Gå til innhold
Spørsmål om hus eller oppussing? Still spørsmål her! ×

Dunking i avløpsrøret på badet


Anbefalte innlegg

På badet dunker det i avløpsrøret. Jeg merker dette når jeg også hører at det går vann gjennom røret. Det kan være ganske irriterende fordi det høres i hele leiligheten.

Jeg antar set er avløpsrøret fordi jeg hører at det også renner vann gjennom hvis jeg hører nøye etter. 
 

Dunkingen kommer oftere enn hvert sekund og varer i omtrent 20-30 sekunder. Men kun når de over meg har aktivitet på badet, og ikke jeg. 
 

Vanskelig å beskrive lyden, men er ikke spesielt mye bass. 
 

Noen som vet hva det kan komme av, og hvordan det fikses? 

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Skjer det hver gang naboen over deg bruker badet sitt? Hvis det er rytmiske dunkelyder så kan det være vaskemaskinen deres som når den tar inn vann åpner og lukker inntaksventilen. Det er da lyd fra vannrør og ikke avløpsrør. Har en nabo som jeg hører den lyden fra og da kan jeg åpne min vannkran litt og se at vannet pulserer pga. trykkendring.

Lenke til kommentar

Vannrør og avløpsrør er nær hverandre.

Mest sansynlig vannrøret du hører og da kan det være vannhammer. 

"En vannhammer er en kortsiktig, men betydelig trykkstøt i et væskefylt system. Dette fenomenet oppstår når en væskestrøm kolliderer med et hinder i banen. Typiske eksempler på forekomsten av slike barrierer inkluderer en skarp overlapping av avstengningsventiler, et plutselig stopp av pumpen, en luftplugg, etc."

Lenke til kommentar

Takk for tilbakemeldinger. 
 

naboen har ikke vaskemaskin, så det er nok ikke det. Jeg føler meg ganske sikker på at det er avløpsrøret. Jeg hører når det er toalette som spyles, da kommer det mye vann og mange dunk. Det kan ogaå beskrives bedre som «knepp». 
 

Når naboen dusjer kan det også komme noen knepp, men det er ikke mange og mye lavere. Jeg antar det derfor har noe å si hvor mye vann som går gjennom avløpet. 
 

kan det hende avløpsrøret er løst, og at dunkingen ikke hadde vært hørt om røret satt fast i veggen?

 

 

Lenke til kommentar

Kan det være problem med soilrør luftingen?

vist den er tett eller underdimensjonert vill avløp slite med å drenere avløpsrøret. Blir vacum i røret over vannet som skal trekkes ned. Bobler av luft under vannet som skal trekkes ned kan boble opp for å frigjøre vacum .  
 

jeg er absolutt ikke noe rørlegger, men som huseier har en mange personlige erfaringer og ting mann regelmessig må sjekke. 
som jeg nevnte ang soil rør lufting er det et luftinntak på taket som skal gi tilluft i avløpet. Dette luftinntaket har en hette over seg, kan se ut som en liten peispipe nesten, under denne hetten synes noen fugler det er veldig koselig å bygge reir. Bare ett forslag her, å blir sikkert skutt av eventuelle proffe rørleggere 😅

Endret av MAtroxX
  • Liker 1
Lenke til kommentar
opr30 skrev (På 2.3.2023 den 21.48):

På badet dunker det i avløpsrøret. Jeg merker dette når jeg også hører at det går vann gjennom røret.

Hadde samme situasjon der jeg bodde tidligere. Leilighetsbygg i 2 etg, jeg flyttet inn i 1. etg da bygget var 8-10 år gammelt, Avløpsrøret fra kjøkkenet til nabo over (også nyinnflyttet) over gikk gjennom veggen hos meg. Kjøkkenet mitt var koblet til der, og felles avløp fra våre kjøkken gikk under mitt gulv til avløpet. Jeg hørte "klukkelyder" fra kjøkkenvasken når enten jeg eller min nabo over tappet ut vann eller oppvaskmaskinen tømte vann. Vi prøvde flere runder med forskjellige kjemikalier for å rense røret, uten at det ble bedre. Rørlegger ble tilkalt, og monterte en Durgoventil på røret i 2. etg, dette hjalp heller ikke. Måtte ha et firma for å spyle røret. Det viste seg at det var mye fett som hadde samlet seg i fellesrøret under mitt gulv, slik at det rant dårlig fra våre kjøkken. Dette ble antatt å være forårsaket av at fett etter matlaging hadde blitt skylt ned i vasken av tidligere eiere, og hadde lagt seg i røret. Etter denne jobben ble alt helt fint (og alle vet at fett fra matlaging skal kjøles ned og legges i matavfall når det har stivnet, ikke slås ut i vasken).

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...