Gå til innhold
Spørsmål om bil og motor? Still spørsmål her ×

Stikk kontakt tilgang


Anbefalte innlegg

36 minutes ago, kote said:

Hvordan er det der med at man ikke skal starte motoren med én gang? Leste i manualen eller på internett at man skal skru nøkkelen halveis slik at alle varsellamper lyser opp i et par sekunder. Når de har skrudd seg av igjen kan du starte motoren uten å slite for mye på startmotoren.

Vil det ha noe å si på slitasje på batteriet eller hvor raskt det blir utladet? Gjelder kanskje ikke på nye biler...
 

Det er for at glødepluggene skal rekke å gløde. Uten gløding er det vanskeligere for dieselen å antenne og man vil slite med å få start. Vent med å vri nøkkelen helt om til dette lyset er slukket:

my_car_warning_lights-diesel_engine_managment_lamp-4_3-2500x1865.jpeg.3491072748f582ba62b954ccf3270f40.jpeg

Bensinbiler kan man bare starte med en gang.

  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
forhelvete skrev (12 timer siden):

Alt funker. Men etter at jeg bytta til nytt batteri, hver gang jeg starter opp på morgenen så starter den veldig dårlig, man hører den sliter å starte.. fikk tips at jeg kunne prøve å lade batteriet…. Vetta faen hva som  kan være geernt.. er farn meg et helt nytt batteri jeg bytta til og… alt funker helt fint når jeg har starta den opp og kjørt den til jobb og når jeg skal hjem igjen så funker det helt fint å starte ikke noe problem, er sikkert fordi jeg parkerer i en kald parkeringskjeller på jobb… men når det er kaldt ute og man parkerer ute så sliter den å starte.. hva faen kan være problemet?

Som nevnt så er nok en portabel  startbooster løsningen hvis du skal få start og lade men jeg vil ha prøvd å finne ut årsaken til problemet. Du må sjekke at spesifikasjonene på batteriet stemmer, du må sjekke ladespenningen til batteriet når motoren er i gang, du må sjekke tilstanden på polene til batteriet og du må måle at ikke noe trekker for mye strøm når tenningen er av(bruk ampermeter).

Lenke til kommentar

Ofte har man parkert på den samme plassen problemfritt i alle år og det er ikke mangel på en stikk kontakt som er problemet.

Utifra fremtoningen skal jeg spå at denne bilen har fått masse ettermontert stæsj som lys, stereo m.m og utladningsfeilen kommer jeg til å finne i denne ufagmessige monteringen.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
16 hours ago, Aiven said:

Takk for info. Har venta til lampene slukka på bensinbilen min, vi hadde diesel i oppveksten. Man lærer så lenge man lever :)

Ja det trengs ikke. Bensinbiler har tennplugger som antenner bensinen med en gnist, mens diesel antennes bare av kompresjon. Dieselen trenger litt varme i starten for å få dette i gang derfor må man vente på at glødepluggene har blitt varme før man starter.

Er dieselmotoren varm trenger man gjerne ikke vente der heller. Gjelder for kaldsstart.

Endret av Complexity
  • Innsiktsfullt 2
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...