Gå til innhold
Trenger du råd om juss? Still spørsmål anonymt her ×

Søsken blir mobbet på skolen, hva kan jeg gjøre?


Gjest dcc0a...5a7

Anbefalte innlegg

Gjest 37ad2...3ed

Kampsport og trening. La mobbeofferet få vite at skulle han komme i trøbbel for å stå opp for seg selv så vil du støtte han uansett hvor hardt han slår mobberen.

Pluss, lær han å mobbe tilbake.

Anonymous poster hash: 37ad2...3ed

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
TwoFace skrev (31 minutter siden):

Jeg har selv hjulpet en ungdom i samme situasjon. Han ble mobbet i starten på ungdomsskolen av en "kul" gjeng på 5, hvor den ene var typisk leder. Foreldre tok kontakt med rektor og alle mulige instanser, og ingenting nyttet.

Jeg fikk snusen i dette, og tenkte jeg kunne prøve å gjøre ett forsøk. Jeg kjører mc, har langt skjegg og ser kanskje for ungdommer ut som en tøff type. Jeg møtte opp på skolen til han som ble mobbet, som er barn av min samboers svoger, spilte litt basket og fotball i skolegården med han som ble mobbet (dette så mobberne), hadde med ekstra hjelm slik at han fikk sitte på hjem. Kjørte han til skolen på mc'n dagen etter, og da var dem veldig interessert i å bli venn med han kule gutten som kjente han "tøffe" mc-duden. Mobbingen tok slutt fra den dagen der.

 

Kjenner dere noen med mc eller en type sportsbil, som kanskje kan ta seg fri fra jobb eller om mulig, hente og kjøre han til skolen? Det er egentlig ikke så mye som skal til, så lenge det er den rette tingen. Verdt å prøve om dere kjenner noen i hvert fall.

 

Jeg så for meg noe helt annet når du nevnte "mc" og "basketball"

c9pzpb.gif

RrN1Bt.gif

Endret av Labelle
  • Liker 2
Lenke til kommentar
Labelle skrev (1 time siden):

 

Jeg så for meg noe helt annet når du nevnte "mc" og "basketball"

c9pzpb.gif

RrN1Bt.gif

Det var kanskje noe i den duren den ungdomsgjengen så for seg når de så meg. Men jeg prøvde heller å spille på at en "sånn tøff biker" kan også være snill og finne på mye moro".  Uansett, så funket det som planlagt i den gitte situasjonen. Mobbing er bare en måte å vise at man ikke har det godt med seg selv på, og at man må rakke ned på andre for å føle seg vel, og det de folkene trenger er omsorg(som det i mange situasjoner er mangel på), og at noen ser dem, og at dem ser at dem kan få være med om dem endrer oppførsel. Enkel psykologi.

Lenke til kommentar
TwoFace skrev (7 timer siden):

Mobbing er bare en måte å vise at man ikke har det godt med seg selv på, og at man må rakke ned på andre for å føle seg vel, og det de folkene trenger er omsorg(som det i mange situasjoner er mangel på), og at noen ser dem, og at dem ser at dem kan få være med om dem endrer oppførsel. Enkel psykologi.

De gangene det funker er det flott. Hvis det ikke gjør det så mener jeg fortsatt trusler og/eller bli litt fysisk ofte gjør jobben.

Hvis et barn blir mobbet så er det viktigste at mobbingen stopper. Det å sørge for at mobberne har det bra og får omsorg er et separat tema. Klart viktig i samfunnet, men ikke for de involvert med offeret.

Hvis folk er så dumme at de mobber så er de også dumme nok til å forstå at mobbing fører til juling hvis noen er beskyttet.

Klart dette gjelder kanskje ikke like mye i enkelte områder i Oslo der kids løper rundt med kniv. Da blir det plutselig en kamp mot døden 

Endret av Comma Chameleon
Lenke til kommentar

Min lillebror ble mobbet, skolen hadde ikke evne til å få slutt på det, mye skjedde jo før og etter skoletid. 

Etter noen måneder sa pappa at det var en del murring i min vennegjeng rundt dette, og selv om han hadde sagt at vi ikke måtte blande oss var det selvsagt et spørsmål om tid før det endte galt. 

Så fulgte jeg eller noen venner broren min til og fra skolen noen dager. Det stoppet da. 

  • Liker 1
Lenke til kommentar
  • Uderzo låste denne emne
Gjest
Dette emnet er stengt for flere svar.
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...