Gå til innhold
Spørsmål om helse? Still spørsmål anonymt her ×
Husk at de som svarer ikke nødvendigvis er helsefaglig personell. Ta kontakt med fastlege ved bekymringer!

få noen andre enn ffastlegen sitt synspunkt, uten å klage til Statsforvalteren eller andre instanser?


Gjest 78e8c...279

Anbefalte innlegg

Gjest 78e8c...279

Når man ikke får antibiotika, eller andre medisiner, selv om tester har visst at man egentlig burde ha fått medisiner. Kan man få noen andre helse-personell sine synspunkter, uten å faktisk levere klage? 

Det virker som den eneste muligheten man har er enten gjør man ingenting, og lar  være å klage. Eller så leverer man inn en klage, til en eller annen instans. Det finnes liksom ingen "mellomting" der. Det burde være en slags mulighet for at man får noen andre sin mening på om noe virkelig er normal måte å gjøre ting på, før man eventuelt leverer inn en klage. 

Anonymous poster hash: 78e8c...279

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Retten til fornyet vurdering, "second opinion", gjelder bare hos spesialisthelsetjenesten. Hvis det er en fastlege / legevakt som har tatt beslutningen om å ikke gi helsehjelp, da blir det slik du beskriver.

For å kunne gi deg mer kvalifiserte rådm trenger vi mye mer fakta, som kanskje ikke er så hensiktsmessig å utlevere.

Jeg råder deg å ta kontakt med pasient- og brukerombudet i ditt fylke. Der får du gratis juridisk bistand om hvordan du kan gå frem.

Lenke til kommentar

Spørsmålet her er vel om du ønsker antibiotika, eller om du trenger antibiotika, det er noen ganger to ulike ting... Vi må vite litt mer kanskje... Men det er jo ingenting som hindrer deg i å gå til en privat lege f eks

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Antibiotika gis som regel ved symptomer på infeksjon med samtidig forhøyet infeksjonsparametre. Virus kan ofte gi ligneden bilde, spesielt ved luftveisinfeksjoner. Ved akutte infeksjoner, kan man bli fryktelig dårlig uten antibiotika. Det betyr at dersom du har en bakteriell infeksjon, og blir raskt dårligere, så har ikke legen noen vei utenom antibiotika. I motsatt fall - om symptomer holder seg stabile, så kan det like godt være virus. Det er mange pasienter som ber om antibiotika fra fastlegen, men ofte er dette uten grunn. Du kan alltid komme tilbake ved forverring eller manglende bedring. Man kan også teste ut årsaken til sine symptomer. Du kan klage, men jeg vil tro Statsforvalter er lite interessert i å bruke ressurser på om du skulle fått antibiotika eller ikke.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...