Gå til innhold
Spørsmål om helse? Still spørsmål anonymt her ×
Husk at de som svarer ikke nødvendigvis er helsefaglig personell. Ta kontakt med fastlege ved bekymringer!

Bruk av vegetabilsk terpentin utvortes og innvortes


zupern

Anbefalte innlegg

Er det noen her som har erfaring med bruk av terpentin, enten utvortes eller innvortes?

Ren vegetabilsk destillert terpentin fra furu har blitt brukt i lange tider, før i tiden, og er faktisk nevnt i Mercks manual fra 1899, indikert for over 100 lidelser. Men det advares i dag mot innvortes bruk og betegnes som giftig ved inntak.

LD50 for rotter, akutt, er 5760mg/kg, som blir 403 gram eller 469ml for en person på 70 kg, selv om vi kan anta at mengden er høyere for mennesker. Oral protokoll fra Jennifer Daniels er 5ml 2 ganger i uken, altså en engangsdose som er ca. 1% av LD50.

LD50 - mengden der 50% dør etter inntak - for alkohol er 7g/kg for rotter, som blir 490 gram eller 628 ml for en person på 70 kg, som kan omregnes til 1,9 liter med 33% sprit. Drikker man en helflaske med 0,7 liter 35% vodka har man altså tatt 37% av LD50 dosen, mens den orale terpentin-protokollen ligger på 1%.

Alkohol til salgs i vanlige konsentrasjoner er naturligvis ganske giftig, men mindre giftig enn terpentin. Ren 96% sprit er nesten like giftig som terpentin.

Men ingen ville tro at f.eks. 100 dråper (5ml) med 96% sprit blandet ut i litt vann er så giftig at man absolutt må holde seg unna det. Det tilsvarer en spiseskje (15ml) med whisky.

 

"Fungerer" terpentin? Jeg vet ikke, har nettopp smakt på det - ren balsamterpentin som er 100% vegetabilsk. Det var litt skummelt, siden det er nytt og definert som løsemiddel - man vil jo i utgangspunktet "som en generell regel" forsøke å unngå å drikke løsemiddel - men det smakte egentlig ikke så verst. Det brukes jo innen parfyme og røkelse osv., og er en type essensiell olje. Jeg daua ikke heller, etter å ha tatt 30 dråper på en sukkerbit. Det var ingen bivirkninger, og jeg kjente på et vis granskogen bre seg rundt om i kroppen, eller smaken av den. Det er jo treets essens man drikker, renset og i sin sterkeste form. At det er et rent naturprodukt er naturligvis helt avgjørende, iallfall for meg. Jeg rører ikke syntetisk (kjemisk sammensatt) terpentin, eller der noe annet har blitt tilsatt enn det som kommer fra furutreet. Og så må man selvsagt ikke ta for mye, og ta det rolig i starten.

Men jeg følte meg litt mer oppkvikket etterpå.

Mange mener at terpentin kan være verd å prøve, og en rekke leger anbefaler det mot alt mulig rart. Merck-manualen anbefalte det i 1899, men de anbefalte jo også kokain da til diverse plager. Så det er lov å lære av tidligere feil. Men det betyr ikke at alt vi tidligere trodde og brukte var feil.

Terpentin-stoffene gir treet helse, og disse trærne lever lenge. Det er ikke unaturlig å tenke seg at disse stoffene også kan hjelpe mennesket helsemessig. Vi får mange medisiner fra planteriket, så hvorfor skulle trærne, eller furua, være ekskludert? At rensede eller destillerte og konsentrerte preparater kan være giftige (toksiske) i større doser setter jo ingen merkbar demper på lysten til å fortære dem, slik vi ser med alkohol, så det i seg selv er ikke et gyldig argument mot bruk. Hva er det da som holder tilbake, er det det at man ikke kan profitere på det? At folk flest relativt lett kan skaffe seg det selv, uten særlig kostnad? Man skal ikke se bort fra det.

Men selv terapeutisk terpentin for oralt bruk går dessverre for en høy pris. Fra utlandet må man betale rundt 2.600 kroner per liter for herligheten, som da kommer i anbefalt glassflaske. Da er det billigere å gå ut i skogen og samle kvae fra furua, og smelte og destillere den hjemme. Men så er det jo forbudt å inneha et destilleringsapparat da, selv om det ikke brukes til alkohol, for alt som teller er at det kan brukes til å destillere alkohol. Men her er det vel mulig å lage seg en veldig enkel løsning som lett kan demonteres og kamufleres, for man trenger ikke noe stort volum på utstyret. Eller kanskje det finnes 100% ren balsamterpentin i glassflaske til salgs her i landet.

Fortell gjerne om dine erfaringer med terpentin!

 

Jennifer Daniels terpentin-protokoll:
https://ia800405.us.archive.org/27/items/turp_candida_daniels/turp_candida_daniels.pdf

 

 

Endret av zupern
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

facepalm.jpg

Uff, her har du beveget deg langt ned et kanin-hullet.

At du får slangs "euforisk" oppkvikkende effekt av å drikke løsemiddel, handler nok i større grad om forventningene du har i forkant. Litt av det samme som "fake drunk effect" - der folk som får servert alkoholfrie drinker, men som TROR de får alkohol, også vil føle seg beruset og påvirket av alkohol. 

Og hvorfor i alle dager skal man drikke løsemiddel?

Når jeg driver å lakker på møbler, føler jeg meg ganske surrete i hodet når jeg bruker terpentin i jobben.... eller, jeg kan jo si jeg føler meg "oppkvikket" også. ;P

Drikk heller urtete.... oppkvikkende, beroliggende og masse fine fjonge stopper i te også.
Kanskje ikke like gøy å lese om urtete som terpentin.

Tviler sterkt på at du finner folk her på diskusjon.no som liker å drikke terpentin. ;P 

 

  • Liker 1
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
46 minutes ago, Milhouse85 said:

Og hvorfor i alle dager skal man drikke løsemiddel?

Det vanligste løsemiddelet er vel vann, så noe generelt nei-nei til løsemidler er jeg ikke med på.
Etanol er inne på ja-lista mi, men jeg drikker det ikke i flaskevis. Terpentin har jeg ikke tenkt å rote meg borti.

Lenke til kommentar
nebrewfoz skrev (50 minutter siden):

Det vanligste løsemiddelet er vel vann, så noe generelt nei-nei til løsemidler er jeg ikke med på.
Etanol er inne på ja-lista mi, men jeg drikker det ikke i flaskevis. Terpentin har jeg ikke tenkt å rote meg borti.

Hehe, sant nok.... men tror ikke folk tenker på vann når ordet løsemidler blir nevnt. ;P

image.png.5627a1336f2d17f81bdcecee34e41c96.png

* løsemidler med faresymboler som dette

Lenke til kommentar
  • Uderzo låste denne emne
Gjest
Dette emnet er stengt for flere svar.
×
×
  • Opprett ny...