Jump to content
Sign in to follow this  
Omnikron

diverse cpu+goop+luft spørsmål

Recommended Posts

Har nettopp bestilt nytt HW og gleder meg stort til det kommer. Har lest litt rundt om kring og bestemte meg til slutt for å kjøpe MIST - Silent Twin til å ha på cpu.. på et Asus A7N8X-E hovedkort.

 

Viktig for meg at det er stille og samtidig kjøler bra, og det står det jo at denne gjør. Noen med erfaringer? Har jeg gjort et dårlig kjøp? :p

 

Har i tillegg bestilt Antec Sonata kabinettet som det var en test av her på HW. Har og bestilt en ekstra 120mm vifte slik at det er en foran og en bak i kabinettet. Vil dette gi nok luftgjennomstrømning?

 

Også mitt siste og egentlig mest viktige spørsmål. Må ha en del deler fra maskina jeg sitter på nå så må vite det før jeg demoterer denne og setter opp den nye. Kjøpte en AMD XP2500+ som da denne kjøleren skal kjøle :p Hvor mye termisk pasta, goop, eller hva det nå heter skal påføres CPU? Er det noen guide på internett som viser dette med bilder? Er det mye eller lite? :) Mye rare spørsmål sikkert, men jeg har aldri satt sammen min egen maskin helt fra bånn og vil gjerne gjøre det mest mulig riktig.

 

Takker for svar!

Share this post


Link to post

Det med hvor stille det er er nok rimelig subjektivt så det må du teste selv. Og det samme med luftgjennomstrømninga og temp o.l. det avhenger av flere faktorer som lufttemp i rommet og hvor pcen står (som i et skap e.l.)

 

Og så vidt jeg vet er det best å ha minst mulig kjølepasta bare akkurat så mye at pastaen dekker hele cpu kjernen i et megt tynt lag. Om der er noen riper i bunnen av kjøleribba så er det kanskje lurt å jevne de litt ut med et lag kjølepasta der og...

Share this post


Link to post
Om der er noen riper i bunnen av kjøleribba så er det kanskje lurt å jevne de litt ut med et lag kjølepasta der og...

Har du riper i bunnen av kjøleribba på kontaktflaten, så må du ikke finne på å bruke den!

 

Forsøk evt "planslip og poler" til ripene er borte eller bytt den omgående.

 

Jeg kjørte for ikke så lenge siden en "standard amd" kjøleribbe med den pastaen som fulgte med på kjøleribba. Problemet var bare at CPU temp skvatt fort opp mot +90c, gudskjelov bootet jeg aldri lengre enn healthscreen i bios(10-15 sek) og slo av hver gang.

 

Så etter etter mange runder med hardware og bios osv. bestemte jeg meg for å bytte pasta, selv om det neppe ville løse en så høy temp.

 

Til min store forskrekkelse så jeg en liten rose med riper på kjøleribben i kontaktflaten når jeg fjernet stock-pastaen.

Så da var det bare å smelle den i veggen med en 4" djevel-spiker(hadde litt lyst....) og ringe leverandøren og få en nye en.

 

Var ikke snakk om papirarbeid der....

Med den nye datt tempen rett ned på normale verdier.

 

Og hvordan det oppstår slike "jeg tar en spiker og lager masse små ripe-kruseduller akkurat på den lille kontaktflaten" på en kjøleribbe under selve pastaen som blir påført i produksjon, kan man undres over.

 

For å si det slik, jeg kjøper aldri mer en glacialtech cpu kjøler. Dog kanskje litt feil i og med at det mest sannsynlig har vært en misfornøyd annsatt i produksjon som var FAF.

Edited by Theo343

Share this post


Link to post
Viktig for meg at det er stille og samtidig kjøler bra....

 

Har og bestilt en ekstra 120mm vifte slik at det er en foran og en bak i kabinettet. Vil dette gi nok luftgjennomstrømning?Takker for svar!

For n-te gang ...: Serievifter øker ikke luftstrømmen. Den svakeste vil bremse luftstrømmen pga. vindmølle-effekt. Siden man har en PSU med vifte er det altså ikke vits å sette på en innvifte, men heller sette den som utvifte, og dermed øke luftstrømmen. Så må man ta bort braketter, deksel og annet hinder slik at man får størst mulig fritt areal for luft inn i front. På baksiden må man tape over alle huller slik at det ikke trekkes inn igjen allerede oppvarmet luft.

PSU skal ha bare en vifte hvis man tenker støy (her er serievifter hvis det er 2).

Dette er fysikkens lover :green:

Share this post


Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...