Gå til innhold

Et monarki uten arving?


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Strengt tatt så er alle kongelige i Europa i slekt med hverandre, så arvingen vil nok uansett være en slektning av monarken.
Det er kompliserte regler og normer rundt dette. Det finnes mange gode videoer på Youtube om de Europeiske kongehusene og arverekker :) 

Endret av Uderzo
  • Liker 1
Lenke til kommentar

En ting kan jeg love deg, og det er at de royale har nøye oversikt over slektskap og arverekkefølger osv. Kong Harald V er f.eks nr 85 i arverekken til det Britiske kongehuset, så om de 84 foran han på rekken plutselig tar kollektiv repern etterpå blir han konge der også ... 

Lenke til kommentar

Ja, det er mogleg at eit monarki døyr ut etter mangel på arvingar, men det skal veldig mykje til at det ikkje finnes slektningar som er i live.

Arverekka går vanlegvis nedover til eigne barn, men også sidelengs til eventuelle søsken og barna til monarkens søsken.
Om det ikkje finnes arvingar nedover så går ein oppover til foreldre og sidelengs til foreldres søsken før ein ser nedover på barn og barnebarn av monarkens foreldres søsken.

Går ein langt nok tilbake i slektstredet så vil det nesten alltid finnes eit søsken av ein av tipp-tipp-osv oldeforeldre som har fått barn og barnebarn slik at det nesten alltid finnes ein slektning med ein liten del av felles genetisk opphav.
Og finn ein ikkje genetisk arving så kan ein alltids sjå på inngifte og adopterte familiemedlemmar, og endåtil andre personar som har stått monarken så nært at hevder å ha ein rett til å arve trona.
Særleg når det er snakk om arverett til store verdiar som ingen har lagt krav på å så er det mange prøver seg kreativt.

Det er likevel mogleg å få ein eller fleire generasjonar som døyr eller forblir barnlause slik at slekta døyr ut, om då slektshistoria også forsvinn så kan det være at det ikkje finnes nokon som kan bevise at dei er arving.

Det er til dømes støtt og stadig nokon som meiner på at dei har funnet bevis for at dei er arvingar etter Olav den hellige og at dei derfor er Norges eigentlege regent, men sjølv med handfaste bevis så må ein også ha ein aksept i samfunnet.
Om ein heilt framand person etter den avdøyde monarken kjem og hevder seg som arving så blir ikkje vedkommande nødvendigvis monark om folket ikkje aksepterer vedkommande som monark.

Lenke til kommentar
muummi skrev (11 timer siden):

La oss tenke oss det hadde vært et kongehus med kun er arving. Denne kommende monarken har av ukjente grunner ikke mulighet til å få barn. Hadde det da vært slutten på det kongehuset, eller kan man hente monarker fra andre land?

Det Kambodianske kongehuset, har dette problemet. Det gaar rykter om at den Kambodianske kongen, King Norodom Sihamoni er homofil og at, kongefamiiien, kommer til aa doe ut, med ham.

Det sies ogsaa, at han er fange i sitt eget palass, ensom og alene. Har mistet all makt og droemmer om da, han var balettdanser i Paris,  naar han var ung.

Endret av Karltorbj
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...