Gå til innhold

På jakt etter den beste kanelbolleoppskriften


Anbefalte innlegg

Skrevet

Hei alle sammen!
Jeg var flere ganger i Norge og ble helt forelsket i kanelbollene deres. Har dere kanskje en favorittoppskrift dere kan anbefale? Jeg prøver den gjerne her i Østerrike – og hvis noen er interessert, kan jeg dele en oppskrift på god gammeldags apfelstrudel / eplestrudel ;)

Videoannonse
Annonse
Skrevet (endret)

Hei igjen 🙂, vaniljekrem i midten, smaker heller ikke vondt. 😋

https://www.coop.no/oppskrifter/boller-sot-gjaerbakst/kanelboller-med-vaniljekrem

Her i Stavanger, kaller vi dem, for "Kanel i svingene" 😄

I "kanelbollebyen" Bergen, Skillingsgsboller.

https://www.matprat.no/oppskrifter/tradisjon/vaniljekrem/?msclkid=2bc2327b9c0a1c448bbc5abc700dc8f0&utm_source=bing&utm_medium=cpc&utm_campaign=7.0 Dessert&utm_term=vaniljekrem oppskrift&utm_content=Vaniljekrem

Endret av Karltorbj
Skrevet (endret)
Karltorbj skrev (1 time siden):

Hei igjen! 🙂
Vaniljekrem i midten høres utrolig godt ut – den må jeg prøve!
Jeg synes "Kanel i svingene" er et veldig morsomt navn 😄. Skillingsboller har jeg faktisk hørt om før, men jeg visste ikke at de har så mange forskjellige navn i ulike deler av landet.
Og ja, eple og kanel er virkelig en klassiker hos oss også – kanskje jeg må lage en liten «østerriksk variant» med eplefyll i midten 😉.

Endret av oppdager
Skrevet (endret)
oppdager skrev (1 time siden):

Hei igjen! 🙂
Vaniljekrem i midten høres utrolig godt ut – den må jeg prøve!
Jeg synes "Kanel i svingene" er et veldig morsomt navn 😄. Skillingsboller har jeg faktisk hørt om før, men jeg visste ikke at de har så mange forskjellige navn i ulike deler av landet.
Og ja, eple og kanel er virkelig en klassiker hos oss også – kanskje jeg må lage en liten «østerriksk variant» med eplefyll i midten 😉.

glemte glasuren. melis og vann,Lykke til! 🙂

Endret av Karltorbj
  • Liker 1
Skrevet

Hvis du vil ha luftige boller bør du finne en oppskrift med både gjær og bakepulver! Aldri bruk oppskrift med egg

Skrevet
Mflj skrev (9 timer siden):

Hvis du vil ha luftige boller bør du finne en oppskrift med både gjær og bakepulver! Aldri bruk oppskrift med egg

Takk for tipset! Har aldri prøvd kombinasjonen gjær + bakepulver, men det høres spennende ut.

Skrevet

Vi har noe lignende hos oss også, men vi skal helt klart prøve komle. Vi liker veldig godt å teste nye oppskrifter. Hva er ellers typisk norsk mat man burde smake? Vi prøvde rømmegrøt for noen år siden, og det var skikkelig kraftkost 😅💪

Skrevet
Karltorbj skrev (På 15.9.2025 den 12.23):

I dag prøvde vi kanelboller med vaniljekrem. De ble veldig luftige og gode. Vi brukte en annen type vaniljekrem, derfor er den litt lysere. Resultatet smaker uansett kjempegodt!

IMG-20250921-WA0001.jpg

IMG-20250921-WA0002.jpg

  • Liker 1
  • Hjerte 1
Skrevet (endret)
oppdager skrev (På 21.9.2025 den 16.25):

I dag prøvde vi kanelboller med vaniljekrem. De ble veldig luftige og gode. Vi brukte en annen type vaniljekrem, derfor er den litt lysere. Resultatet smaker uansett kjempegodt!

IMG-20250921-WA0001.jpg

IMG-20250921-WA0002.jpg

Wow, de saa gode ut. 😋

Da du spurte om flere norske retter, tenkter jeg paa en husmansrett, som er veldig enkel god. Det kan godt vaere, at dere har en selv, som er lik.

Flesk og duppe. Lettsaltet sideflesk med tykk melkesaus og poteter.

Det gaar bra, med bacon ogsaa, Helt stykke, der du skjaerer opp litt tykke ( 6 mm ) skiver. steker dem. og lager en tykk melkesaus av fleskefettet, med hvetemel, salt og pepper.

Og tradisjonen er, kun poteter, ingen groennsaker.

Endret av Karltorbj

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...