Gå til innhold

Plagsom lyd fra disk, holder dette til å få ny?


KAS

Anbefalte innlegg

Jeg har en gammel IBM disk av typen 75GXP på 30 GB. Denne gir ut en høyfrekvent hvining som er så høy og plagsom at det blir umulig å jobbe noe særlig foran pc-en uten å få vondt i hodet. Og nå orker jeg rett og slett ikke mer. Har tatt en serienummer-sjekk på Hitachi sine sider, som fortalte meg at disken fortsatt var innenfor garantitiden.

 

Så til saken: Jeg kjøpte denne hos en lokal datasjappe, og har tenkt å levere den inn der. De kommer til å sende den inn til IBM/Hitachi eller whatever, men vil de -IBM/Hitachi altså- godta støy som begrunnelse for å få en ny disk i retur?

Endret av KAS
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

En disk skal ikke lage en så irriterende lyd at den plager brukeren. Nå er støy og irriterende veldig relative begreper, men det skal være mulig å kunne jobbe foran en datamaskin uten å få plager av det. Så ja, jeg tror du vil få en ny disk i retur, da det må være en defekt med disken som gjør at den støyer mye mer enn andre disker.

 

(tar ett forbehold, for jeg vet ikke hva du mener med støy og irriterende, men til vanlig, vil dette være god nok grunn til å få ny på garanti).

Lenke til kommentar

Hm, hadde en 80GB WD disk som plutselig etter sommerferien 2002 begynte å lage en sykt irriterende konstant høyfrekvent lyd. Disken var kjøpt hos komplett, så jeg kontaktet dem - og de ba meg sende den inn.

 

Litt senere kom det en splitter ny disk i posten. Komplett kunne sikkert ha krangla om at disken virket (den gjorde jo det - men jeg var redd for at den lyden var et tegn på at den var på vei til å svikte), og derfor nektet, men det gjorde de altså ikke.

 

Derfor mener jeg at det er sannsynlig at du har rett til ny disk, da komplett sikkert fikk refundert / ny disk fra WD i mitt tilsvarende tilfelle.

Lenke til kommentar
De diskene der har jo et forferdelig rykte på seg for å svikte, så jeg ville vært obs i hvertfall.

Jeg har hatt en slik disk før også, denne tok plutselig kvelden etter ca to års tid. MEN, den hadde ikke på langt nær en slik høyfrekvent hvining som denne. Faktisk er disken jeg refererer til i mitt første innlegg returdisken jeg fikk igjen for den forrige som røk. Men siden den fortsatt er innenfor garanti antar jeg at det ikke spiller noen rolle.

 

Det er ikke kabinettet som er skyld i ulyden, jeg har også prøvd å starte den opp utenfor kabinettet med en bok som underlag (med antistatisk pose imellom), uten at det ble noe bedre.

 

Jeg har hørt at ulyden kan skyldes at et lager har gått, og at disken dermed har kortere levetid enn den ellers ville hatt. Kan dette stemme?

Lenke til kommentar

KAS: Er det mere støy i denne disken enn den andre du hadde, da kan du prøve å få en nye. Men husk de 30GB diskene er en gammel teknologi så de støyere mere en dagens disker.

Eg har 4st 46.1GB 75GXP liggende og de lager en irreterende lyd, men de er slik.

Kjøpte dem i 2000, byttet dem ut juli i fjor på grunn av nye pc og 2 nye disker, wd 160GB og 200GB.

Lenke til kommentar
KAS: Er det mere støy i denne disken enn den andre du hadde, da kan du prøve å få en nye. Men husk de 30GB diskene er en gammel teknologi så de støyere mere en dagens disker.

Den nye støyer betydelig mer, ja. Med den forrige la jeg ikke merke til noe særlig harddisk-støy i det hele tatt. Lyden er godt hørbar selv med lukkede hodetelefoner på. Hører den i rommet ved siden av óg, også når døren er lukket. En kompis har en 45GB av samme serie, og støynivået på denne er ikke i nærheten sammenlignet med min. Det er som sagt en høyfrekvent, kraftig hvining det er snakk om.

Endret av KAS
Lenke til kommentar

Slike disker blir somregel byttet siden de er redde for at disken skal bli ødelagt en annen gang og da blir den sendt inn igjen. Det er iallefall praksisen på de tekniske verkstedene jeg har vært innom. Har bare vært innom 2stk ,men det er endel maskiner som blir testet og reparert der så regner med at det er slik overalt.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...