Gå til innhold

Kinesiske smarthusprodukter selges som norske


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
agvg skrev (På 15.1.2024 den 3:49 PM):

....de aller fleste norske hjem er vel veldig lite interessante for kinesiske spioner.

Virkelig?
Den der har jeg hørt før.
Du bør passe på hvordan du formulerer budskapet du sender ut, for historien er dessverre full av naive nisser som på et eller annet punkt i historien, og som av en eller annen merkelig grunn, fornekter at der finnes forjodlete og radikaliserte folk der ute som ikke kjenner deg, ja som faktisk ikke en gang vet at du eksisterer, men som likevel hater deg, din livsstil og dine verdier, og som av denne grunn ønsker å drepe deg kun fordi du er fra et demokratisk land, slik som svenskene som nylig ble drept kun fordi de var fra Sverige.
Eksempler på slike grupperinger er f.eks IS, Al Quaeda og lignende totalitære islamistiske organisasjoner, og nå nylig fikk vi vite at disse islamistene i Jemen ønsker seg at tredje verdenskrig skal starte.

Men Kina og Russland er også slike eksempler på land som har ønsker om-, og lang tradisjon for å spre sin forkvaklede kommunistiske og menneskeforaktende ideologi fundert på terror, løgner, svindel og bedrag, til resten av verden.
Gode historiske norske eksempler finnes også, eksempelvis for 84 år siden så ble vi invadert av nazityskland, det verste terrorregimet i moderne tid.
Dengang ble vi heldigvis kvitt de verste av nissene blant oss i landssvikoppgjøret etterpå, da de ble stilt opp langs en mur på Akershus festning i påvente av å få en kule i belønning for sin misforståtte snillisme og naivitet som hadde ført til brutal tortur og død for så mange gode nordmenn, eksempelvis da de samme nissene sto på kaia om morgenen 9 april 1940 med blomster for å hylle og ta imot terroristene som hadde kommet seilende inn fjorden i løpet av natta i mørklagte krigsskip.
Spionasje gjennom infiltrering ble bare gjort på en litt annen måte på den tiden; hadde det eksempelvis ikke vært for alle de naive tyskland-vennlige nissene som fantes her til lands da, de som f.eks så gjennom fingrene med at tyske "malere" reiste rundt i Norge på 30-tallet for å male det vakre norske landskapet i detalj, og typisk der norske militære anlegg og kystfort lå, så hadde ikke tyskerne kunnet invadere Norge våren 1940 slik de gjorde, bare ved å spasere inn i landet vårt, enkelte steder uten at nesten et eneste skudd ble avfyrt.

Idag foregår spionasjen og overvåkingen digitalt og med mye større datakapasitet og presisjon; man er på snedig vis istand til å samle personlig informasjon om hvert eneste menneske på hele kloden som eier en telefon eller PC.
Ikke nok med det; innsamlingen idag skjer med nissenes vitende og vilje, gjennom nissens frivillige deltakelse på diverse sosiale nettverk og apper, eller gjennom frivillig montering av "smart-kamera" hjemme, eller gjennom frivillig bruk av digitale enheter med innebygd GPS for nøyaktig personlig stedsporing som f.eks i telefoner av kinesiske merker som f.eks Huawei.
Men vi kan trekke andre historiske paralleller, for det merkverdige her er at argumentet til disse nissene for drøye 80 år siden var det samme feilaktige argumentet som du bruker i dag når du skriver: "
de aller fleste norske hjem er vel veldig lite interessante for kinesiske spioner".
Argumentet til de nazi-vennlige nissene i tiden før andre verdenskrig brøt ut, var pussig nok det samme; "
Norge er vel veldig lite interessant for Tyskland".
Ser du likheten her?

Vi kan jo f.eks gjøre et rimelig tanke-eksperiment her: Ola Nordmann eier en telefon av et kinesisk merke, som uten at han vet om det, rapporterer hans GPS-posisjon flere ganger om dagen til en server i Kina.
GPS-data trenger kun noen få uskyldige og umerkelige bytes, i motsetning til et bilde som trenger flere megabytes, for å sendes.
Dermed tror Ola at han kan puste lettet ut når han leser i Tek at telefonen hans umulig kan sende bilder, for dataene som sendes er for små.
Problemet er at et sted i kina sitter noen kinesere og ser ut fra GPS-dataene som mottas fra Olas telefon at Ola forlater hjemmet hver virkedag kl 07:30 og ankommer et sted på kartet med navn som slutter på "-moen" en halv time etterpå.
Dataene avslører også at senere på dagen så forlater Ola alltid dette stedet kl 16:00 og drar hjem.
Da skal det ikke mye fantasi til for å skjønne at Ola antakelig jobber som offiser i det norske forsvaret.
Greit, da vet vi det, tenker kineserne.
Trenger jeg minne om regel # 1 for alle som ønsker å invadere et annet land: eliminer fiendens offiserer aller først, såfremt du vet hvor de bor.
Kina er riktignok langt unna, men Russland er nært.
Du fikk vel med deg nyhetene at Russland og Kina har det de sjøl kaller for et grenseløst vennskap?
En ofte utbredt ordning blandt venner er at "hvis du klør meg på min rygg, så kan jeg klø din".
Og forresten, visste du at det er kinesiske myndigheter som høyst sannsynlig eier telefonprodusenten Huawei?

Vi kan godt fortsette diskusjonene det uendelige, men erfaringsmessig koker slike diskusjoner til slutt ned til hvorvidt du må ta en avgjørelse om hvilken politisk leir som du vil plassere føttene dine nærmest, dvs enten:

1) Kina, et imperialistisk kommunist-diktatur som hater demokrati og som ikke respekterer menneskerettigheter, som bortfører og sperrer inne egne borgere i konsentrasjonsleire uten lov og dom, som driver massiv overvåking av sine egne borgere og som heller ikke nøler med å sette inn dødelig militær makt mot egne borgere som deltar i fredelige demonstrasjoner om det skulle trenges, eksempelvis massakren mot ubevæpnede studenter på Tiananmen-plassen i 1989
og som forøvrig driver militært samarbeid/øvelser med Russland som uten provokasjon for et år siden invaderte det demokratiske nabolandet Ukraina (en invasjon som Kina ikke vil fordømme).

eller

2) USA og dets militære allierte (NATO) som inkluderer Norge, dvs en gruppe land som deler vestlige verdier som demokrati og menneskerettigheter.


Ut fra fra ditt naive argument så kan det kanskje være lett for noen å tro at du foretrekker alternativ nr 1?

Hadde du vært der 9 april 1940 så hadde du kanskje blitt litt overrasket når du tidlig på morgenkvisten nede på kaia møtte igjen den joviale og koselige tyskeren som du kjente som omreisende maler og turist i Norge fra de deilige somrene forut, men som nå plutselig sto der grytidlig en isende april-morgen, stramt kledt i tysk major-uniform med pistol i beltet og med et strengt, bistert og kaldt blikk, etter nylig å ha steget i land fra et tysk krigsskip som var kommet stille inn i løpet av svarte natten for slukte lanterner, og med en klar agenda.
Eller for å si det på en annen måte: det er en grunn til at vi lærer om fortiden i historie-timene på skolen.
For å sitere filosofen George Santayana: "De som ikke husker fortiden, er dømt til å gjenta den".

Har du lest nyhetene i det siste?
Finner du det overhodet ikke mistenkelig at den kinesiske utvekslingstudenten i Norge som fikk drive på med norsk høyteknologi på NTNU, samt hans kinesiske veileder i Kina, viste seg å være begge ansatt i det kinesiske forsvaret, hvorav sistnevnte hadde generals grad?
Eller den brasilianske gjeste- og "fredsforskeren" ved Universitetet i Tromsø, som merkelig nok ikke kunne en døyt brasiliansk eller brydde seg om hva som foregikk i Brasil, men som egentlig var russer på oppdrag fra russisk militær etterretning GRU?

Hvor lenge skal den norske nisselua være godt trukket nedfor ørene?

Norge har riktignok mye skog og mark som det er lett for utenlandske turister å rote seg vekk i, men har du aldri spurt deg sjøl hvorfor et merkelig stort antall kinesiske (og før Ukraina-invasjonen også russiske) turister ofte blir funnet i skogen utenfor gjerdene rundt norske flyplasser, og alltid bærende på svære kameraobjektiver og GPS (noe som tydelig burde indikere at de ikke er så bortkomne likevel)?
Eller for å si det på en annen måte; forskjellen på USA og Kina er at USA allerede er innenfor gjerdene på norske flyplasser, fordi norske myndigheter har invitert dem dit ihh til NATO-samarbeidet.
Hvorfor denne Kina-vennligheten fra så mange nisser i dette landet, spør jeg meg sjøl ofte om?
Jeg ville ikke blitt overrasket over å finne ut at den store majoriteten av disse nissene stemte Rødt eller SV.
Apropos SV, her er et morsomt paradoks; da Audun Lysbakken tok jobben i 2012 som SV-leder var han innbitt NATO-motstander, men da han gikk av som SV-leder noen måneder etter Russlands invasjon av Ukraina, så var han sånn helt plutselig blitt NATO-tilhenger.
Lurer på hvorfor.

Men den historien er egentlig bare atter et bevis på at mennesker med nisselue gjerne skifter mening når de plutselig blir konfrontert med den virkeligheten som eksisterer utenfor den boblen av historieløs ønsketenking og naiv ignorant teoretisering som de har levd så bekvemt inni.
Bare så synd at det alltid krever så mye død, lidelse og elendighet før de kommer dithen.

Endret av RadonReady
  • Innsiktsfullt 2
Lenke til kommentar
agvg skrev (1 time siden):

Man må jo vurdere sin egen situasjon, jobber du med ting som er sensitivt og angår nasjonal sikkerhet så bør lista ligge høyre enn for meg som ikke på noen måte driver med slikt.

Tja, hvordan mener du at vanlige folk skal kunne "vurdere sin egen situasjon", når de som liksom skal være mest oppegående blandt oss og som er valgt av befolkningen for å representere befolkningen, dvs våre ministre, eksempelvis fiskeriminister og justisminister, ikke evner å vurdere sin egen situasjon?

Er det ikke lettere å bare forby dritten?
 

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Hvis du ikke forstår at du jobber med sensitive ting bør du kanskje bli omplassert?

Er tusenvis av andre ting i Norge som ligger vidåpent og hvor økonomene har hatt siste ordet, beredskap og sikkerhet er dyrt og har de siste 30 år stort sett blitt sett på som dyrt tull da verden tross alt hadde blitt snill.....

 

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...