Gå til innhold

Hvordan det er å vere gamer i Norge...


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
Bare et lite innlegg: Før ungdomsskolen var jeg ikke så veldig aktiv på dataen, og nå jeg begynte lå jeg på 3-4 i karakter...

 

Nå har jeg i de siste 2 åra spilt en del, og ligger på 6. I snitt. Det tror jeg skyldes (for det meste i hvertfall) at jeg spiller mer data.

6 i SNITT? Har du BARE 6'ere?

Lenke til kommentar
Gjest Slettet-9MaQoRVt
Bare et lite innlegg: Før ungdomsskolen var jeg ikke så veldig aktiv på dataen, og nå jeg begynte lå jeg på 3-4 i karakter...

 

Nå har jeg i de siste 2 åra spilt en del, og ligger på 6. I snitt. Det tror jeg skyldes (for det meste i hvertfall) at jeg spiller mer data.

6 i SNITT? Har du BARE 6'ere?

Nei. Det var selvsagt uklart av meg. Jeg mente 6 i snitt i engelsk.

Lenke til kommentar
[quote name='Erdne' date='11/03/2004 : 16:14'] [quote name='ProZaC' date='11/03/2004 : 15:41'] [quote name='Erdne' date='10/03/2004 : 16:20'] Bare et lite innlegg: Før ungdomsskolen var jeg ikke så veldig aktiv på dataen, og nå jeg begynte lå jeg på 3-4 i karakter...

Nå har jeg i de siste 2 åra spilt en del, og ligger på 6. I snitt. Det tror jeg skyldes (for det meste i hvertfall) at jeg spiller mer data. [/quote]
6 i SNITT? Har du BARE 6'ere? [/quote]
Nei. Det var selvsagt uklart av meg. Jeg mente 6 i snitt i engelsk. [/quote]
Åja... Har jeg og! Sikkert mye på grunn av spilling... Snakker nå om skriftlig da, ikke muntlig.
Lenke til kommentar

enig.. jeg har aldri lært engelsk på skolen.. jeg kunne snakke en del engelsk da jeg starta i 1 klasse... aldri lært noe..

 

muntlig har jeg hatt best i alltid..

skriftelig likeså

 

spill/tv/ og media gir bedre kunnskaper..

det er bevist.. hadde all skole vært på tv i annen form som demonstrasjoner ville alle vært smartere.. en plukker opp mer info gjennm tv og media enn skolen..

 

ergo media som internettt, spill, tv er sunt i sin forstand..

 

er enig i forslaget.. pracc i hverdager vær sosial helger..

kan gjerne spille ihelger men såfall etter å ha vært sosial.. slik gjør jeg det vertfall.. nå blir meste tiden min brukt på dama da :)

Lenke til kommentar

Jeg tror man lærer mer engelsk (og andre ting) ved å holde på med pc, enn man gjør ved å se på tv. På en pc er man aktivt med og styrer selv hva som skjer, når du ser på tv er du bare en passiv deltager som får servert bilde og lyd.

 

Ligger selv på 6 i engelsk nå, og sitter med dataen hver dag så....

Lenke til kommentar
Hvis jeg ikke hadde spillt så mye data som jeg gjør, og brukt diverse programmer(programmakere, WC3 world editor etc.) så hadde jeg aldri fårr sekseren i matte eller engelsk! fikk 4 i krl da :p

I 10. klasse hadde jg også 4 i krl, men fikk 6 på eksamen da ;)

Kan ha noe å gjøre med at jeg ikke har gjort lekser siden 2. klasse......

Lenke til kommentar

Dette måtte jeg bare svare på.

Det er jo ingen tvil om at det er mange som spiller i de tusen hjem. Og fler vil det bli det er jeg sikker på.

Jeg hører til den eldre genrasjon som spiller, og jeg kan godt forstå at spill kan bli en stor hobby og liden skap. Når det er sagt så er det jo viktig at der er ett liv uten for 3D world. Men jeg forstår det slik att det er ikke det som er problemet her.

Ta en titt på hva foreldrene dine ser på tv, er de av typen som ser Hotell Cesar og andre såpe programm alle dager, så er jeg sikker på at du har mer igjen for og spille på en pc.

Hadde en kunne måle hjerne akteviteten på en som satt og så på såpe serier og en som var i full gang med gaming, så er jeg helt sikker på at den som spiller har høyere aktivitet.

Bruker selv 3 timer i uka på spill, det er ikke mye det vet jeg, men jeg synes det er en kjempe fin måte og slappe av på, har jeg tid til overs så er pri 1 lese en god bok, pri 2 er nett eller spill, og pri 3 er tv.

Både spill og tv titting blir jo i samme kategori mener jeg, og med alle de utfordrende spill som er på markede så kan enver finne en utfordring.

Mange på min alder og eldre ser for seg bil spill ala GT2002 eller Spill som DOOME serien som de eneste, men kikker en rundt er det ett hav og ta av.

Synes selv Morrowind og Chessmaster 9000 er helt konge og slappe av med.

Så slapp av, så lenge du dyrker noen andre hobbyer og jobber med skolen slik at du for deg en utdanning, så mener jeg det er helt ok og koble av med ett spill.

Lenke til kommentar

Spilling behøver heller ikke å være anti sosialt. Da tenker jeg spesielt på å linke sammen flere maskiner, og spille mange sammen. Får meg har det vært kjempe morsomt.

 

Engelsken blir selfølgelig dratt opp, jeg følger nesten ikke med i timen, men kan en god del. Ligger faktisk på 5 i snitt, noe som er et av de høyeste snittene på trinnet i engelsk. Når man sitter å snakker i head set på Live med amerikanere så hjelper det veldig.

 

Lager nå også filmer på skolen (!!), sist gang fikk jeg karakter 6. Mye av grunnen er nettopp spilling.

 

Foreldre (som ikke spilte i sin ungdom) ser nesten bare den negative siden av spilling, men sitter å ser på filmer/serier selv... :no:

Lenke til kommentar
Jeg er nå nettopp kommet hjem fra skolen etter en hard dag...Jeg har egentli vert lei av å bli gjort narr av pga at jeg spiller cs av "bedre-vitende" men idag ble jeg jeg virkeli sint og faktisk litt lei meg... :(

Jeg kan ærlig innrømme at jeg ikke akkurat er guds beste barn og bryr meg heller lite om skolen selv om jeg nok burde ha gjort det,men uannsett forventer jeg å bli behandla med respekt. Så til dagens opplevelse: Jeg hadde hatt 6 tunge timer med blant annet nat.milj, norsk, tysk, engelsk osv. før jeg møtte opp til siste time (økonomi) Der starter læreren jeg egentli alltid har likt med å holde ett langt foredrag om hvor idiotisk,farli og hvor dumme vi kom til å bli viss vi spillte dataspill eller satt for mye foran pcen. Jeg reagerte umiddelbart og spurte på en vennlig måte om hvordan han kunne si at jeg og mange var helt loko fordi vi har en interesse som heter gaming!Jeg la også til at jeg var lei av å bli hakka ned på av folk fordi jeg spillte counter-strike og for at jeg ikke driver med orientering eller noe lignende. Da fikk jeg til svar at jeg bare kunne komme meg ut av klasserommet og gå hjem!han skulle skrive ned merknad og gi beskjed til rektor. Jeg løfta opp sekken å lurte på hvordan han kan sende meg hjem bare fordi jeg gir utrykk for meningen min.Og det attpåtil på en vennlig måte og ikke aggressiv :no:  Hvordan kan en lærer gjøre noe sånt?

Det er ikke bare på skolen jeg får høre det, hjemme er det ikke stort bedre men mamma har jo tross alt noe med hva jeg driver med og har ett ansvar for meg men allikevel kan jeg IKKE forstå hva som er så galt med gaming!? Det er en fobi mot dette på landsbasis tror jeg som er starta av folk som ikke har peiling på hav di snakker om! Folk tror at gamere er noen Max usosiale feite griser som sitter inne 24/7 og kommer til å jobbe på en bensinstasjon (ikke det at det er noe galt med det,hadde ikkje gjort meg noe) Når folk kommer med kommentarer som at jeg kommer til å bli en bossmann eller noe sier jeg bare at noen må vere det også. :thumbup: ikke sant? Men at du ikke får en bra utdanning tror jeg heller har veldig lite med gaming å gjøre.Jeg tror heller det har med hvordan du er som person!Ingen er like...Jeg har uten hell prøvd å vise mamma utallige dokumentasjoner på at gaming er en fin ting uten nytte  :(  Jeg har tilogmed vist hun det innlegget faren til Element (en proffesjonell cs spiller på 17 år) har skrevet om gaming og all den fobien foreldre har mot gaming og at det egentli ikke er så gale som alle vil ha det til! :dribble:

Jeg har krangla utallige ganger med moren min om cs spillinga og orker snart ikke mer av whininga. Det gjør ikke hun heller btw så vi har funnet ut at jeg skal ta ett annerledes år på folkehøyskole noe jeg ser frem til :) aaah fiber 100 mbit og gaming så lenge jeg vil i helgene! Det ser kanskje ut som at jeg er en fullstendig inne gris og er den mest usosiale fyren ever men det stemmer alldeles ikke. Er mye med venner og er aktiv fotball spiller...

Hilsen Eivind aka chonKeL som er lei av å høre negative ting om gaming  :green:

Kommer du til forumet for å få sympati og trøst?

Du kan gjerne kutte ut og si 'gaming' og si det norske ordet dataspilling istedetfor.

Du kan godt prøve å overbevise meg om at dataspilling er sunt, men det er det ikke.

Moren din gir en dass oppi i 'Element' og faren hans. Hun har deg og forholde seg til. Jeg tenker meg hun ser symptomer eller problemer i deg, og hun tror pcen er årsaken. Du sier du har kranglet med moren din, du er kanskje typen som blir kontrollert av pcen? Pleier du å bli sur når du sitter med pcen? Uansett, hvis du presterer å krangle med moren din over pc-problemer så syntes jeg synd på deg og moren din.

Hvis du er såpass interresert i 'gaming' og så lite interresert i skolen bør du egentlig skjerpe deg på skolen eller kutte den ut.

Hvis du ikke tror data er ødeleggendes kan du tenke over hvor mange brukere det er på dette forumet, og hvor få som er fornøyd med livet sitt. Jeg tror ikke det er få som ergrer seg over diverse pc-problemer.

Lenke til kommentar
Det med at læreren din sendte deg ut er jo veldig rart da, så lenge du holdt en saklig tone. Du burde i så tillfelle bare gå til rektor å si hva som skjedde. skriv et brev om det, da tar rektor det seriøst, de liker å få brev de gamle. Da får du sikkert ikke en anmerkning i boka.

 

Lykke til med CS :thumbup:

Eller send E-mail! :devil:

Lenke til kommentar
Kommer du til forumet for å få sympati og trøst?

Du kan gjerne kutte ut og si 'gaming' og si det norske ordet dataspilling istedetfor.

Du kan godt prøve å overbevise meg om at dataspilling er sunt, men det er det ikke.

Moren din gir en dass oppi i 'Element' og faren hans. Hun har deg og forholde seg til. Jeg tenker meg hun ser symptomer eller problemer i deg, og hun tror pcen er årsaken. Du sier du har kranglet med moren din, du er kanskje typen som blir kontrollert av pcen? Pleier du å bli sur når du sitter med pcen? Uansett, hvis du presterer å krangle med moren din over pc-problemer så syntes jeg synd på deg og moren din.

Hvis du er såpass interresert i 'gaming' og så lite interresert i skolen bør du egentlig skjerpe deg på skolen eller kutte den ut.

Hvis du ikke tror data er ødeleggendes kan du tenke over hvor mange brukere det er på dette forumet, og hvor få som er fornøyd med livet sitt. Jeg tror ikke det er få som ergrer seg over diverse pc-problemer.

Amen! :thumbup:

Lenke til kommentar
Kommer du til forumet for å få sympati og trøst?

Du kan gjerne kutte ut og si 'gaming' og si det norske ordet dataspilling istedetfor.

Du kan godt prøve å overbevise meg om at dataspilling er sunt, men det er det ikke.

Moren din gir en dass oppi i 'Element' og faren hans. Hun har deg og forholde seg til. Jeg tenker meg hun ser symptomer eller problemer i deg, og hun tror pcen er årsaken. Du sier du har kranglet med moren din, du er kanskje typen som blir kontrollert av pcen? Pleier du å bli sur når du sitter med pcen? Uansett, hvis du presterer å krangle med moren din over pc-problemer så syntes jeg synd på deg og moren din.

Hvis du er såpass interresert i 'gaming' og så lite interresert i skolen bør du egentlig skjerpe deg på skolen eller kutte den ut.

Hvis du ikke tror data er ødeleggendes kan du tenke over hvor mange brukere det er på dette forumet, og hvor få som er fornøyd med livet sitt. Jeg tror ikke det er få som ergrer seg over diverse pc-problemer.

 

Jeg vet ikke helt hva andre syntes, men jeg syntes ikke dette passet så veldig godt inn her. Riktignok er dette en gaming-tråd, men her snakker du nedlatende om andre. Mener at det stod noe om det i retningslinjene... Trådstarter startet en veldig god diskusjon, det har kommet mange flotte svar også.

 

Og hva er galt med ordet gaming?

 

Jaja, bra at noen har laget en artikkel om det ihvertfall! :)

Lenke til kommentar
Mye som er verd å tenke på.

Husk at "aim" setter ikke mat på bordet, men en utdanning gjør.

Du bør innse at moren din bare ønsker det beste for deg osv, og at å krangle om det hjelper ikke saken fordi begge "vet" at de har rett. Om det blir et problem så kan du heller prøve å få til en ordning med moren din. F.eks at du greier å vise at karakterene dine holder seg, og at du bruker x antall tidsenheter på skolearbeid hver dag. Om du vil gjøre noe slikt så husk at du gjør det for deg selv, og ikke for moren dins skyld. Om du hopper over leksene og heller spiller CS så må du huske at det er bare deg selv du lurer.

 

Hilsen en som akkurat er ferdig med allmenn VGS (Matte, fysikk og IT) som ikke har gjort lekser siden tredje klasse.

 

 

 

Og når det gjelder engelsk så lærer du ufattelig mye mer fra TV enn "data", jeg forstår ikke hvordan dere kan påstå noe annet. På TV har du tale men den norske tekstingen under slik at du øyeblikkelig får vite hva ordene betyr og i hvilken sammenheng de blir brukt.

 

 

Og når det gjelder skole så er det merkelig at den største hindringen fra å lære noe er læreren selv. Undervisningen er lagt opp slik at læreren er veldig sentral... noe som gjør alt veldig vanskelig om læreren er en drittsekk, en gladkristen idiot, blondine med IQ på 20, en gammeldags eksmilitær eller bare drittlei av å være i den samme jobben i 30 år.

-Ut med læreren og inn med en DVDspiller, storskjerm og hjelpelærere.

-Ut med klasserommet, pulter og kateter og inn med arbeidgrupper, dynamisk læreplan, relative fag, andre informasjonskilder istedet for bare bøker. (som Film, lyd, ol.)

 

Når du skal f.eks lære om WWII så hvorfor ikke bruke to timer på å se noe ala Band Of Brothers? Muligens lærer du ikke like mange årstall og datoer, men er det så viktig? Dersom jeg skulle forklare noen om 50 år hvordan vi har det nå så hadde jeg ikke brydd meg om datoer. Er det ikke å forklare hvordan livet og mennesker var tidligere og hva de har gjort og opplevd som er den viktige delen i faget "historie"? Fordi et tall som 09051945 sier ikke mye om hvilken glede folk følte da, hva folk tenkte og gjorde, hva dette resulterte i og hvordan det enda påvirker hverdagen vår.

 

//Bare mye jeg har tenkt på.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...