Gå til innhold
Spørsmål om bil og motor? Still spørsmål her ×

Dekk kostnad


Anbefalte innlegg

Hvor mye koster nye piggfrie vinterdekk, med omlegging og montering på bil? Er 6000kr dyrt? Ble jeg utsatt for en svindel? Altså jeg bytta sommerdekka på samme dropin dekkskifte forrige vinter, og da var den helt fint og med ikke noe punktering og jeg har ikke brukt dem, helt til idag jeg skulle legge om igjen til sommerdekk da fant han et hull med stein på ene dekket,, tenkte ikke noe over det før senere…jeg bestilte nytt dekk av samme kar…  går det ann å punge dekket på 10sekunder  med vilje?? 

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Snakker du om fullt sett nye vinterdekk så er vel 6000 en grei pris.  Stort sett felgdimensjon som bestemmer pris. Dekk til 19 tommer felg er mye dyrere enn 17 tommer f.eks.

Hull/punkteringer i dekket kan "plugges" om det er i slitebanen av hvilketsomhelst dekk-/bilverksted.  En "gummi-sopp" monteres fra innsiden med vulkaniserende lim (gummien sveises sammen)  og man kan kjøre videre til dekket er utslitt. Da snakker vi hundrelapper istedenfor tusenlapper.

Er hullet på siden av dekket så må det kasseres pga dekkveggen er tynnere og mer i bevegelse, så ikke tillatt å plugge pga sikkerhet.

Endret av Rune_says
Lenke til kommentar
kremt skrev (7 minutter siden):

Fins gummimakk fra biltema og slikt, kan monteres selv, fra utsiden, veldig enkelt.

Ja, man får kjøpt slike repset med "klisne lisser" - dyttes inn i hullet fra utsiden.  Har brukt det selv. Helt greit, men for helt nytt vinterdekk (om jeg forstod riktig) ville jeg vurdert å få det rep hos dekkverksted.

Finnes også Dynaplug som også er en variasjon for små hull (spiker, skrue).  http://www.dynaplug.com/ultralite.html 

Kom på at @forhelvete ikke har definert om det er type liten spiss stein som har såvidt har laget lite hull eller stor stein som har laget større hull/revne - plugging er bare aktuelt for små hull - a la det som blir etter spiker/skruer.

Endret av Rune_says
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...