Gå til innhold

Programvare til å søke etter innhold i flere tekstfiler i en mappe?


Anbefalte innlegg

Jeg har en mappe, hvor det igjen er flere undermapper, hvor det igjen ligger mange loggfiler på tilsammen kanskje rundt 200MB. Alle mappene og filnavnene består bare av mange tilsynelatende tilfeldige tall og bokstaver, så det er "umulig" å sortere. Men innholdet i loggfilene er i ren tekst. 

Hva kan man bruke for å søke gjennom tekstinnholdet etter enkelte ord, eller sammenhengende setninger? Etter det jeg ser så har de fjernet muligheten til å søke etter innhold i tekstfiler i win10 og oppover? (evt må indeksering særskilt aktiviseres). Det var noen kommandolinjeverktøy, men disse ble veldig clunky å bruke. Noen som har et forslag?

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

grepWin er perfekt for dette. Når den er installert kan du høyreklikke på mappen og velge "søk med grepWin". Da kan du søke etter ord og setninger på tvers av alle undermappene, og filene med dette innholdet og deres lokasjon vil dukke opp. Husk å velge "all sizes" og "include subfolders" under "limit search".

  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

Total Commander er Shareware og har søk i mapper av tekst i innhold med eller uten regex, og er generelt en bedre File Explorer en den som er innebygd i Windows.

Everything er Freeware og kan også søke i innhold av tekstfiler (må slåes på for indeksering i versjon 1.5) og er generelt et mye bedre søk en det som er innebygd i Windows.

 

Endret av Phantom Software
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...