Gå til innhold

Tråden for OLED monitorer


Evil-Duck

Anbefalte innlegg

1 minute ago, bshagen said:

Litt *facepalm* for meg, jeg tenkte rett og slett ikke på at TVen har alle disse appene innebygget, har skrudd av Home-skjermen når jeg slår den på. Så da er jo HDR bedre der selvsagt :) 

Syns det er en smule kjipt å skjule taskbar heletiden, foretrekker å ha den synlig. Vurderer å ta sjansen på det. Hva tenker dere om det? 

Basert på erfaring med C9 så vil taskbar brenne seg delvis inn etterhvert, så bort med den og statiske ikoner så mye som mulig. (på c2 spanderer jeg fast taskbar i enkelte perioder men ikke permanent). Benytt også dynamisk bakgrunnsbilde for å unngå samme problem. 
Interne apper gir deg ikke bare hdr, men også dolby vision og dolby atmos så de er absolutt å foretrekke når du kun er tilkoblet pc. (sleng evt på en nyere appletv i dolby vision modus for flere og bedre apps her).

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Sant nok, jeg får vel bare vende meg til det. Alle ikoner og bakgrunnen er svart på desktopen. Den er litt trist i grunn, hehe.

For de som ikke liker den litt linja som "er igjen" etter at man skjuler taskbar, så kan man laste den Tranclucent Task bar her:
https://apps.microsoft.com/store/detail/translucenttb/9PF4KZ2VN4W9?hl=nb-no&gl=no&rtc=1

De anmeldelsene der stemmer ikke helt, den funger helt strålende for meg :)
 

Lenke til kommentar
1 minute ago, bshagen said:

Sant nok, jeg får vel bare vende meg til det. Alle ikoner og bakgrunnen er svart på desktopen. Den er litt trist i grunn, hehe.
 

Ingen grunn til å avspises med svart desktop på en så flott skjerm :D 
Har du W11 fungerer denne her utmerket:


image.png.8b9fc4565194b4d32d44c2cb31669ddb.png

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Jeg har taskbaren på. Men så er det jeg hovedsaklig gjør på gamingriggen jo stort sett gaming :D Kan jo hende at macOS docken og menylinja blir brent inn, men har bare hjemmekontor max 3 dager i uka, så tviler på at det vil være tilfelle. Kjenner jeg meg selv rett, så blir vel C2en oppgradert ila ett års tid (pleier ofte å selge OLEDene etter 1-2 år, så jeg får igjen en pen slant og kan kjøpe ny hos Power med DNB mastercard rabatten), så vil bli overraska om jeg rekker å få burn-in innen den tida.

Edit: CyberPunk er oppdatert med DLSS3 :D 

Endret av MrMarbles
Lenke til kommentar
bshagen skrev (11 timer siden):

Har en tendens til å sitte noen timer foran PCen og loke, så tar ikke sjansen. 

Cyberpunk skal handles snart, for det er vel spillbart det nå? HDR/Oled og Ray Traycing. Gleder meg :D

Det funker veldig bra nå ja :) Men, den nye RT-modusen var ikke med i updaten. Som er litt skuff.

Lenke til kommentar
BadCat skrev (24 minutter siden):

TechTubere har begynt å dele erfaringer med OLED 27 nå. Veldig skuffende, jeg har gledet meg til ingen nytte. 😕 Ikke bedre input latency, problematisk subpixel layout og konstant frykt for burn-in for å nevne noe.
 

image.png.657dbd3648b4ea1b05da2846a3fa5391.png

WOLED har en annen subpixel layout ja, men er en greie som er greit å teste ut på egenhånd for å se om man merker noe til det. Er meeeget sjeldent jeg legger merke til det på C2. 

Edit: ville bare kjøpt den, testet og evt. returner på angrefrist om det ikke er bra nok. Kom jo 1 stjerners reviews av den LG OLED monitoren dagen den ble annonsert. Fortsatt maaange som er skeptiske til OLED som review bomb alt som har med OLED å gjøre.

Endret av MrMarbles
Lenke til kommentar

Vanskelig å unngå input lag, hvilken skjerm er som ikke har det? Greit, CRT - men det er jo ikke aktuelt lenger

Her er den testet mot 27» Asus 360Hz og input lag er ikke et problem, man ser det såvidt når du bruker et slowmo kamera på 6000fps (!), som i videoen under:

.. og når det gjelder ghosting og pixel response (0,1ms) så er OLED totalt overlegent. Der er ikke de andre monitorene noe å snakke om en gang. Så er ikke det greit da? :) 

Endret av bshagen
Lenke til kommentar
bshagen skrev (På 3.2.2023 den 17.03):

Jeg må si, 42 tommer var en veldig fin størrelse likevel, angrer ikke på kjøpet i det heletatt! Innlevelsen i spill er rett og slett deilig! Skulle jeg gått ned i størrelse nå, så hadde jeg ikke gått under 37 tror jeg :D  

Jeg var selv svært skeptisk til at det kom til å bli for stort, men kommer nok ikke til å gå tilbake til 27" skjermer med det første nei. Ganske digg med 42" 4k både for spilling,  multitasking og media konsumpsjon :)

  • Liker 1
Lenke til kommentar
On 2/3/2023 at 11:51 AM, bshagen said:

.. og når det gjelder ghosting og pixel response (0,1ms) så er OLED totalt overlegent. Der er ikke de andre monitorene noe å snakke om en gang. Så er ikke det greit da? :) 

Det var tydelig i videoen at TN med DyAc+ Premium er klarere.
image.thumb.png.d37a1465b912b46d8376683fec261b56.png
 
Pikselresponsen er et steg i riktig retning men det som gjør meg skuffet er at latency fra signalbehandling er omtrent som før.

Pixel Response Time er vel og bra, men hvis bussen kommer 9 minutter for sent til busstoppet, hjelper det ikke allverden at man suger passajerene inn med en slangei løpet av 5 sekunder i stedet for å åpene  døra og la de bestige bussen i løpet av 30 sekunder. Løsningen er å lage ei løsning som gjør at bussen ikke kommer senere enn 1 minutt over tida.

Endret av BadCat
Lenke til kommentar

Men TN da? Det er jo så kjipt på farger og innsynsvinkler osv osv. Jeg gikk fra TN til OLED nå og det er jo som å gå fra svart-hvitt til farge TV omtrent. Klart, om man KUN spiller CS GO (e.l) i verdensklassenivå, men er du der? Jeg antar at du er god siden du sier du tjener penger på gaming, men er det så make or break for deg? :) 

Lenke til kommentar

Jeg skal i alle fall ta en titt på de 540 Hz som kommer i Q2 etter hva jeg har hørt. Nå er OLED til desktop relativt nytt mtp gaming. Lenge var det kun produktivitetsskjermer med 60 Hz. Det kommer vel noe dristigere etter hvert.

Jeg hevder meg greit, men jeg er gammel. Selv om nyere forskning sier at reaksjonstiden kan holde til man er 70-80 og ikke 50+ som antatt så blir det ikke lettere med årene.

Jeg har ikke gitt opp OLED. Jeg håper uansett at det kommer en 32" 2160P med 120 Hz og helst en annen subpixel enn den som kom nå. Det er ikke all min bruk som er i turbo.

Endret av BadCat
Lenke til kommentar
BadCat skrev (37 minutter siden):

Jeg skal i alle fall ta en titt på de 540 Hz som kommer i Q2 etter hva jeg har hørt.

Jeg tenkte etter at jeg skrev siste post at jeg skulle be deg kikke på den ja, for den har jo også en skjermstørrelse som er god mtp på slike type spill. 540Hz må også begynne å nære seg noe :) 

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...