Gå til innhold

Oj, hva har skjedd med ungdommen?


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Har ikke lest igjennom alt i denne posten, men min mening om saken er at denne fyren som reagerte så sterkt mot deg AKIRAx24 må vere veldig uoppdragen, jeg skjønner at du reagere på at en jente blir klådd på slik som dette, å gripe inn å si i fra synst jeg var bra gjort av deg. :thumbup:

Det er liksom ikke noe man gjør å klå på hverandre på offentlig sted, visst de absolutt skulle drive på slik så kan de sikkert finne seg et rom :hrm:

Lenke til kommentar
Gjest Slettet+891234
sindres: hvordan ligger det an med brevet?

Det ser dårlig ut. Kameraten min (som er i besittelse av brevet) ble ikke direkte begeistret for at jeg skulle legge det ut på forum. Det er synd, for det var interessant lesning. Ach, slik en mangel av forståelse! :(

Lenke til kommentar
Det er liksom ikke noe man gjør å klå på hverandre på offentlig sted, visst de absolutt skulle drive på slik så kan de sikkert finne seg et rom  :hrm:

Om det var to "samtykkende parter", som det så fint heter, hadde ikke denne tråden eksistert. At folk slafser på hverandre på ethvert gatehjørne er en ting.. at en jente blir holdt nede av to gutter og tafset på av en annen, er et par hakk verre. De fleste foretrekker å ha sin intime sfære i fred.

 

sindres: tsk, tsk.. ungdommen nu til dags. :(

 

Edit: en "r" for lite..

Endret av psilocybe
Lenke til kommentar

jeg er 14 år selv, men jeg bor i en liten bygd på vestlandet, så mobbing og slikt er ikke et SÅ stort problem,men en ting jeg vet om barneoppdragelse er :

 

BANK!!

 

begge foreldrene mine jobber hele tiden, dei kom hjem for ca 40 min siden (nå er klokka ca 23:40) ofte ser jeg dem BARE om mårnigen, av og til seg jeg ingen av dem på kansje 3 dager!!

 

så jeg og storebroren min må ofte passe på "ongene" (9 og 4 år)

 

så en dag når han som nå er 9 kom hjem fra 2.klasse og bannet (noe han hadde lært fra en i klassen) sa jeg "ikke bann", og når han bannet det igjenn sa jeg "banner du igjenn skal jeg banke deg så hart at du ikke greier og gå etterpå."

 

og når han bannet igjenn banket jeg livskiten ut av han , jeg tror faktisk han blødde naseblod og gren leeeenge.

 

og etter det har han aldri bannet (etter det jeg vet)

 

så nå vet han at gjør han noe galt får han oftest en advarsel, gjør han det igjenn får han skambank, sier han noe frekt eller noe får han bare bank uten advarsel.

 

nå røyker jeg ikke, drikker ikke og har ikke bannet på ca 2 år,

 

men en i parallel klassen min (8.kl) har røykt hasj. ikke kjekt og vite at slikt skjer :no: men nå kan det ha noe med at jeg får ca 4 i snitt og han får 2 i snitt, vi hadde tysk i samme klasse en stond, han var av den type som MÅTTE sitte framme, (jeg og p.g.a. masse snakk)

 

 

men når det gjelder ulydighet så gjør jeg ofte ting jeg ikke får låv til og gjøre av mamma, men pappa sine regler følger jeg ofte, jeg vet ikke om det er en grunn, men mamma er ofte sur og iritert, mens pappa er av og til litt bli og glad, og han sier skjelden: "nå skal du" men ofte "kan du", mamma er akkuratt omvent

Lenke til kommentar
så nå vet han at gjør han noe galt får han oftest en advarsel, gjør han det igjenn får han skambank, sier han noe frekt eller noe får han bare bank uten advarsel.

Skjønner hvor priviligiert jeg har vært. Mine foreldre var stort sett hjemme, bortsett fra litt tilfeldig overtidsarbeid og kanskje en som jobbet utenbys. Mine foreldre så ting som "ikke bann", men det var aldri noen konsekvenser av det og de truet aldri. Resultat er vel at jeg aldri får kick av å gjøre "ulovlige ting". Banning, bryte fartsgrensen, drive med narkotika... ingenting er noe særlig kult, det eneste følelsen som kommer fram er at jeg degraderer meg selv som menneske.

 

"Banking" er muligens et nødvendig onde når oppdragelsen overlates til 14-åringer. Men strengt tatt burde det være unødvendig, og oppdragelsen ville nok vært bedre om en voksen var med i bilde. Da kan man spille på respekt istedefor frykt.

Lenke til kommentar
Å banke opp broren sin hver gang han gjør noe du ikke mener er riktig, blir litt teit. Det er foreldrene som skal ta seg av oppdragelsen, ikke fjortenåringer.

når du ser foreldrene dine ca 20 minutter dagen er det fjortenåringer som må ta ansvar.

 

psilocybe: når noe tar noe fra rommet ditt selv om du har sagt at dei ikke skal gjere det så pleier dei fleste og synast det er feil, eller når noen stjeler penger fra lommaboko di når du såver pleier dei fleste å synast at det er galt, eller når nåken tar en is inni den nye pc'n din som du nettopp har betalt 12k for, då pleier folk å synast de er gale

 

og Feynman: Jeg har fått en lik oppdragelse, men hadde jeg fått strenge regler og straffer så hadde jeg nok ikke røykt eller drokke siden jeg har sagt til meg sev at jeg iallefall ikke skal drikke før 9ende klasse (15 år) og jeg skal ALDRI begynne å røyke

Lenke til kommentar

ikke om det bare er litt, om du tar på en kokeplate som står på, brenner du deg og du finner ut at det ikke er så veldigt lurt og ta på kokeplater som er på,

 

jeg fikk bank av min bror, det BTW MYE verre en det jeg gjør mot min lille bror, her snakker vi om kubein og kveling LEEENGE, noe som førte til at jeg kom etter han med brødkniver og kastet lysestaker på han,men jeg lærte meg at jeg ikke måtte gjere slike ting mer

 

jeg vrir armen til lillebroren min og slenger han ned i soffan og sier han ikke må gjere det han gjer galt eller no slik, jeg slår ikke folk med kubein i ryggen når dei ligger nede,

Lenke til kommentar

Det er vanskelig og fortelle hvilken oppdragelse man selv har fått. Men noen ting har jeg bitt meg merke i.

-Jeg fikk aldri straff hos forelderene mine hvis jeg gjorde noe galt. Ei heller trusler før jeg gjorde det. Bare rare blikk som åpenbart gjorde at man følte seg som en tosk. Og her sa feynman det så fint: "Resultat er vel at jeg aldri får kick av å gjøre "ulovlige ting". Banning, bryte fartsgrensen, drive med narkotika... ingenting er noe særlig kult, det eneste følelsen som kommer fram er at jeg degraderer meg selv som menneske."

:yes:

Jeg fikk faktisk stort sett gjøre akkurat som jeg ville. Og det førte egentlig til at man ikke gjorde noe! Vel, man gjorde jo noe da.. Men det ble jo bare engangshendelser! Det var rett og slett ikke spennende nok å fortsette bare for å være opprørsk.

Men det er vel viktig å påpeke at dette kanskje ikke funker for alle da.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...