Gå til innhold
Trenger du hjelp med PCen? Still spørsmål her! ×

RTX3080 starter ikke


Anbefalte innlegg

Jeg har en brukt-kjøpt PC med et Asus 3080 TUF Gaming OC V2, MSI MPG X570 Gaming Plus og AMD Ryzen 7 5800X. Den funket helt fint de første dagene, men jeg skulle installere en ny HDD og har i den anledning tatt ut GPU for å komme til SATA-portene og reinstallert GPUen. Harddisken ble ikke koblet til da det ikke er SATA-strøm i PSUen (lol), men når jeg har satt den sammen igjen så booter den ikke. Hovedkortets "EZ debug led" viser rødt på VGA og boot, som jeg forstår som at den ikke finner boot-disk (M.2 som ikke er rørt i prosessen) og GPU. Jeg koblet på et tidspunkt PCen til uten strøm på GPU, men skrudde den straks av igjen og koblet til strøm. 

GPU er koblet til strøm og har "klikket" på plass så skal stå fint i PCIe-porten (riktig sådan). Jeg har ingen deler å feilsøke med. 

Er det noen som har en idé om hva jeg kan gjøre for å fikse dette? Evt. hvor jeg kan henvende meg for hjelp? Jeg frykter jo at enten hovedkort eller GPU på en eller annen måte har tatt skade av prosessen men det ville jo vært en helt vanvittig uflaks, så jeg håper det er en dummere (men billigere) feil (og løsning) enn det. 

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Jeg har opplevd dårlig kontakt i PCIe-slotten tidligere, kabinettet og hovedkortet matchet ikke helt. Så når jeg la kabinettet på siden og satte i GPU uten å skru det fast fikk jeg bilde.
Men når jeg skrudde det fast og slo på, fikk jeg ikke bilde.

Du er helt sikker på at kablene er skikkelig tilkoblet både i GPU og i PSU?
Kabel fra skjerm til PC er tilkoblet i GPU og ikke i hovedkortet?

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...