Gå til innhold
Trenger du hjelp med internett og nettverk? Still spørsmål her ×

Er det mulig å ende MAC-adressa?


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Vel, en nyttig og ikke ulovlig ting du kan bruke SMAC o.l. til, som jeg trengte en gang..

Jeg mottar ip fra min ISP, og jeg har en veldig lang lease på den adressa, noe som er greit når jeg har tatt med meg pcen en plass for en stund, og allikavel kan vende tilbake til den koselig ipen som er så lett å huske..

 

Men, så tilfeldigvis så gikk nettverkskortet mitt dunken en gang, (en annen mulighet er hvis du kjøper nytt HK med integrert NIC), så når jeg da vendte tilbake til huset mitt, så fikk jeg selvfølgelig ny ip, siden jeg ikke hadde samme MAC-adresse lenger.. Da kunne jeg feks ha bytta MAC-adresse til den som det herpa kortet hadde..

 

Men, heldig som jeg var da, så var den nye ipen bare ett tall forskjellig fra den gamle, så da gikk det greit ;)

Lenke til kommentar
  • 2 måneder senere...

alt.Frustrasjon.no

 

er det bare meg som legger merke til at mange svar skrives ut i fra tanken om at den som statet emne har tenkt å gjøre noe ulovlig... jeg blir litt provosert fordi jeg har en følelse av at de som hever fanen er de som gjør det de selv minner andre om er ulovlig....

 

Vet ikke hva som gjør denne dobbeltmoralen... noen kommentarer?

 

 

 

Uansett, jeg har endret MAC adresse på min bærbare bare fordi jeg synest det er lærerikt. Jeg har koblet meg opp mot eget nettverk med en spofet adresse. Jeg fikk det til, og da var jeg tilfreds, hadde lært litt mer.

 

Phuu

Lenke til kommentar
Det er vanskelig, om ikke umulig, å endre den fysiske MAC-adressa. MEN det er ganske enkelt å få f.eks Windows til å oppgi falsk MAC. Har gjort dette selv... kun for å teste selvfølgelig....

 

AA-AA-AA-AA-AA-AA er vel ikke en heeelt vanlig MAC ? ;)

Det er nok den fysiske mac-adressen stigfjel tenker på... den er umulig og endre..

 

men det blir alikevel konflikt hvis windows oppgir annen mac som er lik en annen en på nettet...

Lenke til kommentar

Å si at man vil endre MAC-adresse pga utkastelse fra spilleservere, er et tomt argument. MAC-adressen er ikke synlig for andre enn den første routeren du går igjennom når du er på internett. Har du en router hjemme, vil ingen kunne se MAC-adressen på din egen maskin (om mulig vil ISP kunne se MAC-adressen på routern din).

Lenke til kommentar

Har i det siste halvåret hatt en testnettverk (trådløst) hvor vi har testet forskjellige typer sikkerhet. Et av sikkerhetstiltakene er filter, i dette tilfellet MAC filter, hvor f.eks kun de med gyldig MAC-adresse får tilgang. Med et windows-basert program "manipulerte" vi en ugyldig adresse til en gyldig. Vi fikk nå tilgang til nettet med den "nye" adressen.

 

Konklusjonen vil derfor være at ja, det går an å konf. mac-adressen på de aller fleste kort(cisco har noen kort-dyre, som ikke kan manipuleres), men at man må vite hva man holder på med når man gjør dette:)

 

Forresten... når begynte vi å bli moralske?

Lenke til kommentar
Gjest Slettet-10579

SMAC er et program som lar deg spoofe MAC-adressen.

 

Men jeg trodde at MAC-adressen ikke "går lenger ut" på nettet enn den første routeren pakken passerer? Eller har jeg misforstått noe her nå?

Lenke til kommentar

MAC-adressen kan spores tilbake til produsenten av kortet. Derfor, hvis du vil at verden (les ISP'en eller andre på f.eks kabelnettet ditt) ikke skal vite at du har et realtek-kort, kan du endre til en MAC-adresse som er tildelt 3COM.

 

Min Zywall 1 lar meg spoofe MAC-adressen mot wan, ved å rappe en av adressene til en maskin på innsiden. Dermed ser det ut som om det er et 3COM-kort som står på nettet. Dette er en standardfeature i ruterens web-administrasjonsgrensesnitt.

Hvorfor er dette nyttig:

 

1 Nyttig hvis ISP'en din bare lar deg ha en maskin og forbyr bruk av rutere - og dette blir da av de mindre lovlige behovene.

 

2: Hvis du ikke vil fortelle omverdenen at du har en zyxelruter (ønsker å unngå angrep hvis det skulle dukke opp en zyxel-svakhet).

 

MAC-adressen har bare nytte på ethernet, og syns ikke i vanlige IP-pakker. DVS de går ikke gjennom rutere eller lag3-switcher. En mann med et "naughty" kabelmodem hos f.eks chello kan derimot se alle andre på det kabelsegmentet...

Lenke til kommentar
1 Nyttig hvis ISP'en din bare lar deg ha en maskin og forbyr bruk av rutere - og dette blir da av de mindre lovlige behovene.

 

[klippe-klippe]

 

MAC-adressen har bare nytte på ethernet, og syns ikke i vanlige IP-pakker. DVS de går ikke gjennom rutere eller lag3-switcher. En mann med et "naughty" kabelmodem hos f.eks chello kan derimot se alle andre på det kabelsegmentet...

så dermed er du trygg uansett hva du gjør, siden omverdenen bare ser den ene MAC'en til ruteren, og man har da ingen reell nytte av å spoofe en intern MAC slik du påstår her.

Lenke til kommentar
Jeg har UPC som internettleverandør.. og pga ustabilt hovedkort på Laptop'en min måtte jeg bytte det i vinter. Etter å ha fått maskinen tilbake fra verksedet kom jeg meg ikke på nett igjen hjemme.

 

Det sto også INVALID MAC ADRESS rett under teksten der hvor det står at musa er innstallert, og i samme bildet hvor man kan gå inn i bios f.eks.

 

14 dager tok det før supporten min i Danmark skaffet meg en annen Mac adresse som jeg måtte skrive inn under min datamaskin - behandle - enhetsbehandling - nettverkskort.

Det var umulig å komme seg på nett med auto_config av mac-adresse, eller å bruke den som er på kortet fra før av (utilgjengelig).

 

Verkstedet (Info-Care) mente at UPC logger og låser den første MAC-adressen, og da jeg byttet kortet og fikk ny MAC-adresse måtte jeg ringe UPC og be dem frigi MAC adressen fra serveren deres. Men de mener da at de ikke har noe med MAC adressen min å gjøre.. at de bare logger og låser IP adressen og MAC adressen på kabelmodemet.

 

Det som skjer nå er rett og slett at datamaskinen kopler seg av nettet, med ugjevne mellomrom, kan det være fordi det kanskje er flere som har samme MAC adresse der ute?? Hva skal jeg egentlig gjøre??

 

Det må også sies at verkstedet som har sjekka datamaskinen i ettertid ikke har funnet noen feil, at de har Nextgentel og kommer seg på nettet uten problemer når nettverkskortet står på auto_config.

Kabel modem har da ikke mac adresse. Om jeg ikke tar feil..

 

Det modemet gjør er f.eks og konvertere ADSL signalene til vanlig ethernet.

 

Eller i ditt tilfelle UPC modemet's signaler til ethernet.

 

Dvs. PC'en din er koblet direkte opp mot routern/servern demmes, og da blir sperren på ditt nettverks-kort.

 

*Forbehold om feil*

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...