Gå til innhold
Trenger du hjelp med internett og nettverk? Still spørsmål her ×

Erfaringer med Norskweb.net


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

jeg kjøpte før jul og maset litt på dem og fikk tilgang til en ftp server, har i ettertid formatert maskinen og glemte å lagre passord og brukernavn, og har sent noen mail til dem for en god stund siden om å få det tilsent på ny, men har fremdeles ikke hørt noe. de bruker www.godaddy.com til å registrere sinde domere og registrere det på firmaet, og ikke på deg. min anbefaling er at det virker lite seriøst, vil anbefale å finne noe annet. du får hva du betaler for.

Lenke til kommentar

Du kan lese dette på websiden deres under server

Vår hovedwebserver står plassert med fiberforbindelse til NIX og GBLX.

 

Tar man en titt på NIX sin liste over tilkoblinger så finner man ikke mye norskweb.net der.

For å være helt rettferdig så tok jeg en telefon til mine venner der bare for å være sikker på at det ikke manglet noen oppdateringer på listen, og de bare flirte og la til at atter ett "hosting" firma hevdet de var tilkoblet der.

 

Slår man opp på IP som tilhører www.norskweb.net (213.151.129.90) så får man dette:

 

inetnum:      213.151.128.0 - 213.151.159.255
netname:      NO-KVALITO-20000218
descr:        KVALITO
country:      NO

 

Kjører jeg TP test så får jeg latterlige resultater som tyder på en hjemmelinje(SDSL riktignok).

 

For å kjøre litt videre i mine undersøkelser:

 

dns1.norskweb.net = 213.151.129.91  = Kvalito linje, samme linje som ovenfor
dns2.norskweb.net = 213.151.129.92  = Kvalito linje, samme linje som ovenfor

Bare det at de har sine DNS servere på samme subnett som er uakseptabelt for enhver seriøs hosting bedrift, viser at vi her snakker om gutterom bedriften Jalla AS

 

Så alt i alt må jeg si at dette "firmaet" ikke er verd en eneste krone som host.

Når skal disse unga lære seg at det krever mer å drive hosting enn en SDSL linje inn på gutterommet, og at de ihvertfall må slutte å oppgi falske data npr det er så lett å sjekke.

Lenke til kommentar

Det finnes 1 Erik (Smith) Jagland på skattelista for 2002 også.

Han er 19 år, og hadde en nettoformue på svimlende 3000kr.

Erik Jagland er forøvrig daglig leder i følge norskweb.net.

 

Nå vet ikke jeg om den Jagland jeg fant der er den omtalte lederen av Norskweb, så jeg forbeholder meg muligheten til at det er feil. :)

Lenke til kommentar

Jeg bestilte domene i den julekalenderen for 50kr. Jeg måtte ta kontakt med en fyr kalt "Mez" på IRC før noe skjedde. Hadde sendt masse e-post og alt mulig rart, men de svarte aldri. Men når jeg spurte han på IRC så laget han SSH konto til meg på 2 minutter til meg, slik at jeg kunne endre sonefilen.

 

Så særlig profesjonelt er det ikke... Med den SSH kontoen jeg har fått kan jeg forresten se alle domenene de hoster.

Lenke til kommentar
Til deg som lurte på dette angående NIX:

Norskweb er hostet hos KVALITO, som har 100mbit fiberforbindelse mot NIX.

 

Da kan vi ta dette litt punkt for punkt igjen:

 

1. Kvalito er konkurs, MTULink har overtatt

 

2. Din logikk med NIX tilsier at en som har en server stånde på en Telenor linje har Gigabit til NIX. Du får ikke mer enn en liten prosent av kapasitet mot NIX uansett. Og det er ingen server som står hos Kvalito, nå må dere snart slutte å bløffe. Det er en sur hjemmelinje. Og det står at serveren har forbindelse til NIX ikke at linjeleverandøren har linje til NIX. Det er faktisk en liten forskjell der for ALLE norske ISP'er har linje mot NIX (noen veldig få unntak finnes), mens den påstanden jeg leser av websiden er at den er koblet til NIX med eget interface. Her brukes altså NIX som en "garanti" for seriøsitet og hastighet, mens realiteten er en helt annen. Det er ihvertfall useriøst.

 

3. Kvalito hadde heller ikke noen 100mbps til NIX. De hadde et 100mbps interface på NIX, med en Frame Relay på 45mbps som linjebærer. De hadde heller ikke noen peering avtale med noen leverandør som ga over 10mbps inn i deres peer tunnel, så det er nytteløst å prøve å bruke NIX for å fremheve fart, for linja deres suger jo alikevel.

 

4. TP testing er effektivt for å finne ut av linja di, så den avslørte deg. Og om jeg mot formodning skulle ta feil angående linja di, ja da ville jeg vært meget skuffet når det gjelder hastighet du har fått på den.

Endret av Hawkie
Lenke til kommentar

Jeg har bare hatt gode erfaringer med NORSKWEB.

 

Hørte fra venner at de hadde gode tilbud & var ganske stabile. Bestilte meg et webhotel for en stund tilbake, å det har fungert glimrende hele tiden.

 

Nå står også DNSen til domenene mine der.

Har kjent norskweb staben en stund nå, å er bare hyggelige folk ;) hehe.

Lenke til kommentar

De ansvarlige i Norskweb har i en lengre periode hatt problemer med å få utlevert informasjon fra banken med liste over hvem som har betalt, dette har ført til at noen ytterst få ikke har fått tjenesten de har bestillt, ellers har det i løpet av de siste 2 ukene etter Kvalitos konkurs ikke blitt behandlet noen søknader - naturligvis da Norskweb med dette ikke lenger har hosting.

 

Alt som har med Norskweb å gjøre vil nå bli overført i et nytt selskap, og kundene vil få en vesentlig bedre tjeneste etter dette, hvorvidt enkeltes dårlige erfaringer skal få noen konsekvens for personer som ønsker å kjøpe seg hosting, får være opp til enhver å avgjøre, jeg har selv flere tjenester som blir levert av Norskweb, som har fungert ypperlig siden de ble bestillt.

 

Jeg anbefaler de som ikke har fått levert sine tjenester om å avvente situasjonen i ca. 1 uke fra dags dato, for så å kontakte Norskweb, så vil de etter alt å dømme få de bestillte tjenestene sine fra det nye selskapet.

 

Håper dette gav dere svar på noen av spørsmålene dere har.

 

:shrug:

Lenke til kommentar

Jeg synes det er mest imponerende hvordan de hele tiden omtaler en enkeltperson i flertall. Bare for å få det til å virke imponerende stort.

 

La meg si det enkelt som jeg sa i en annen tråd tidligere:

 

Det er ingenting galt med å hoste hjemme eller på leid plass med et en manns firma, men vær da for helv... ærlig og ikke lat om om det er et stort konsern i Sandvika osv. Fortell hva du er og si at det er slik det må være for å få disse prisene. Det blir bare dumt å late som om dere er noe dere ikke er, for da blir kundene lurt. Og det å bruke falsk informasjon på websidene gir bare kundene grunn til å føle seg lurt. Spesielt siden at ved å late som om dere er store så forventer man kundeservice og personer som er mulige å kontakte. Si det som det er, så vil dere garantert få gode og fornøyde kunder.

 

Det er også totalt dustete å registrere en ny bruker bare for å legge inn et fake innlegg.

Lenke til kommentar

Jeg handlet hos Norskweb under deres julekalender.

Grunnet bankproblemer tok det litt tid før jeg fikk det jeg bestilte, men jeg hadde ikke noe problemer med å få kontakt med support.

 

Når jeg fikk tingene, fungerte det fint fra første minutt, og alt har fungert utmerket.

"Kjenner" en del av de ansvarlige over irc, og de er hygggelige folk også ;)

Lenke til kommentar
Det er også totalt dustete å registrere en ny bruker bare for å legge inn et fake innlegg.

Så ikke dette innlegget fordi det kom når jeg svarte...

Er vel ingen som registrerer flere brukere, men linken til denne tråden ble postet på irc-kanalen, og da skal vel de fornøyde kundene støtte Norskweb litt eller.no sånt ;)

Lenke til kommentar
Til deg som lurte på dette angående NIX:

Norskweb er hostet hos KVALITO, som har 100mbit fiberforbindelse mot NIX.

 

Da kan vi ta dette litt punkt for punkt igjen:

 

1. Kvalito er konkurs, MTULink har overtatt

 

(..)

 

4. TP testing er effektivt for å finne ut av linja di, så den avslørte deg. Og om jeg mot formodning skulle ta feil angående linja di, ja da ville jeg vært meget skuffet når det gjelder hastighet du har fått på den.

 

Du skriver at Kvalito er konkurs og at MTULink har overtatt, dette er - og forstå meg rett - kun delvis korrekt. MTU har tatt over Kvalitos internettkunder, dvs. ADSL-, SDSL-, etc. -kunder.

 

Hostingen Norskweb har hatt har vært i Kvalitos serverpark, og har aldri vært et gutterom-prosjekt, Norskweb har hos Kvalito vært tilkoblet med 100MBit i en switch med GBit uplink, og Kvalito igjen har hatt GBit interface hos NIX.

 

Om du har fått latterlige resultater som minner om "gutterom bedriften Jalla AS", Hawkie, så forteller dette mer om din linje, enn Norskweb og i sin tur igjen Kvalito og NIX.

 

Og for å sette det helt på spissen, så har Norskweb aldri heller påstått at de er et svært selskap som holder til i Sandvika, ellers - infoen du trenger har alltid vært tilgjengelig på siden deres. Og for å få presisert det en gang for alle, Norskweb har aldri vært ett enmannsprosjekt, de har hatt 3-4 personer som har styrt det tekniske, økonomiske o.l.

Lenke til kommentar
melsom, kan du gi meg et tips til hvordan jeg skal komme i kontakt med dem da?? de svarer ikke på tlf og ikke på epost - ikke meg ihvertfall

Om du ikke kommer igjennom på mail,

er hovedansvarlig(e), int og resten også tilgjengelige på IRC.

 

/server -m irc.topshells.net -j #norge

 

:)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...