Jump to content
Sign in to follow this  
MrVilla

DVD-brenneren har sluttet å fungere

Recommended Posts

Hei der.

 

Jeg har nettopp kjøpt meg denne brenneren. har brukt den til å brenne noen mp3-plater, litt ghosting og annet småtjafs.

En kveld så holdt jeg på å ta noe backup av en del musikkvideoer som jeg hadde. Dette ville fylle ca 2 DVD'er så jeg satte den på brenning og stakk i butikken mens den drev på. Da jeg kom tilbake så var den åpen og jeg trudde den var ferdig, men i Nero så sto det en feilmelding om at jeg måtte sette inn en tom dvd :dontgetit:

Jeg satte den inn igjen men fikk samme feilen. merkelig....restartet maskinen uten at det hjalp. Prøvde å brenne noen musikkcd'er på vanlig cd......ikke tale om. Brenneren vil ikke brenne noen plater eller lese noen plater........orginal eller kopi. Fungerer ikke i det hele tatt. Jeg avinstallerte den og reinstallerte den igjen uten effekt.

 

Jeg har ikke oppgradert noen firmware eller på noen som helst måte gjort noe med denne brenneren.

 

Noen som har noen ide om hvordan jeg skal få den til å fungere igjen. Regner med at jeg må sende den tilbake, men hadde vært fint om jeg hadde sluppet...

 

Takk på forhånd :)

Share this post


Link to post
Prøvd å klokke ned....?

klokke ned?

 

Dersom du mener å sette den på å brenne med lavere hastighet så kunne det kanskje vært en løsning........en midlertidig en.

men den finner ikke media....! Uansett hva jeg setter i den så finner den det ikke. Bare spinner en stund (ca 10-15 sek) og kommer tilbake med en melding om at det ikke er noen cd/dvd i spilleren.

Share this post


Link to post
Dette ville fylle ca 2 DVD'er så jeg satte den på brenning og stakk i butikken mens den drev på. Da jeg kom tilbake så var den åpen og jeg trudde den var ferdig, men i Nero så sto det en feilmelding om at jeg måtte sette inn en tom dvd :dontgetit:

Det " forsviver" meg at noe har skjedd mens du var ute... At brenneren har fått seg en "knekk" --- kanskje overbelastning og varme. Så ser jeg på signaturen din at du har overklokket noe... Kan IDE-busen være kommet mye over 33...hvis den er blitt 40 så kan enkelte ting ta skade.

Det er seff ditt problem, men siden du spør ville jeg bare forsiktig henlede oppmerksomheten... :green:

 

Har vært borti at "Nero" har gått i vranglås...

Share this post


Link to post

Jeg bruker Verbatim. Har ikke hat noen problemer med disse før, men den skulle vel uansett lest orginale cd'er???

uansett hva jeg legger i den brenneren så er den død!

Overklokkingen min er da høyst beskjeden så jeg tviler på at den er skyld i noe, men skal teste det bare for å være sikker :)

Share this post


Link to post

IDE kabelen sitter godt i? Hvis den gjør det, prøv en annen IDE kabel. IDE kabler kan forårsake feil, spesielt runde IDE kabler er det en del problemer med.

Share this post


Link to post

Kan du ikke prøve å skifte firmware i den da? Se om det hjelper. Eller prøve å avinstallere den en gang, for så å la maskinen finne den på nytt? Bytt plassering på ide-kabel og se om det hjelper, og ikke minst sjekk kabelen slik som Afseth sier. Har hatt mye krøll grunnet defekte ide-kabler opp gjennom tidene, men kun med de runde :dontgetit: Kommer nok ikke til å se runde kabler i min maskin igjen noen gang.

Share this post


Link to post

Til nå så har jeg koblet den ut (tatt ut strøm og IDE-kabel), startet opp maskinen. Sjekket at den var helt ute for så å koble den til igjen og la windows finne den på nytt. Hadde ingen effekt. Er mulig det er noe med kabelen, som forresten er rund, men burde ikke hd'en som står som slave blitt påvirket av dette da? Den fungerer helt fint. Jeg klokket også ned uten at det hjalp noe.

 

Skal oppgradere firmwaren for å se om det fungerer. Dersom ikke så får jeg bare sende den tilbake.........og håpe den fremdeles ikke fungerer når den kommer frem.

 

Kom på en ting....skal teste den i en annen maskin og se om det hjelper.

Share this post


Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...