Gå til innhold
Spørsmål om bil og motor? Still spørsmål her ×

==== Slettet ====


Crack

Anbefalte innlegg

den eterlengtede funksjonen du spør etter finnes når Instrument er NYTT i esken så fort den har registrert 1 meter så brennes muligheten for senere justering.

 

Skulle du få tak i et nytt instrument NYTT så programeres den til gjeldende KM som er lagret i En av de alle styreenhetene som sitter i bilen.

 

finnes sikkert omveier men det vil jo da karaktiseres som svindel for å øke bilens verdi.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Selv om Motor er ny så har fremdeles ALT det andre rullet de km som står i instrumentet så det syntes jeg var en Dårlig påstand.

 

Motoren er bare en liten del av bilen, selv karoseriet etter x km blir svekket pga vridninger og stress. fjærer, dempere, Gearkasse, kardang, Styring ALT blir påvirket.

 

Og nei det er ikke Ulovlig men du er som sagt pålagt å varsle forsikrings selskapet ellers kan det jo karaktiseres som forsikring svindel, og hvis det ikke opplyses om dette ved salg så selger du også bilen på falske premiser altså svindler du kjøperen.

 

I alle service hefter på biler er det et Eget skjema som SKAL fylles ut ved instrument.

 

Og stort sett på mange nye biler så stilles KM riktig ved bytte, enten gjør "bilen" det selv eller den vil bli programert av verkstedet som utfører jobben. når det er programert så er det en Avbrenning av krets som hindrer fremtidig Justering.

 

Seff er du Elektrikker og har tolmodighet så finner man nok den kretsen så den kan sluttes igjen.

Lenke til kommentar
Som nevnt i andre poster kan det være hensikts messig og lovlig å endre km. Ved f.eks bytte av motor.

Denne må du begrunne, eneste årsaken jeg kan se er jo ved store ombyggninger f.eks bytte fra bensin til dieselmotor og dermed bytting av styringselektronikk og eventuelt instrumenter o.l

Lenke til kommentar

Er det digital km teller kan man stille tilbake ved hjelp av "hacking".

 

Har man elektronisk føler på girkassa kan man enkelt og greit klippe en ledning, koble på en bryter, og dermed ha muligheten til å skru km telleren/speedometeret av og på. Langtur til Pakistan = skru av....Hmmm, hvor fort kjører jeg nå? Skru på knappen.

Lenke til kommentar
På de nye BMW er det jo klin umulig og rote med km standen, ettersom de bare beregner den ut ifra lysene på bilen... Fet måte og kunne kontrollere på ;)

Er ikkje klin umulig å fikse på km-teller på en bmw, men det kan kanskje vere meget mulig å gjer det her uten å bli oppdaga.

 

 

Om noken såg Tv2-hjelper deg her på onsdag(?) så var det en person som hadde kjøpt en volvo s80, importert fra tyskland. Men her var det ingen som garantert fant ut ka km på bilen egentlig var...syns det personlig var litt rart med dagens teknologi... :dontgetit:

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...
er faktisk ikke ulovlig å skru tilbake. så lenge du ikke bruker det til å svindle forsikringsselskap eller andre. men hva er da vitsen`? hehe

Er de teite lovene i Norge vet du.

 

Det er lov å justere km standen så lenge du informerer kjøper om at den justert.

Samme gjelder vell forsikrings selskapene.

 

Men hva er vitsen? Hvem vet...

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...