Gå til innhold

Lytt til min Hardisk!


baRs

Anbefalte innlegg

Jeg tror harddisken min er f****** (ødelagt)..

 

WD 120GB

 

Denne lyden kommer hvis jeg prøver å instalere et program/spill eller hvis maskinen henger som den pleier å gjøre etter litt idle'ing. Den fryser og jeg må reboote..:

 

Last ned _hdd-klikk.wav_ (174kb)

 

NB: Den skikkelige lyden kommer etter 10sec...

 

Noen som kan si noe om hva som feiler disken etter å ha hørt .wav filen? Etter min mening synger den på sitt siste vers om en kar sa..

Endret av baRs
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Det rare er at windows fungerer het fint. det går rask i boot og programmer som allerede er installert. det kan virke som om at disken nekter å bruke et spesielt område på disken hvis jeg feks skal installere et program over dette området, da henger den totalt. Kan et område på disken feks være skadet/ødelagt? Jeg har bestilt ny disk uansett og har innsett at den er kaputt..

 

Oi: den summingen er 2 vifter i front, den "kadakk kadakk kadakk" er HDD'en!

Lenke til kommentar

Akkurat samme lyden som min IBM 46 gb har (hadde). Den er desverre 3,5 år så det er ikke mye garanti på den. Så har du en 8MB utgave av den så får du ny (3år), har du 2MB er det kun 1 års garanti.

 

Alternaivt kan du kjøre en skikkelig scandisk og se om du finner noen bad sectors og evt. prøve å fikse dem. Har harddisken nylig vært utsatt for noen slag, flytting etc?

Lenke til kommentar
-Hiv eller snylt på deg en ny en ved bruk av garanti :roll:

Snylting?? Hvis produktet er så ræva at det ikke klarer å gjøre hva det er designet for så er det jo klart man skal kunne gå tilbake å klage på produktet. Hvis noen selger søppel så skal ikke de sitte igjen med masse fortjeneste og peke nese når kundene føler de er lurt. Kan ikke skjønne hva du mener er så snyltete med garanti?

 

PS: Bruk heller reklamasjonen, den har ofte bedre vilkår enn garantien og den er lovpålagt til å vare i minst 2 år. (5 år ved produkter som "er ment å vare vesentlig lengre enn 5 år")

 

baRs: Den lyden der er umisskjennelig. Disken har hadd et lesehodekræsj og er gåen. Dvs. du klarer kanskje å hente ut ~90% av dataene dersom dette nettopp har skjedd og du ikke gjør noe annet enn å ta backup med en gang. Disken varer nemlig ikke mange minutter og timer fra nå av.

 

Send den gjerne inn, men vær oppmerksom på at dersom disken har blitt behandlet "brutalt" dvs. dyttet borti harde ting, mistet ned fra 5cm høyde på noe hardt eller tilsvarende så kan det oppsages ved at alle lesehodene har kommet borti platene på samme plassen og laget hakk. Slike ting utvikler seg over tid og ødelegger hele disken. De er egentlig utrolig skjøre.

 

ADVARSEL TIL ALLE: Dette er ting som skjer, og er grunnen til at ALLE bør ta jevnlig backup av ting man ikke er redd for å miste.

Moralen er: Ta backup !!

Lenke til kommentar
ADVARSEL TIL ALLE: Dette er ting som skjer, og er grunnen til at ALLE bør ta jevnlig backup av ting man ikke er redd for å miste.

Moralen er: Ta backup !!

Moralen er vel fortsatt TA BACKUP!

men det skal vel være noe sånn som: Dette er ting som skjer, og er grunnen til at ALLE bør ta jevnlig backup av ting man er redd for å miste.

 

ellers vil jeg si at du burde få ny disk på garantien, for den der hørtes "totalf00ked" ut.. :(

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...