Gå til innhold

Treg disk.


PC^2020

Anbefalte innlegg

har 3 stk 80 GB wdc disker med 8 mb cache og 7,2k rpm. root disken min c:/ har overføringshastig het på 3 MB og ting går litt sakte, den står på samma IDE kanal som en tilsvarene disk som har hastigheter på 13 MB, den siste sitter på en pata-sata converter og har hastighet på 50 MB pr sekund, den ene WDC disken [root disk] ser litt anderledes ut og er kjøpt lenger før de andre diskene men heter det samma i BIOS. men den er veldig treg ? :cry:

 

edit: testet med AIDA32, og PCmark.. den skulle visst bruke 445 timer eller neo på å fullføre testen.....

Endret av pc^2004
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Bruk nyeste og raskeste disken som primary master. Sett av en partisjon på 8 -10GB for C: ... Legg inn OS der ... Hver gang du installerer et program forandrer du "tilbudet C:" til en annen partisjonsbokstav hvor du vil ha Systemfiler. Legg også Pagefilen på en annen Partisjon før der er kommet noe annet der slik at den blir liggende ytterst på disken (ser innerst ut når du kjører defrag).

 

Du skal ikke ha filer i rota på noen partisjon eller disk (kun mapper) (På C: vil OS seff ha noen, men kun de.)

 

Lykke til :cool:

Lenke til kommentar

vel . det er slik det har vært jeg har 1 disk (som egentlig skal være like raske som de andre...) den har 2 partisjoner C: på 15 GB, D: på resten, før så installerte jeg allt på D: men jeg fant ut at det egentlig ikke var så meningsfylt fordi at når jeg formaterte ville jeg jo ha fjerna alt det installerte uansett :) så nå installerer jeg spill på C:\spill og programmer på C:\Programmer, syns det var like greit ig pagefile'en har jeg på D:, kanskje jeg skal sette den på en annen disk i steden!

 

Men! Jeg tok å satta pata-sata convertern på C: disken min (altså root disk :)) og da klarte den seg oppi 45-80 MB/s skrive-lese og greier, men hviss jeg skulle boote fra disken måtte jeg ta vekk de 2 andre diskene. selvom jeg satte "sata" disken som first boot i HDD-boot lista. :ermm: Så for å boote med den disken måtte jeg velge combined mode, slik at den dreit i de vanlige primary + salve på pata konttrollern, slik at "sata" disken ble primary 1. Da starta maskina.. men det funker ikke fordi jeg må jo ha de 2 andre diskene mine :D

 

ok det ble kanskje litt innvikla dette her.

 

edit: MrVilla: hvor sjekker jeg det, det står på "auto" :thumbs:

 

edit2: jeg ser forøvrig at den ene disken min (root) som altså var litt eldre enn de andre:

 

den har ikek støtte for 48BIt LBA og den har 40 ECC bytes, de andre diskene har 74 ECC bytes og støtte for 48-bit

 

jeg trur deseverre jeg ikke kan bruke de 2 "nyeste" diskene fordi de er så fulle, har liksom ikk enoe sted å gjøre av allt, bortsett fra å kanskje putte diskene i en annen pc osv osv :thumbdown:

Endret av pc^2004
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...