Gå til innhold
Trenger du råd om juss? Still spørsmål anonymt her ×

Fjernvarme og Varmtvann


Osama

Anbefalte innlegg

Hei! Jeg kjøpt ny leilighet i August 2021 på 60 kvm. Leid den ut. Solgt den i Oct 2023.

Nå i november fikk jeg varmtvann regning på kr 50 556 og den Gjeller for 2021/22. Det er helt sjokkert for meg. Fikk den regning etter 2 år (Etter solgt den leilighet). Kan jeg få noen juss råd? Må betale? Or kan sende klage ?

med hilsen

Osama

image.thumb.png.fd6055e6928b038a0774f4a9aaed08ba.png

Endret av Uderzo
sensurerte navn etc.
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Hadde dere en A-konto hvor du betalte inn et månedlig beløp gjennom felleskostnader for varme og varmtvann? Og likevel ble avregning på 50k mer? Merkelig at det avregnes så sent, har opplevd at avregningen har kommet på sommeren, som allerede er sent, men dette virker veldig sent. Hva sto i leiekontrakten, du dekket oppvarming? I så fall har nok leietakerne kost seg med lange varme dusjer og god varme i leiligheten. Ville undersøkt mer før jeg betaler, kan være en feil, men også merkelig om du ikke hadde avklart hvem som skulle dekke oppvarming under utleien. 

Lenke til kommentar

Takk for rask svar! Ja det stemmer Jeg hadde A konto å betale en fast  beløp hver måneder gjennom felleskostnader derfor jeg pass på ikke.

I kontrakten stått varmtvann inkludert i leien, derfor jeg kan ikke krever. Det er sikkert de tar lange dusj og varmt i leilighet .

Problem er at de sent meg faktura etter boligen er solgt og det tar 2 år. Faktura skulle komme etter 3 eller 6 måneder.

Ring de på mandag og klage.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Mine leietakere hadde et "overforbruk", dvs utover det som blir betalt gjennom felleskostnader, på 9000kr i 2021 og 2022 samlet. En 40kvm leilighet, men fortsatt langt unna 50K på halvannet år, så høres fryktelig mye ut. Men uansett, ikke noe du får gjort mot leietaker nei, kanskje en lærepenge om du skal fortsette med utleie. Det er nok bare å ringe, høres ut som OBOS eller fjernvarmeleverandør har surret litt når avregning kommer så sent. 

Lenke til kommentar

Energiavregning som leder til et merforbruk som tilsvarer mer enn 3k i snitt per måned virker veldig merkelig. Og dette er utelukkende for oppvarming av varmtvann i en leilighet på 60 kvm? 

En leilighet på 60 kvm vil normalt ikke ha en total strømregning på 3k i snitt per måned, langt mindre varmtvannsforbruk alene på 3k, og enda langt mindre et merforbruk på 3k. 

Det er for øvrig mulig at dette beløpet kan utløse strømstønad fra nettselskapet ditt. 

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Litt av et forbruk… 172m3 på varmtvann er over 10 m3 i måneden, som er veldig høyt, men ikke utenkelig hvis det er flere i husholdningen og det ikke er montert sparedusj. Har Obos leilighet fra samme tidstom, her var det installert dusjhode hvor det var mulig å justere vanngjennomstrømming. Std var full åpning, kanskje du hadde det samme i din leilighet, men den ble ikke justert til sparemodus? Ser av prisen at du har fått strømstøtte, siden prisen er på 1,2 kr for perioden.

Dessverre så kommer det litt for sent, men techem har en beboer portal hvor det er mulig å holde øye med forbruket. Ved utleie hvor alt er inkludert ville jeg holdt et godt øye med denne for å være sikker på at forbruket er innenfor det som er stipulert, og for å evt. kunne gjøre utbedringer som sparedusj, og at vannoppkobling er riktig. Kaldtvannsforbruket er også vannvittig høyt. 

Lenke til kommentar

Ja det stemmer jeg hadde portal men tror jeg får regning hvis utleier bruker mye vann og oppvarming  samme som strøm regning , Jeg aldri opplevd den før aldri fått varmt vann faktura. Det er misforståelse.

Det var alene mor med 2 barn fra Romania, leid den ut. Grunnet fått klage fra styre jeg gi oppsigelse, etter 8 måneder de flyte. Hørt at fra styre det er mange personer som bor i leilighet og mye bråk derfor jeg kastet den ut og det var ikke let prosesjon.  Aldri anbefaler noen. 
jeg har bare et problem Hvorfor kommer regning så seint etter  2 år og 3 måneder, ingen purring ingen noen beskjed.

Det kan skje å ha noen problem med måler? Jeg aldri hørt at så står varmtvann faktura kommet til noen?

Endret av Osama
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...