Gå til innhold

Easee vil løse salgsforbud i Sverige med klistremerker


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
Quote

Selskapet skal også gjennomføre testing for å bedre kunne dokumentere eksisterende feil.

Hentet fra artikkelen. Skulle det hjelpe å dokumentere feil?

Skal tro om laderne oppfyller de fuksjonelle krav til sikkerhet som regleverket stiller krav om?

I de fleste andre bransjer, eller i noen bransjer, så er det jo slik at dokumentasjon av utført funksjonsprøve er ok som dokumentasjon. Sluttkontroll av elektriske anlegg skjer jo på den måten, gjennom funksjonsprøve og sluttkontroll med målinger, ut i fra det regelverket som gjelder. Vanlige automatsikringer for bolig har jo også en testknapp for å teste jordfeilvernet.

Hvis man legger inn de typer jordfeil, i et antall testoppsett, som skal medføre at laderen kobler ut, og man dokumenterer at dette faktisk skjer eller ikke skjer, skulle ikke da situasjonen være OK eller ikke OK?

"Skal koble ut både ved AC og DC jordfeil", er det ikke det som er kravet?

Fant en beskrivelse av kravene her. Bortsett fra at Normen NEK400 har fått navnet "forskrift", er ikke det som står på denne websiden "riktig nok"?

https://www.elbilgrossisten.no/pages/ladeguiden-installasjon

Endret av arne22
Lenke til kommentar
17 hours ago, arne22 said:

Hvis man legger inn de typer jordfeil, i et antall testoppsett, som skal medføre at laderen kobler ut, og man dokumenterer at dette faktisk skjer eller ikke skjer, skulle ikke da situasjonen være OK eller ikke OK?

 

Jepp. Disse testene beskrives av en standard. Man følger en standard test for å bevise at jordfeilbryteren fungerer, og dermed oppfyller lovkrav. Det er bare ett problem: Standarden heter (veldig forenklet) "Hvordan teste en mekanisk jordfeilbryter" mens Easee bruker ett elektronisk. De kan dermed umulig være i samsvar med de de hevder. At dingsen passerer  testene er da blitt irrelevant.

De må dermed gå omveien: De må bevise at den elektroniske jordfeilbryteren oppfyller lovkravene, men uten å benytte seg av, eller erklære samsvar, mot standarden for mekanisk jordfeilbryter. Dette er fult mulig, men mer komplisert.

Så nå er det sånn at formelt sett så har ikke Easee bevist at jordfeilbryteren virker som den skal og dermed er den ulovlig å selge. Samtidig er alle er enig i at jordfeilbryteren faktisk virker, så derfor er ingenting farlig. Å ta en sånn bitteliten logisk brist og å deretter knekke ryggen på ett firma er helt latterlig.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...
On 6/20/2023 at 3:44 PM, XIFXEGLO said:

Standarden heter (veldig forenklet) "Hvordan teste en mekanisk jordfeilbryter" mens Easee bruker ett elektronisk.

Tja .. Alle jordfeilbrytere fungerer jo ved hjelp av "strømtrafo" og elektronikk, elektronikk, som normalt gir en mekanisk utkobling. Ved bruk av "mekanisk testbryter" så legger man vel bare inn en "simulert" jordfeil?

Hvordan skulle en "mekanisk jordfeilbryter" fungere?

Hviken standard er dette? Dreier det seg om NEK400 eller en som går spesifikt på jordfeilvern? 

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...