Gå til innhold
Trenger du tips og råd? Still spørsmål anonymt her ×

Er det bare å gi opp dating? Hvordan kan jeg lykkes?


Gjest 4a8cd...3ca

Anbefalte innlegg

Gjest 4a8cd...3ca

Hei. Jeg er en mann på 31 år. Har vært singel i mange år, det eneste forholdet jeg har vært i var 2 år i midten av tyveårene i et giftig forhold hvor vi var sammen litt, slo opp litt, var sammen litt, slo opp litt... Siden slutten av tenårene så har jeg håpet å møte ei bra jente å date. Jeg har vært på date med en del jenter, men stort sett blir jeg avvist etter 1-2 dates. Iblant varer det noen måneder, men de får aldri følelser for meg og finner heller feil med meg og avslutter.

Akkurat nå er jeg svært nedfor da ene jenta jeg har datet avsluttet med meg i går kveld. Vi hadde holdt på noen måneder, og ting var jo ikke alltid helt på topp, men jeg følte vi var i ferd med å komme over en form for kneik og at ting ville være lettere fremover. Tilliten var i ferd med å komme på plass. Hun derimot, mente jeg virket usikker hele veien men trodde at det skulle gå over etterhvert, og så plutselig innså hun at hun måtte avslutte etter jeg gjorde noen smågreier som hun stusset over. Jeg har ikke følt meg spesielt usikker, men vært ganske spørrende og søkende overfor hva hun mener om ulike ting. Det føles som hun har vært litt selvopptatt og vært mer opptatt av å snakke om sin egen familie og egne venner enn å forsøke å bli kjent med meg og hva jeg tenker om ting og tang.

Jeg skjønner ikke hvordan man skal lykkes i datingen i dag. Jeg er over snittet høy, høyt utdannet, veltrent (om enn ikke med svære muskler), har venner som syns jeg er en fet person og tjener godt. Dating derimot, det funker aldri. Jeg lure sånn på hva jeg gjør feil.

Det første tenker jeg er at jeg ikke er voldsomt kjekk. Forsøker å kle meg pent og ta vare på meg selv, men er ikke alltid like lett å se bra ut. Det andre jeg tenker er at jeg er annerledes enn mange andre menn i dag. Jeg er mer følsom, i tillegg til at jeg kanskje er mer spørrende. Jeg har mye følelser, fokuserer kanskje for mye på hva jenta føler og er interessert i å forstå henne, i tillegg til at jeg stiller mange spørsmål om henne for å forsøke å forstå hva som foregår inni hodet hennes, ting som har skjedd i livet hennes, forstå ting hun bryr seg om. For meg er det vanlig at i starten så vet man lite om personen og vil vite mest mulig, men det virker som en del jenter ikke er enig der. Ikke slik at jeg spør og maser hele tiden, men at jeg ikke nøler med å stille spørsmål om "hvorfor tenker du det?" hvis hun sier noe jeg ikke umiddelbart forstår. Jeg hadde digget om ei jente gjorde lignende tilbake, da vi kunne fått svært mange gode samtaler. Jeg tror jeg fort kan virke for intens, eller som at jeg planlegger langt frem i tid allerede fra start. Jeg aner ikke hvordan jeg kan slutte å gi dette inntrykket.

Jeg vet ikke jeg. Jeg har vært på utallige dates oppigjennom åra. De siste åra har jeg kanskje hatt mer suksess med de jeg har møtt, men jeg er jaggu begynt å bli gammel og det å møte ei bra dame er ikke lett. Og damene er så ekstremt kresne. Først må man gjennom nåløyet å komme seg på date, så må man gjennom nåløyet å ville date mer enn 2-3-4 ganger, og så må man gjennom nåløyet at jenta skal føle at "alt er riktig" etter x antall måneder.

Jeg føler meg snytt for alle opplevelsene folk har hatt i forhold i tjueåra, og som at jeg har gått glipp av noe stort i mange mange år. Jeg begynner egentlig mest å tro at jeg er en av de uheldige som ikke finner noen, og om jeg finner noen så er det kanskje noen som innser at jeg er en stabil fyr med mye penger som kan gi dem det familielivet de ønsker. Jeg ønsker ikke å bli valgt for å være familiefar, men for at jentene skal synes jeg er spennende.

Jeg har bestemt at jeg skal til psykolog og snakke om disse tankene jeg sliter med, men jeg vet ikke hva annet jeg bør gjøre. Har dere noen tips å gi til en som er i ferd med å gi opp?

Anonymous poster hash: 4a8cd...3ca

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Gjest 4a8cd...3ca
3 minutes ago, Guest da525...f0f said:

Damer ønsker en mann, du høres mer ut som en slitsom venninne. 

Anonymous poster hash: da525...f0f

Takk for den. Kan forstå at jeg virker slitsom. Jeg er nok ikke så slitsom som jeg fremstiller i dette innlegget.

Skjønner bare ikke hvordan jeg skal være trygg i fremtidig dating hvis all min erfaring tilsier at damer kan over natten totalt miste interesse for deg.

Anonymous poster hash: 4a8cd...3ca

Lenke til kommentar
Gjest 4a8cd...3ca skrev (3 minutter siden):

Takk for den. Kan forstå at jeg virker slitsom. Jeg er nok ikke så slitsom som jeg fremstiller i dette innlegget.

Skjønner bare ikke hvordan jeg skal være trygg i fremtidig dating hvis all min erfaring tilsier at damer kan over natten totalt miste interesse for deg.

Anonymous poster hash: 4a8cd...3ca

Alt for langt førsteinnlegg til at jeg orket å lese hele greia... men hang meg opp i dette. 

Det du påstår der stemmer ikke helt. I et begynnelse av et forhold, eller når du dater - så er det jo en "se om vi passer sammen" -prosess. Så joda, da kan man fort ta en helomvending. Men det gjelder både menn og damer. I grunn er det bare sunt. Fordi ikke alle mennesker bør og skal være sammen heller. Tvert i mot.

Slik jeg ser det, så planter man et frø sammen når man finner ut at "ja, dette prøver vi.... seriøst sett".

Så planter man et frø sammen. Der målet er å gro et sterkt og robust tre. Som illustrerer forholdet deres. I begynnelsen krever frøet mye omtanke, mye kjærlighet, stell og pleie - det er sårbart for ytre omgivelser. Selv en lett bris kan ta knekket på alt. Men sakte, så vil treet bli mer og mer robust som månedene og året går. Til slutt, skal det mer til enn en storm til for å knekke treet. Men det krever innsats - fra begge sider. 

Når du er i et seriøst forhold. Er det ikke slik at man over natten mister interesse. Ofte kan man bli tatt litt på sengen, fordi man tar forholdet for gitt - og ikke leser signalene (som er av type varsellamper) som gjerne har foregått i en lang periode. 

Mitt personlige forhold er nå 1,5 år gammelt. Det gror sterkere for hver dag. Men spesielt i begynnelsen, var det ofte at vi begge begynte å tvile litt. Men vi bestemte oss for å forsøke. Jeg blir litt tryggere for hver dag som går. Men har fremdeles en bitteliten stemme bak i hodebunnen, som forteller meg at det KAN gå galt. Denne stemmen blir litt mindre for hver uke som går - og det er en ganske betryggende, behagelig ting. Å se at forholdet mitt styrkes, at vi vokser sammen. Mye handler om kommunikasjon. Det å snakke sammen når man føler på en tvil og usikkerhet. 

 • Liker 1
 • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
Gjest da525...f0f
Gjest 4a8cd...3ca skrev (4 minutter siden):

Takk for den. Kan forstå at jeg virker slitsom. Jeg er nok ikke så slitsom som jeg fremstiller i dette innlegget.

Skjønner bare ikke hvordan jeg skal være trygg i fremtidig dating hvis all min erfaring tilsier at damer kan over natten totalt miste interesse for deg.

Anonymous poster hash: 4a8cd...3ca

Du virker også som du misforstår hva damer vil ha. Ingenting er mer tragisk enn menn som snakker om at de har "alt på stell". Det er er en enklere inngangsport, men når man først har fått en date så handler det om samspillet mellom mann og kvinne. Du gjør nok mye bra, men så er det noe som gnager hele veien som til slutt gjør at selv med alle positive sidene, så hjelper det ikke når du ikke tar mannsrollen. Det har ingenting med utseende å gjøre. Heller ikke at du skal være "bad boy". 

Anonymous poster hash: da525...f0f

Lenke til kommentar
8 minutes ago, ITtraktor said:

Jente foretrekker og synes det er spennende med bad guys. Ikke stødige og trygge menn med ting på stell som deg. 

Sorry, men når du havner i 30 årene er det totalt forskjellig. Stødige og trygge menn er noe av det mest attraktive for kvinner flest da. Det betyr likevel ikke at det er alt man trenger, nesten ingen synes det er attraktivt med noen som mangler selvtillit eller er for clingy. 

Quote

Jeg tror jeg fort kan virke for intens,  eller som at jeg planlegger langt frem i tid allerede fra start. Jeg aner ikke hvordan jeg kan slutte å gi dette inntrykket.

Jeg tror litt av problemet er her. Du må rett og slett lære deg å være mindre når man dater, noe som er problem for veldig mange menn. Hvis man er for needy, clingy, eller fjerner all intern spenning om hun kommer til å få deg til slutt, så mister man interessen ganske fort.

Endret av shockorshot
 • Liker 2
Lenke til kommentar
shockorshot skrev (4 minutter siden):

Sorry, men når du havner i 30 årene er det totalt forskjellig. Stødige og trygge menn er noe av det mest attraktive for kvinner flest da.

Men nesten ingen synes det er attraktivt med noen som mangler selvtillit eller er for clingy. 

Du mener når kvinnene når 30 årene og har rast fra seg med bad guys i sine mest attraktive år. Da er de plutselig klare for å slå seg til ro og ta til takke med stødige og trygge menn de overså totalt i sine yngre dager. Men innerst inne er det de kjekkeste bad guysene de egentlig drømmer om. 

Endret av ITtraktor
 • Innsiktsfullt 1
 • Hjerte 1
Lenke til kommentar
6 minutes ago, ITtraktor said:

Du mener når kvinnene når 30 årene og har rast fra seg med bad guys i sine mest attraktive år. Da er de plutselig klare for å slå seg til ro med stødige og trygge menn de overså totalt i sine yngre dager. 

Jeg vet at du er ganske så glad i black pill, men når det kommer til forhold så er ei dame i 30 åra som har blitt voksen i hodet, ikke er full av drama og har lært seg å kommunisere, uendelig mye mer attraktivt enn ei dame i 20 åra som ikke har lært det. De vil jeg ikke ta med illtang idag, selv om da jeg var i 20årene selv var jeg dum nok til å gjøre det, men det var fordi jeg hadde ikke erfart nok om forhold/samliv.

Endret av shockorshot
 • Liker 3
Lenke til kommentar
Gjest da525...f0f skrev (45 minutter siden):

Du virker også som du misforstår hva damer vil ha. Ingenting er mer tragisk enn menn som snakker om at de har "alt på stell". Det er er en enklere inngangsport, men når man først har fått en date så handler det om samspillet mellom mann og kvinne. Du gjør nok mye bra, men så er det noe som gnager hele veien som til slutt gjør at selv med alle positive sidene, så hjelper det ikke når du ikke tar mannsrollen. Det har ingenting med utseende å gjøre. Heller ikke at du skal være "bad boy". 

Anonymous poster hash: da525...f0f

Det har alt med utseende å gjøre. Det meste en attraktiv mann gjør blir sett på som meget attraktivt, men dersom en uattraktiv mann gjøre akkurat det samme blir det sett negativt på. 

Eksempler:

En attraktiv mann med selvtillit blir sett positivt på. Mens en uattraktiv mann med god selvtillit blir sett på som cocky og selvgod. 

En attraktiv mann som er venneløs og ensom blir sett på som en "Lone Wolfe". Mens en tilsvarende uattraktiv mann blir sett på som asosial og sær. 

Om seksuell oppmerksomhet er ønsket eller uønsket kommer helt an på hvor attraktiv mannen er.

Men mange har blitt så blinde på dette fenomenet at de ikke klarer å se det selv en gang. 

Endret av ITtraktor
 • Liker 2
 • Innsiktsfullt 1
 • Hjerte 1
Lenke til kommentar
Gjest 4a8cd...3ca

Jeg skjønner fra dere at jeg virker for clingy. Det er vel noe ala den beskjeden jeg har fått også. Hvordan skal jeg klare å ikke være clingy? Hvordan jobber man med det, liksom?

Anonymous poster hash: 4a8cd...3ca

Lenke til kommentar
Gjest 4a8cd...3ca skrev (9 minutter siden):

Jeg skjønner fra dere at jeg virker for clingy. Det er vel noe ala den beskjeden jeg har fått også. Hvordan skal jeg klare å ikke være clingy? Hvordan jobber man med det, liksom?

Anonymous poster hash: 4a8cd...3ca

Du må slutte og alltid skulle blidgjøre  og gi henne det hun ønsker. Slutt å være den som alltid tar initiativ og svarer med en gang. Ikke behandle henne som en prinsesse. Du må vise at du har et liv og en mening her i livet utenom henne, og at hun eventuelt bare blir et positivt tilskudd til dette. Hun må skjønne at du har andre muligheter og ikke er desperat og finner deg i hva som helst. 

 

Endret av ITtraktor
 • Hjerte 1
Lenke til kommentar
Just now, Guest 4a8cd...3ca said:

Jeg skjønner fra dere at jeg virker for clingy. Det er vel noe ala den beskjeden jeg har fått også. Hvordan skal jeg klare å ikke være clingy? Hvordan jobber man med det, liksom?

Anonymous poster hash: 4a8cd...3ca

Det første punktet er jo å være klar over det. Den gamle klassikeren de fleste har lært seg er vel å vente lengre med å svare, eller ha en svartid som er litt random. Og for gud skyld ikke send oppfølgingsmeldinger på dine egne hvis hun ikke har svart enda/bruker tid på å svare, for å padde på din egen usikkerhet. Tenk etter framover hvis du skal planlegge noe, om det vil fremstå som clingy.  La henne jobbe litt for å få deg også.

Det å framstå som clingy er en litt rar ting, for det er noe av de enkleste tingene å plukke opp for andre at man er, men samtidig være veldig vanskelig å se at man selv er.

 • Liker 3
Lenke til kommentar

Vær på men distansert. Vis interesse, men bry deg mer om deg selv enn henne. La hun kjempe mer for oppmerksomheten. La hun komme til deg enn å springe etter henne. Har du først fått ei jente interessert, så gjelder det å ikke gi for mye. Du må la kvinnen få en følelse av at hun vil ha mer. Gi litt mer faen, kort fortalt. (Bad boy-opplegg).

Lenke til kommentar
Gjest 62038...fc5

Har gitt opp for lenge siden. Dating er et spill med så kompliserte regler at det er umulig å gjøre alt riktig. Vi hadde det kjempehyggelig, men jeg tok kontakt for kjapt etterpå, da er man plutselig "desperat". Når er det greit å ta initiativ til noe intimt? Å nei, jeg gikk for fort frem, da er jeg ikke bare desperat, men også creepy. Også har du damer som ikke klarer å si nei når du spør om de vil finne på noe, men i stedet bare dropper kontakten etterpå eller kommer opp med alle mulige unnskyldninger for å utsette eller avlyse. Hvordan folk i det hele tatt blir kjærester lenger er et mysterium for meg. 

Anonymous poster hash: 62038...fc5

Lenke til kommentar
Gjest da525...f0f

Dere kommer med litt abc-råd her. Mitt inntrykk er at TS sine problemer er litt mer komplekse. 

Innlegget over meg er for øvrig ikke TS. 

Anonymous poster hash: da525...f0f

Lenke til kommentar
Gjest 4a8cd...3ca
5 minutes ago, ITtraktor said:

Du må slutte og alltid skulle blidgjøre  og gi henne det hun ønsker. Slutt å være den som alltid tar initiativ og svarer med en gang. Ikke behandle henne som en prinsesse. Du må vise at du har et liv og en mening her i livet utenom henne, og at hun eventuelt bare blir et positivt tilskudd til dette. Hun må skjønne at du har andre muligheter og ikke er desperat og finner deg i hva som helst. 

 

 

5 minutes ago, shockorshot said:

Det første punktet er jo å være klar over det. Den gamle klassikeren de fleste har lært seg er vel å vente lengre med å svare, eller ha en svartid som er litt random. Og for gud skyld ikke send oppfølgingsmeldinger på dine egne hvis hun ikke har svart enda/bruker tid på å svare, for å padde på din egen usikkerhet. Tenk etter framover hvis du skal planlegge noe, om det vil fremstå som clingy.  La henne jobbe litt for å få deg også.

Det å framstå som clingy er en litt rar ting, for det er noe av de enkleste tingene å plukke opp for andre at man er, men samtidig være veldig vanskelig å se at man selv er.

 

4 minutes ago, TwoFace said:

Vær på men distansert. Vis interesse, men bry deg mer om deg selv enn henne. La hun kjempe mer for oppmerksomheten. La hun komme til deg enn å springe etter henne. Har du først fått ei jente interessert, så gjelder det å ikke gi for mye. Du må la kvinnen få en følelse av at hun vil ha mer. Gi litt mer faen, kort fortalt. (Bad boy-opplegg).

ts her, av disse rådene så er vel det kanskje den siste jeg føler jeg sliter mest med. Jeg har absolutt egne mål i livet og ting jeg oppnår, venner jeg treffer utenom henne, turer jeg drar på hit og dit, og skriver heller ikke voldsomt mye på meldinger. Matcher nivået hennes. Men tror der jeg sliter mest er når vi er fysisk i lag. Jeg er av den kosete typen, liker å gi mye oppmerksomhet og si fine ord. Det faller meg helt naturlig. Jeg liker også å motta slikt. Det føler jeg går på akkord med det å ikke gi for mye. Jeg må gi litt, men hvor mye egentlig? Når går det fra å vise interesse til å være clingy? Jeg er enig med han andre anonyme her som sa det er et nesten umulig spill. Jeg følte jeg spilte spillet riktig inntil det plutselig var over. Da kommer hun jo selvfølgelig med greier om at "jeg har følt på x og y siden start men ikke sagt noe fordi jeg håpte det ville gå over". Hva kan man liksom forvente når man ikke kommuniserer? Dette er jo jenter i slutten av tyveårene som er slik... Skulle tro de visste bedre.

Anonymous poster hash: 4a8cd...3ca

Lenke til kommentar
Gjest 4a8cd...3ca
4 minutes ago, Guest da525...f0f said:

Dere kommer med litt abc-råd her. Mitt inntrykk er at TS sine problemer er litt mer komplekse. 

Innlegget over meg er for øvrig ikke TS. 

Anonymous poster hash: da525...f0f

Tror kanskje at mer komplekse problemer er noe jeg må ta med psykolog. Er kanskje i overkant håpefullt å skulle få noen behandling av fremmede på et forum. Noen pekepinner på hvordan jeg kan kalibrere meg, det setter jeg dog stor pris på. Blir nok uansett lenge til jeg møter noen bra å date, sist jente jeg datet over flere måneder er det 2 år siden...

Anonymous poster hash: 4a8cd...3ca

Lenke til kommentar
shockorshot skrev (22 minutter siden):

Jeg vet at du er ganske så glad i black pill, men når det kommer til forhold så er ei dame i 30 åra som har blitt voksen i hodet, ikke er full av drama og har lært seg å kommunisere, uendelig mye mer attraktivt enn ei dame i 20 åra som ikke har lært det. De vil jeg ikke ta med illtang idag, selv om da jeg var i 20årene selv var jeg dum nok til å gjøre det, men det var fordi jeg hadde ikke erfart nok om forhold/samliv.

De damene i 30 åra du tenker på er som regel allerede i stødige og varige forhold. Resten har gjerne tonnevis med bagasje og drama. 

Jeg er ikke glad i black pill, men når man konstant blir valgt bort grunnet feil farge, gjør det selvfølgelig noe med en. 

Endret av ITtraktor
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
 • Opprett ny...