Gå til innhold

Naturen står overfor massive utfordringer. Bærekraft-prisvinner mener likevel det fortsatt er håp


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Der er (minst) tre forhold som gjør at menneskeheten sager av greina den sitter på.

Det ene er at verdens-økonomien er basert på  "vekst".   Det er veldig enkel matematikk som tilsier at "vekst" ikke er bærekraftig.  Planetens størrelse er endelig.  Og når menneskene hver dag tar en ny jafs uberørt natur til jordbruk, vindmøller, veger,  hytter og industri.. så er det en dag ikke mer å ta av... 

Det andre er at den "vestlige lykken" er direkte linket til materielle ting, reise og stadig fornyelse.  Vi greier rett og slett ikke være lykkelig med "det vi har".   Og kortreist lykke eksisterer knapt.     Mer mer, større, finere,  dyrere .    Dette resulterer i et forrykende (Og totalt unødvendig ) forbruk.   Vi jakter kontinuerlig på det lille lykkekicket vi får når vi anskaffer noe nytt.  Men lykkekicket varer bare noen dager.   Og så må vi fornye oss igjen.   Om denne absurde menneskelige egenskapen er kulturelt betinget eller om det ligger i genene vet jeg ikke.    

Det tredje er at vi er alt for mange mennesker på planeten.    Halvparten hadde vært nok.   Men hvordan dette skulle oppnås er et tabubelagt tema. 

Så jeg er "forsiktig" pessimist med tanke på framtiden..

 

 

 

  • Liker 1
  • Innsiktsfullt 2
Lenke til kommentar

Hva med kunstig skydannelse for å avkjøle jordkloden?
Kanskje det kan være en tanke å gjøre slikt feks på østkysten av Grønnland (dette kan også før til økt nedfall av snø på Grønnland)?  
Hva har egentlig skjedd med Great Barrier Reef i Australia som nå visstnok har blitt reddet fra overoppheting?
Lurer på om det ikke har vært gjennomført kunstig skydannelse her i Australia i all stillhet.

Man sier man er redd for å klusse med klima. Men man gjør jo dette hele tiden gjennom diverse typer utslipp.
Det var feks full stopp i flytrafikken under pandemien helt fram til sommeren/høsten 2021. 
Fly slipper ut aerosoler som avkjøler atmosfæren.  Vurderte man på forhånd hvordan dette kunne påvirke klima før flytrafikken startet opp igjen i løpet av sommeren/høsten 2021? På dette tidspunkt var det både varmt og fuktig i atmosfæren i Europa (sommervær). Og kan det tenkes at det styrtregnet og de flommer man fikk i Sentral-Europa sommeren/høsten 2021 hadde noe med avkjølende utslipp fra flytrafikken å gjøre? Ble dette i det hele tatt vurdert før flytrafikken startet opp igjen???  

Lenke til kommentar

Tenk at vi straks er 8 milliarder på kloden her.. Spretter opp fra 7 om noen dager..  https://www.worldometers.info/world-population/   😉
Naturen må altså brødfø en liten haug med folk som selvsagt skal forbruke enormt mye mer enn de kan bidra med. Og folk rusler rundt og tror det skal hjelpe med plastkorker på melkekartonger, enorme strøm / gass / energipriser...
Vi blir vel etterhvert tvunget over på mer bærekraftig mat regner jeg med!
 

Endret av Woff
  • Innsiktsfullt 1
  • Hjerte 1
Lenke til kommentar
CXSUB4BA skrev (18 timer siden):

Det andre er at den "vestlige lykken" er direkte linket til materielle ting, reise og stadig fornyelse.

 

Det fjerde er at penge-økonomisk spill og usikkerhet gjør at mange er redd for å bli  'fattige', og lett  derfor kan styres inn i et materielt overforbruk.  Med 'konjunturer' ,  ' dårlige tider', 'arbeidsløshet'  og renter som styres opp & ned fra de som ønsker totalstyring w.w.   Dvs. en forveksling mellom penge-verdier og realverdier. Der penger blir tillagt en egenverdi for en nasjon . Og arbeidskrefter, en nasjons gull,  blir underordnet eller et problem.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...