andre møkkakort (gf2+mx varianter)

Lenke til kommentar

Har jo hatt en del maskiner opp gjennom årene, men første gangen det ble satt noe spesifikt krav til skjermkort var vel da jeg fikk meg Ati rage 128 med 16MB ram. Skulle egentlig ha Nvidia Tnt kort, men det fikk jeg ikke tak i. Samme det, da Ati kortet gjorde nytten i flere år. Etter det har jeg hatt Geforce2 Mx200, Geforce2 Pro, Geforce4 Ti4200 (veldig bra egentlig :yes: ) og nå et Radeon 9800pro som jeg syns er litt oppskrytt i forhold til Ti4200 kortet jeg hadde. Ikke det at det ikke er merkbar forskjell, for det er det, men det andre kortet gjorde nytten det også.

 

Litt mye hysteri om at man ha så og så bra skjermkort syns nå jeg...

:)

Endret av Eriond
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...