Gå til innhold

Verdens eldste land?


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

I følge askehaugs verdenshistorie er verdens 6 første sivilisasjoner, Mellom amerika, Peru, Egypt, Mesopotania (senere persia) shang kulturen i kina og indus kulturen i India. Men den første krigen mellom folkegrupper (land) som er bevist er fra 15000 - 10000 før kristus i Nubia i Sudan.

 

Edit: Hvis vi regner landets levetid er vel Egypt det eldste som ennå eksisterer, persia finnes jo ikke lenger.

Endret av Thorsen
Lenke til kommentar
Da er det nok Rybkin du skal høre på; sivilisasjonen oppsto i det fruktbare området mellom elvene Eufrat og Tigris, Mesopotamia. I dag kalles dette området Irak.

Kommervel egengtlig an på hva du definerer som et land, land er jo ganske nytt, før var det jo stammer og nomader som levde. Defineres en stammes område som et land eller må et land ha lover, statssytemer og rettssystemer.

Lenke til kommentar
Hvorfor sier man da at Hellas er "sivilisasjonens vugge"?

Definisjonen på kva som er eit land og ein sivilisasjon er jo då litt forskjellige;

 

Country, noun:
  • The territory occupied by a nation
     
  • A politically organized body of people under a single government
     
  • The people who live in a nation or country
     
  • An area outside of cities and towns
     
  • A particular geographical region of indefinite boundary (usually serving some special purpose or distinguished by its people or culture or geography)
     

 

Civilization, noun:
  • A society in an advanced state of social development (e.g., with complex legal and political and religious organizations)
     
  • The social process whereby societies achieve civilization
     
  • A particular society at a particular time and place
     
  • The quality of excellence in thought and manners and taste
     

 

At noko er ein siviliasjon går meir på kor avanserte dei er, og ikkje naudsynt om dei er organisert som land, som ein ser frå første definisjonen av civilization.

 

Hellas var på ein måte første plassen der dei begynte å stille filosofiske spørsmål, og der levestandarden først begynte å stige skikkelig.

 

Det finns forresten ein god definisjon på ein sivilisasjon hos Wikipedia.org.

Lenke til kommentar

Helles blir ofte regnet som sivilisasjonens vugge, fordi mange av de samfunnspolitiske idéene vi legger til grunn for dagens samfunn kom nettopp herfra, under den perioden vi kaller antikken.

 

Forøvrig er det vanligvis godtatt å si at de første menneskene levde i nord-afrika, i det området som idag er Tsjad. De første tributtsamfunnene (og det nærmeste vi kan komme riker og land) oppstod, som mange har påpekt, i det fruktbare avsetningslandskapet mellom elvene Eurfrat og Tigris.

Lenke til kommentar

Oppfattelsen av at hellas og den hellenistiske perioden er første gang mennesker stiller filosofiske spørsmål mener jeg skyldes at vi har mest skrifter og ettermæle etter akkurat denne perioden. De mest fundamentale filosofiske spørsmål som meningen med eksistensen og om det finnes liv etter døden er spørmål som mennesker og pre-mennesker utvilsomt har tenkt på lenge før dette. Man har blandt annet funnet graver med homo-habilis-mennesker som åpenlagt har fulgt et seremonielt mønster. Med seg i graven hadde denne personen fått mat, våpen og annet som hjelp på "reisen" han skulle ut på. Dette tyder på en selvbevissthet og en oppfattelse av at det fantes noe etter døden.

Lenke til kommentar
  • 8 år senere...
  • 3 uker senere...

Alle kontinentene skal ha vært samlet i et stort landområde som het Pangea, som betyr Alt Land. Derfor skulle det være verdens eldste land, hehe :wee:

Pangea var kanskje det største (i hvert fall blant de største) kontinentet i historien, men det var ikke dermed det første. Pangea ble dannet for cirka 300 millioner år siden av at tidligere kontinenter kolliderte.

 

Nå mente selvsagt ikke trådstarter det eldste kontinentet, men det eldste landet/riket, og selv om han hadde ment kontinent var fortsatt svaret ditt galt.

Lenke til kommentar
Gjest
Dette emnet er stengt for flere svar.
×
×
  • Opprett ny...