Gå til innhold

Tok ut splint fra sykkelkjede og satte den inn igjen. Er det dumt?


Teppebanker

Anbefalte innlegg

Morn. 

Jeg byttet kassett og kjede på min MTB forleden. Stusset litt over mangelen på kjedelås (både på det eksisterende og nye), men måtte erkjenne at det var av typen uten den slags

Etter å ha satt inn splinten utenfra og inn, sjekket jeg en YouTube-video. Der påsto de at splinten skulle innenfra og ut. Så da tok jeg den ut igjen (dvs. videre innover til den var ute) og inn igjen fra innsiden. 

Er dette uheldig? Har jeg skadet splinten på noe vis, eller tåler den noen ganger inn og ut? 

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Kjedelås er "hundre år" siden fantes på annet enn barnesykler...
Nå leveres kjeder med en pin som skal skyves inn for å sette sammen endene når kjedet er tredd på plass og lengdetilpasset.
Den pinnen tåler én innsetting! Kan ikke tas ut og settes inn igjen og forvente at det skal holde særlig lenge.
"Problemet" er jo at både den pinnen og alle de andre kan tas ut og settes inn igjen med en "kjedekutter"... men da ødelegges den mikroskopiske kanten rundt enden på pinnen som holder den på plass, slik at den vil ha mye lettere for å gli ut. Spesielt hvis den pinnen tilfeldigvis befinner seg på "feil" sted akkurat når man girer og kjedet blir tvunget og bendet opp på ett høyere tannhjul. Da ryker ofte kjedet.
Jeg har selv i nødstilfelle kuttet og satt sammen kjeder på den måten, men da er jeg veldig nøye med å ikke tråkke hardt på pedalene når jeg girer, og selv da ryker kjedet etter noen dager/uker.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...